Home » , , » Ο "εσωτερικός εχθρός" και οι πολιτικοί αντίπαλοι της εκάστοτε κυβέρνησης είναι κύρια στο στόχαστρο της ΕΥΠ - Τηλεφωνικές υποκλοπές γινόταν και θα γίνονται

Ο "εσωτερικός εχθρός" και οι πολιτικοί αντίπαλοι της εκάστοτε κυβέρνησης είναι κύρια στο στόχαστρο της ΕΥΠ - Τηλεφωνικές υποκλοπές γινόταν και θα γίνονται

Από giorgis , Τρίτη 9 Αυγούστου 2022 | 11:00 π.μ.

Του Γ.Γ.

«Το ουσιαστικό, κύριε Υπουργέ, είναι ότι δεν πιστεύω πως μπορείτε να μας δώσετε μια διαβεβαίωση ότι δεν παρακολουθούνται τα τηλέφωνα, δεν μπορείτε να μας δώσετε μια διαβεβαίωση ότι ακόμα και εσείς μπορείτε να ελέγξετε τη δράση κυκλωμάτων μέσα στην ΕΥΠ».

Τσίπρας προς Παπουτσή. Βουλή 9 Δεκέμβρη 2011

Αν και δεν είναι είναι ότι το καλύτερο να επαναλαμβάνεις τα αυτονόητα, ας κάνουμε δυο τηλεγραφικές αναφορές για το θέμα των ημερών. 

Σε όλο τον κόσμο, οι κρατικές μυστικές υπηρεσίες κάθε κράτους, αυτό που έχουν σαν κύρια αποστολή είναι να παρακολουθούν αυτό που για το πολιτικό σύστημα τους ονομάζεται "εσωτερικός εχθρός". Ειδικά στην Ελλάδα η ΚΥΠ/ΕΥΠ όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας συνέβαλε διαχρονικά τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του "κομμουνιστικού κινδύνου". Παράλληλα χρησιμοποιούνται από το εκάστοτε κυβερνητικό κόμμα για να πλήξουν τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Μια ιδιαιτερότητα που ίσως υπάρχει μόνο στην χώρα μας, είναι ότι κάθε φορά που αλλάζει κυβέρνηση και αντικαθίσταται ο διοικητής της, ΕΥΠ παίρνουν και άλλη μορφή οι προτεραιότητες αυτής της βρόμικης υπηρεσίας, χωρίς όμως να εγκαταλείπετε η βασική τους αποστολή.
Ας πούμε ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και πρώην διοικητή της ΕΥΠ Ι. Κοραντή εκεί που επικεντρωνόταν ήταν να "χαρτογραφήσει" τον χώρο των Εξαρχείων και να προσπαθήσει να διαβρώσει με χαφιέδες αναρχικές συλλογικότητες. Φυσικά και επί εποχής του οι τηλεφωνικές υποκλοπές οργίαζαν. Μάλιστα είχαν γίνει δημόσιες καταγγελίες ότι ήταν υπό παρακολούθηση τα τηλέφωνα του βουλευτή τότε του ΣΥΡΙΖΑ  Δ. Στρατούλη, του συντάκτη της "Κόντρας" Γεράσιμου Λιόντου ...

Από την πλευρά του ο διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ διοικητής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτης έφερε το "Αμερικάνικο πνεύμα" στην χαγιεδοϋπηρεσία (Αμερικανοσπουδαγμένος ο ίδιος, ανταποκριτής του «Βήματος» στην Ουάσιγκτον, σύμβουλος του Αντρέα, μετέπειτα και κυβερνητικός εκπρόσωπος, αργότερα σύμβουλος στις εκδοτικές επιχειρήσεις του Κοσκωτά.... καταλαβαίνεται). Ο Ρουμπάτης έφτιαξε μια προσωπική ΕΥΠ μέσα στην ΕΥΠ και στην δημοσιογραφική πιάτσα κυκλοφορούν πολλά από τα πεπραγμένα του, κάποια απ' τα οποία είχα αναφέρει σε πρόσφατο κείμενο μου. Και σ' αυτή την περίπτωση οι υποκλοπές κάθε είδους είχαν την "τιμητική" τους.  

Θα μπορούσα να αναφέρω δυο προσωπικές εμπειρίες από το παρελθόν κατά τις οποίες τα μηχανήματά τους ... βραχυκύκλωσαν και "καρφώθηκε" το χαφιεδελίκι τους, αλλά δεν έχει κανένα νόημα.

Οι τηλεφωνικές υποκλοπές πάντα γινόταν και θα εξακολουθούν να γίνονται. Ολα τα άλλα είναι λόγια του αέρα.   

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger