Home » , » Δράκος εναντίον Δράκου, ένας υποτιθέμενος πόλεμος.

Δράκος εναντίον Δράκου, ένας υποτιθέμενος πόλεμος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 | 2:00 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Μπορεί η Κίνα να καταλάβει την Ταιβάν; Δύσκολη η απάντηση. Η Κίνα φαίνεται γίγαντας μπροστά την Ταιβάν, όμως η νησιωτική χώρα έχει κι αυτή πλεονεκτήματα. Το πρώτο είναι πως είναι μεγάλο νησί, επομένως είναι αδύνατο να καταληφτεί χωρίς ισχυρό ναυτικό που μάλιστα θα πρέπει να ενισχύει διαρκώς τις δυνάμεις που θα αποβιβαστούν ενώ θα κρατά εχθρικές ενισχύσεις μακριά. Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι πως η Ταιβάν μπορεί να μπλέξει το 100% των δυνάμεων της κατά των Ενόπλων δυνάμεων της Κίνας, πράγμα που είναι αδύνατο να κάνει η Λ. Δ. της Κίνας. Η Ταιβάν επίσης έχει πολύ προηγμένη τεχνολογία, υποδομές και βέβαια τη στήριξη των ΗΠΑ. Κάπου εδώ όμως τελειώνουν τα πλεονεκτήματα.

Η Κίνα είναι η υπερδύναμη του μέλλοντος. Γρήγορα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε ΑΕΠ, που σημαίνει πως μπορεί να δώσει ολοένα και περισσότερα χρήματα για εξοπλισμούς. Κατασκευάζει η ίδια πολλά συστήματα κάθε λογής και οι ένοπλες δυνάμεις της εκσυγχρονίζονται με γρήγορους ρυθμούς.

Ο Κινεζικός στρατός έχει 2.000.000 ενεργά μέλη και 510.000 εφεδρείες. Έχει επίσης 624000 παραστρατιωτικό προσωπικό. Σύνολο 3.134.000. Η Ταιβάν έχει συνολικά 1.681.500 στρατιώτες κυρίως εφέδρους, οι οποίοι όμως μπορούν να κινητοποιηθούν άμεσα. Μην ξεχνάμε πως η αναλογία δεν θα είναι η ίδια, όταν πρόκειται για μεγάλο νησί, αφού εξαρτάται από το πόσους μπορούν να αποβιβάσουν οι επιτιθέμενοι.

Αν και η Κίνα διαθέτει 1.200 μαχητικά έναντι 288, τα αεροσκάφη της Ταιβάν είναι ότι πιο σύγχρονο διαθέτει το Δυτικό Οπλοστάσιο μετά τις ΗΠΑ! Συνολικά διαθέτει 741 αεροσκάφη όλων των ειδών. Στρατιωτικά θεωρείται ισχυρότερη από την Ουκρανία και βέβαια από μας.

Το ναυτικό έχει τουλάχιστο 117 πλοία εκ των οποίων 4 αντιτορπιλικά και 22 φρεγάτες.

1.110 άρματα 3.472 τεθωρακισμένα οχήματα 1.782 πυροβόλα όλων των ειδών (τα περισσότερα αυτοκινούμενα) περιμένουν τον «εχθρό» στις ακτές.

Ακόμα όμως και αυτή η εντυπωσιακή δύναμη είναι λίγη μπροστά στον Κινεζικό Δράκο. Η Κίνα έχει συνολικά 3.285 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 286 μεταφορικά. Έχει 777 πλοία εκ των οποίων 2 αεροπλανοφόρα, 1 ελικοπτεροφόρο, 41 αντιτορπιλικά, 49 φρεγάτες και 79 υποβρύχια. Διαθέτει επίσης 5.250 άρματα, 35.000 τεθωρακισμένα και πάνω από 9.000 πυροβόλα.

Είπαμε όμως πως είναι αδύνατο να τα διαθέσει όλα στην Ταιβάν. Ακόμη είναι αμφίβολο πως θα κατορθώσει αεροπορική υπεροχή, πράγμα απαραίτητο για απόβαση, αν αντιπαρατεθεί συμβατικά με τον στόλο των ΗΠΑ. Παρόλα αυτά μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα και πυρηνικά για να εξουδετερώσει τους Αμερικανούς, την Ιαπωνία και την Ταιβάν με ό,τι αυτό σημαίνει για τον πλανήτη.

Αν ήταν μόνο μεταξύ Ταϊβάν και Κίνας, η Κίνα θα μπορούσε να φθείρει κυρίως με πυραύλους και πυροβολικό τον απομονωνόμενο αντίπαλο και τελικά να καταλάβει το νησί μετά από αρκετό καιρό και με πολλές απώλειες.

Γι αυτό πιστεύω πως οι κινήσεις της Κίνας θα είναι στο πεδίο που έχει τα περισσότερα πλεονεκτήματα. Αυτό είναι το Οικονομικό. Μόνο, αν προκληθεί κι άλλο, η κατάσταση θα ξεφύγει.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger