Home » , » Απίστευτη μισαλλόδοξη- εθνικιστική τοποθέτηση από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου

Απίστευτη μισαλλόδοξη- εθνικιστική τοποθέτηση από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου

Από giorgis , Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 | 6:56 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Ε, το μόνο που μένει στην κυβέρνηση των "αρίστων" είναι να αναστήσουν τον ΑΝ 375 της μεταξικής φασιστικής χούντας περί «κατασκοπείας», με τον οποίο δικάστηκαν και εξορίστηκαν εκατοντάδες κομμουνιστές. Είναι ο ίδιος νόμος που επικαλέστηκε το κράτος της μετεμφυλιακής κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» για να οδηγήσει στο εκτελεστικό απόσπασμα κομμουνιστές ήρωες σαν τον Ν. Μπελογιάννη και τον Ν. Πλουμπίδη και να στήσει δεκάδες δικαστικές σκευωρίες με πιο γνωστή την περίφημη "δίκη των αεροπόρων", το 1952.

Τότε, για τα δικαστήρια τους, κάθε αριστερός ή κομμουνιστής, που θεωρούσαν ότι είναι φίλος της Σοβ. Ένωσης, είναι κατάσκοπος!

Στην εποχή του δεξιού "επιτελικού κράτους" αυτή η αντίληψη κάπως τροποποιήθηκε χωρίς όμως να αλλάξει ο πυρήνας της. Σήμερα εν δυνάμει "εσωτερικός εχθρός" του καθεστώτος  και πιθανόν "κατάσκοποι" έγιναν και οι μουσουλμάνοι βουλευτές. Αυτό ουσιαστικά μας είπε σήμερα σε ένα μισαλλόδοξο παραλήρημα του, ο πρώην Αρεοπαγίτης, με θητεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου. 
Το συγκεκριμένο πρόσωπο λόγω οικογενειακών καταβολών και προηγούμενου πολιτικού παρελθόντος του, ήταν το κατάλληλο πρόσωπο να κάνει "κέρματα" αυτά που είχε πει στο πρόσφατο μήνυμα του ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές. 

Μιλώντας στο Aeolos TV το στέλεχος της Ν.Δ είπε επί λέξη:. «Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξου. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή- προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια».

Αντιλαμβάνεται ο Χ. Αθανασίου που μπορεί να οδηγήσουν αυτές οι μισαλλόδοξες εθνικιστικές αντιλήψεις του; Με την "λογική" του και ο Ερντογάν μπορεί να θεωρήσει εν δυνάμει κατασκόπους και τους Ελληνες χριστιανούς ορθόδοξους, που κατοικούν την Τουρκία κύρια στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, -  όπου εδρεύει και Οικουμενικό Πατριαρχείο - και στο Αϊβαλί.

Και επίσης αν θεωρεί ότι ένας μουσουλμάνος βουλευτής μπορεί απ' το θρήσκευμά του να παρακινηθεί και να γίνει κατάσκοπος τότε τι έχει να πει για τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ  Ακήφογλου Μπιρόλ που δημόσια δηλώνει ότι έχει Τουρκική εθνική συνείδηση και είναι από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της αποκαλούμενης Ανώτατης Άτυπης Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων της Δυτικής Θράκης;

Είναι απίστευτα επικίνδυνοι αυτοί οι διαχωρισμοί στους βουλευτές, που κάνει ο Σ. Αθανασίου και τους κατατάσσει ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger