Home » , , » Οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες στην υπόθεση του Εβρου και κάποια ιστορικά μαθήματα στους μπατριώτες

Οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες στην υπόθεση του Εβρου και κάποια ιστορικά μαθήματα στους μπατριώτες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022 | 7:33 μ.μ.

Θα ήταν λάθος να επικεντρωθούμε στο ερώτημα αν η νησίδα στην οποία εγκλωβίστηκαν οι πρόσφυγες και στην οποία βρήκε τραγικό θάνατο το 5χρονο προσφυγόπουλο ανήκει στην Ελληνική ή στην Τουρκική Επικράτεια. 

Το μόνο ίσως ενδιαφέρον σ' αυτό το θέμα είναι ότι αποδείχτηκαν εντελώς άχρηστα τα πιο υπερσύγχρονα τεχνικά μέσα που πλήρωσε με τον ιδρώτα του ο Ελληνικός λαός, για να "θωρακιστεί απόλυτα ο Εβρος", όπως διατυμπάνιζε η κυβέρνηση. Αποκτάει δηλαδή άλλη διάσταση και άλλο μέγεθος ευθυνών η υπόθεση αν σκόπιμα η αστυνομία χαρακτήριζε Τουρκικό έδαφος την νησίδα, ισχυριζόμενη ότι "έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία"

Το βασικό ερώτημα που ταυτόχρονα δείχνει και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι άλλο, Ακόμα και να δεχθούμε ότι θεωρούσε την νησίδα Τουρκικό έδαφος, ακόμα και αν ασπαστούμε ότι το ελληνικό κράτος με τα υπερσύγχρονα δεν ήταν δυνατόν να εντοπίσει τους εγκλωβισμένους ανθρώπους, κάτι που το κατόρθωσαν δημοσιογράφοι από ξένα ΜΜΕ και κοινοποίησαν σχετικά βίντεο, γιατί δεν έκανε αυτό του της είχε προταθεί από την πρώτη στιγμή; Να ζητήσει δηλαδή την συνδρομή ανθρωπιστικών οργανώσεων που θα πραγματοποιούσαν μια επιτόπια έρευνα; Αυτό δηλαδή που γράφαμε και εμείς από την πρώτη στιγμή.

Ολοι γνωρίζουμε ότι ακόμα και στις εμπόλεμες ζώνες κάνουν την εμφάνισή τους ομάδες ατόμων συγκεκριμένων οργανώσεων για να προσφέρουν την αγωγή τους σε αμάχους και πρόσφυγες. Αυτό το αναγνώρισε και ο αρμόδιος υπουργός, όταν δήλωνε πρόσφατα, ο Ν. Μηταράκης, ότι "θα κινηθούμε μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρού Ημισελήνου ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένεια της".

Και κάτι τελευταία. Ανεξάρτητα τις όποιες μεθοδεύσεις του στατιωτικοφασιστικού καθεστώτος του Ερντογάν κάποιες επισημάνσεις που υπάρχουν σε άρθρο του Guardian για την τραγωδία στον Έβρο, αξίζουν την προσοχή μας:  Η περιπέτεια αυτών των ανθρώπων αποτελεί το πιο πρόσφατο περιστατικό το οποίο καταδεικνύει εκείνο που ο Niamh Nic Carthaigh, διευθυντής πολιτικής της ΕΕ στη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, αποκαλεί ένα «πολιτικό παιχνίδι χονδροειδούς ανευθυνότητας» μεταξύ των δύο χωρών - το οποίο κοστίζει ζωές.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει εδώ και καιρό κατηγορίες για διεξαγωγή βίαιων απωθήσεων μεταναστών που συνεχίζονται, παρά την προειδοποίηση της ΕΕ τον Ιούνιο ότι η Αθήνα κινδυνεύει να χάσει τη χρηματοδότησή της.

Και κάτι τελευταίο για τους μπατριώτες που πάλι βρήκαν την ευκαιρία να εξαπολύσουν τον ρατσιστικό οχετό τους. Ας μάθουν λίγη ιστορία τότε που για τους κατοίκους της Αμερικής οι Ελληνες μετανάστες ήταν "βιαστές ανηλίκων", "δουλέμποροι ανηλίκων", "βρομιάρηδες", "σωματέμποροι", και ότι για κάποιους Ελληνες, οι ομοεθνείς μας πρόσφυγες από την Μικρά Ασία ήταν "τουρκόσποροι", "κακοποιοί" και οι γυναίκες τους "μάγισσες", και "παστρικές"!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger