Home » , » Οι τηλεφωνικές υποκλοπές και ο πολιτικός ογκόλιθος Μπάμπης ο Σουγιάς

Οι τηλεφωνικές υποκλοπές και ο πολιτικός ογκόλιθος Μπάμπης ο Σουγιάς

Από giorgis , Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 | 8:02 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Από την στιγμή που οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι έστειλαν τον Μπάμπη στον Σουγιά στην βουλή, χάσαμε το τηλεοπτικό εμβληματικό ζευγάρι Παπαδημητρίου - Πορτοσάλτε, το οποίο έχει γράψει την δική του ιστορία στους τηλεοπτικούς δέκτες. Σαν ογκόλιθοι της πολιτικής σκέψης "ανέλυαν" γεγονότα, έκαναν παραινέσεις στους πολιτικούς ταγούς και στην κοινωνία, έγλειφαν ή δάγκωναν πρόσωπα ανάλογα με την περίπτωση.

Οσο για το ταλέντο του Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο οποίος είναι και το θέμα μας, μόνο υπόκλιση μπορεί να κάνουμε και να εκφράσουμε το παράπονο μας που δεν μας προσφέρει ενημέρωση και γνώσεις στον βαθμό που το έκανε σαν υπάλληλος του Αλαφούζου. 

Πρέπει να έχεις δημοσιογραφικό δαιμόνιο για να ανακαλύπτεις τις μαστούρες και τους χασισοκαπνούς που υπήρχαν στο Μέγαρο Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι αναγκαίο να διαθέτεις πολιτικό όραμα για να συνιστάς "Γερούν-γερά", είναι απαραίτητο να κατέχεις διευρυμένους πολιτικούς ορίζοντες για να προτείνεις στο κόμμα σου, την Ν.Δ., το σχηματισμό κυβέρνησης με τη συμμετοχή μιας «σοβαρότερης» Χρυσής Αυγής,

Ολα αυτά και πάρα πολλά ακόμα συγκαταλέγονται στα προσόντα του Μπάμπη Παπαδημητρίου, που τώρα, για μια φορά ακόμα, έκλεψε τις εντυπώσεις ομολογώντας σε παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή, μια μισή αλήθεια που έχει σχέση με τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών.

Πριν προχωρήσουμε στον σχετικό σχολιασμό να κάνουμε μια παραδοχή για να μην υπονοηθεί ότι εξαπατάμε τους αναγνώστες/ιες μας. 

Oσοι/ες γράφουμε σ' αυτόν τον ιστότοπο βρισκόμαστε στην κατηγορία που μας έχει κατατάξει με βαρυσήμαντο πόνημα του σε φυλλάδα του Μαρινάκη, ο βουλευτής της Ν.Δ.   

Ανήκουμε στις "λίγες χιλιάδες βρομύλους του τουιτεροκόσμου". 
Συγκαταλεγόμαστε στα "πρόσωπα ενός γαλαξία καταπιεσμένων, ημιμαθών, εξυπνάκηδων, εμμονικών, μισάνθρωπων και κατά κανόνα ρεμπέλιδων", οι οποίοι "κατακλύζουν το twitter, με βρισιές, απειλές, κατάρες, γενετήσιες προσβολές".

Εκτός αυτού, και σύμφωνα με τον Μπάμπη πάντα, είμαστε ιμάντες μεταβίβασης της "ψεύτικης είδησης, της κατευθυνόμενης τερατολογίας, της αντικοινωνικής συμπεριφοράς". 
Προφανώς εν αντιθέσει με τον κ. βουλευτή, τα μοναδικά, αξιοθαύμαστα, προσόντα του οποίου περιγράψαμε παραπάνω.

Αφού, λοιπόν ξανασυστηθήκαμε πάμε και στο θέμα μας. Αν και σε μας φαίνεται κάπως αστείο το να υπάρχουν κάποια κέντρα τα οποία ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, σε ένα νεοδημοκρατικό καθεστώς κατά το οποίο η πιο βρόμικη υπηρεσία του Ελληνικού κράτους, η ΕΥΠ τελεί υπό την εποπτεία και ευθύνη του ίδιου του Μητσοτάκη, τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε. 
(Για όποιον ενδιαφέρεται περισσότερο για την καταγγελλόμενη  απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη, ας δει το ρεπορτάζ της "ΕφΣυν").

Ο βουλευτής, λοιπόν. Μπάμπης Παπαδημητρίου καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη, στο Kontra Channel, αναφερόμενος σ' αυτό το θέμα, δήλωσε ότι «τα τηλέφωνα τα παρακολουθούν πολλοί για διάφορους λόγους» και πρέπει όλοι «να προσέχουν».
Εριξε δε τις μπηχτές του στο πρόσωπο του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: «Αν είσαι πολιτικός αρχηγός και συζητάς τέτοια πράγματα στο κινητό, εντάξει… Δεν κάνεις για πολιτικός αρχηγός. Όλοι οι σοβαροί άνθρωποι λέμε το εξής: Υπάρχει και κάτι άλλο που θα στο πω από κοντά».

Το ψέμα που είπε ο κυβερνητικός βουλευτής είναι ο ισχυρισμός του ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να παρακολουθεί τα τηλέφωνα των πολιτών. 

Επειδή τυχαίνει να μην είμαστε όλοι λωτοφάγοι και επειδή διαθέτουμε στοιχειώδης μνήμη να θυμίσουμε κάποια γεγονότα  

Το «σπορ» των τηλεφωνικών υποκλοπών είναι διαχρονικό και μόνιμο. Τα όσα κατά καιρούς αποκαλύπτονται δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό. 

Οσοι/ες έχουμε μια κάποια ηλικία θυμόμαστε τις εποχές του Θεοφάνη Τόμπρα (1981 – 1989) –τότε που οι φυλλάδες «Το Καλάμι» του μακαρίτη Νίκου Κακαουνάκη και «Αυριανή» του Μάκη Κουρή, είχαν κάνει τις τηλεφωνικές υποκλοπές καθημερινό ανάγνωσμα.

Αργότερα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη βγήκαν στον αφρό οι λαμογιές Μαυρίκη - Γρυλάκη.

 
Aκολούθησε στην πορεία η αποκάλυψη ότι η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα παρακολουθούσε το τηλέφωνο του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. 
(Θυμάστε την φερόμενη αυτοκτονία του στελέχους της VODAFON, Γιώργου Τσαλικίδη όταν αποκαλύφθηκε το σύστημα παρακολούθησης στελεχών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας;). 
Κι αυτό το σκάνδαλο κουκουλώθηκε από τον τότε εισαγγελέα Ι. Διώτη και τον διοικητή της ΕΥΠ Δ. Παπαγγελόπουλο.

Υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων γινόταν γίνονται και θα γίνονται. Θεωρούμε αφέλεια να ζητάς από την κυβέρνηση «να εξασφαλίσει την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων». Για να μην επαναλαμβάνουμε αυτά που ήδη έχουμε γράψει ρίχτε μια ματιά σ’ αυτή μας την ανάρτηση.

Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση και να αναφέρουμε ότι ο ληστρικά φορολογούμενος λαός έχει πληρώσει πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ ώστε οι κατασταλτικοί μηχανισμοί να προμηθευτούν τον κατάλληλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό … για να μας παρακολουθούν.

Από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 τότε που πρωτοέκαναν στην εμφάνισή τους τα Αμερικανικά περίφημα «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ, αργότερα επί Σαμαρά που πληρώσαμε άλλα 8 εκατομμύρια ευρώ για την "αναβάθμιση" του τεχνολογικού εξοπλισμούς σε «Αντιτρομοκρατικής» και «ΕΥΠ» με τελευταία «παρτίδα» τον Νοέμβρη του 2015 με πρωθυπουργό τον Τσίπρα. 
Τότε σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η ΕΥΠ απέκτησε υπερσύγχρονο εξοπλισμό «και πραγματοποιεί πλέον πάσης φύσεως υποκλοπές σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα, σε διαδικτυακές επικοινωνίες, ίσως δε –όπως φημολογείται – και στα δίκτυα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Να συμπληρώσουμε επίσης ότι από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ είχε αποκαλυφθεί ότι υπάρχουν αυτονομημένα τμήματα πρακτόρων της ΕΥΠ που χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς της υπηρεσίας τους για να κάνουν τηλεφωνικές υποκλοπές και το υλικό που συγκεντρώνουν το χρησιμοποιούν για να εκβιάζουν ή να το πουλάνε, κάνοντας μπίζνες με το προϊόν υποκλοπών τους.

Πάντως αυτό που μας εντυπωσιάζει είναι το πόσο εύκολα «σκουριάζουν» -ποιο γρήγορα απ’ τα μυαλά των ασφαλιτών χειριστών του- και βραχυκυκλώνουν αυτά τα «υπερσύχρονα μηχανήματα» και γίνονται γνωστές οι λαμογιές των κατασταλτικών μηχανισμών. Και λογικά μπατσάδικη ιστορία είναι η παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ. Ενας ιδιώτης δεν θα είχε λόγο να το κάνει. 

Και τέλος πάντων για να μην πλατειάζουμε. Μόλις πριν λίγους μήνες η δημογραφική έρευνα αποκάλυψε σημεία και τέρατα -και φυσικά την εμπλοκή κρατικών μηχανισμών-  με την περίπτωση των τηλεφωνικών υποκλοπών που γινόταν στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.  

Ο λαλίστατος Μπάμπης ο Σουγιάς, αλλά και η κυβέρνησή του γιατί έπαθαν αγωνία σ' αυτή την περίπτωση;
 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger