Home » , , » Μπορεί ο Κυρ. Μητσοτάκης να επαναφέρει εποχές Γρυλάκη-Μαυρίκη, αλλά δεν έχουμε μνήμη πόμολου όσο αφορά την στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί ο Κυρ. Μητσοτάκης να επαναφέρει εποχές Γρυλάκη-Μαυρίκη, αλλά δεν έχουμε μνήμη πόμολου όσο αφορά την στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Από giorgis , Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 | 6:59 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Κάποιοι από μας που γράφουμε σ' αυτό το μπλοκ, έχοντας αρκετά χρόνια δημόσιο λόγο από τούτη την διαδικτυακή γωνιά και πάνω απ' όλα κουβαλώντας στην πλάτη μας κάποιες δεκαετίες συμμετοχής στα κοινωνικά και πολιτικά δρόμενα αποκτήσαμε αυτό που λένε οι αστοί δημοσιογράφοι "πηγές" και θεωρούμε ότι μπορεί να κάνουμε ρεπορτάζ. Φυσικά στρατευμένοι είμαστε, δεν το κρύψαμε ποτέ, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν δώσαμε τα περιθώρια να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία μας.

Εκανα αυτή την εισαγωγή με αφορμή ένα τηλεφώνημα που δέχτηκα από φιλικό μου πρόσωπο στο οποίο διατύπωνε τις ενστάσεις του γιατί σε μια εποχή που η κυβέρνηση και προσωπικά ο Μητσοτάκης βρίσκονται στην θέση του απολογούμενου, σχετικά με τα όσα έχουν προκύψει με τις υποκλοπές, εγώ αφήνω, υποτίθεται, υπονοούμενα για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Να το ξεκαθαρίσουμε. Σε ότι με αφορά δεν κάνω κανέναν "διμέτωπο αγώνα"  Ο αγώνας μου είναι απέναντι στο αστικό πολιτικό σύστημα, μέρος του οποίου είναι και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Και επί του προκειμένου. Στην ανάρτηση που τιτλοφορούσα "Τον Ανδρουλάκη θέλησε να παρακολουθήσεις ρε τιτανομέγιστε;;;!!! Πας καλά;" έκανα αναφορά στον προσωπικό μηχανισμό που είχε φτιάξει στην ΕΥΠ, ο διοικητής της επί ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη; Ρουμπάτης
Αναφέρθηκα ότι όταν υπήρξε κυβερνητική εναλλαγή και αποχώρησε από την βρόμικη αυτή υπηρεσία, πήρε μαζί του και μια σειρά φακέλους που "έκαιγαν" στελέχη της Ν.Δ., για τις δοσοληψίες που είχαν με "αμαρτωλά" κυκλώματα. Ενα μέρος του περιεχομένου αυτών των φακέλων το παρέδωσε σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και από κει κατέληξε στην κατοχή του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη. (Το ότι ούτε αυτός δημοσιοποιεί τα ντοκουμέντα που έχει στην διάθεσή του, το αφήνουμε ασχολίαστο) 
Ετυχε να ασχοληθώ αρκετά μ' αυτή την υπόθεση, να πληροφορηθώ αρκετά πράγματα, αλλά για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να τα κοινοποιήσω.

Και ερχόμαστε στο "ζουμί" της υπόθεσης. Ο φίλος αναγνώστης επικεντρώνεται στην πρόταση του κειμένου μου: "κάποιο λαλίστατο στα sosial media στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά και με λεπτομέρειες αυτή την περίπτωση, αλλά περιορίζεται μόνο στις προσωπικές του παρέες να κάνει αναφορές σ' αυτή", για να μου πει ότι ότι "δεν γίνεται επαναστατική δημοσιογραφία με υπονοούμενα". 
Φυσικά δεν θεωρώ τον εαυτό που δημοσιογράφο ούτε ισχυρίστηκα ποτέ ότι κάνω κάτι τέτοιο που μου αποδίδει. Εδώ όμως πιάστηκε αδιάβαστος. Κι αυτό γιατί δεν γίνεται σε κάθε ανάρτησή μας να επαναλαμβάνουμε αυτά που ήδη έχουμε γράψει.

Και να τι εννοώ. Πριν κάποια χρόνια είχαμε στο μπλοκ μας ένα παιδί, φοιτητή δημοσιογραφικής σχολής, που μας είχε ζητήσει να γράφει κείμενα, (τα σουλούπωνα εγώ), ώστε να κάνει ένα είδος πρακτικής στο επάγγελμά που ήθελε να ακολουθήσει. (Το ότι τελικά τον απομακρύναμε είναι μια άλλη ιστορία. Ξέρουν αυτοί που πρέπει να ξέρουν. Βλέπετε η δημοσιογραφία έχει πειρασμούς. Ακόμα και αν γράφεις σε ένα ιστότοπο με περιορισμένη απήχηση σχετικά με τους "έγκυρους").

Υπήρχε, λοιπόν, ένα άρθρο που υπέγραφε ο Σταύρος στις 20 Ιούλη του 2020. Σ' αυτό αναφέραμε τα παρασκηνιακά κομπρεμί του ΣΥΡΙΖΑ με το άλλο κόμμα εξουσίας, την Ν.Δ. 
Δεν θα αποκτήσουμε δηλαδή μνήμη πόμολου επειδή αυτή την εποχή το κυβερνητικό κόμμα είναι στρυμωγμένο με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Και κάτι τελευταίο από την σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: "Για να απαντηθεί λοιπόν το μείζον αυτό ερώτημα και όχι για το πως διέρρευσε η αλήθεια, θεωρούμε αναγκαία την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην ΕΥΠ. Με στόχο τη πλήρη διαλεύκανση της έκνομης λειτουργία της, και την επαναφορά της στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων". Ποια έκνομη λειτουργία ρε καραγκιόζηδες; Και οι τηλεφωνικές υποκλοπές στον Ανδρουλάκη "νόμιμα" έγιναν". Με έγκριση εισαγγελέα. Με τους νόμους τους μας παρακολουθούν. Αντε ρεφόρμες του κερατά ... 

Παρακάτω ένα απόσπασμα απ' την ανάρτηση που αναφέραμε.    

Και οι αποκαλύψεις που είχατε υποσχεθεί για σήμερα κ. Πολάκη περί παιδεραστών και μαφιόζων νεοδημοκρατών βουλευτών;

Του Σ.Λ.
 
 .... Μηδαμινή όμως σημασία έχει η κωμική παράσταση που έλαβε χώρα στο κοινοβούλιο τους.
Ουσία έχει το βορβορώδεις παρασκήνιο που διαδραματίζεται μεταξύ των αστικών κομμάτων εξουσίας, τα παζάρια, οι αλληλοεκβιασμοί, η μπόχα που αναδεύει όλο αυτό το πολιτικό σκηνικό και τις περισσότερες περιπτώσεις δεν γίνεται αντιληπτή.

Για μια τέτοια περίπτωση θα μιλήσουμε τώρα και την οποία δεν θα δείτε πουθενά να δημοσιεύεται.

Την προσοχή σας. Πριν μερικές μέρες και συγκεκριμένα στις 16/7 κάνει τηλεφωνική παρέμβαση σε μεταμεσονύχτια τηλεοπτική πολιτική εκπομπή το επικοινωνιακό Doberman του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και φυσικά σε συνεννόηση με την ηγεσία του κόμματος του πετάει την "βόμβα": "Τέρμα πια τα παραμύθια .. την Τετάρτη στην βουλή στην συζήτηση για την προανακριτική θα ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τους. Θα ειπωθούν και οι βουλευτές σας και οι πρώην υπουργοί της Ν.Δ που είναι παιδεραστές, που είναι συνεργάτες του υποκόσμου της νύχτας  ... " (Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο).

Οποιοσδήποτε τηλεθεατής άκουγε τον Πολάκη θα πίστευε ότι αυτή η βαρύγδουπη δήλωση του θα είχε μια τεράστια προβολή από όλα τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Από την "Αυγή" μέχρι την ιστοσελίδα left και από την "ΕφΣυν" μέχρι την το "Κουτί της Πανδώρας" και τον διαδικτυακό τόπο του Κούλογλου.

Αλλα όμως μπορεί να πιστεύει ένας απλός τηλεθεατής και άλλους σχεδιασμούς υλοποιούν τα κομματικά επιτελεία.
Η είδηση με την δήλωση "βόμβα" του πρώην αν. υπουργού Υγείας "θάφτηκε" εντελώς. Είχε επιτελέσει όμως τον σκοπό για τον οποίο έγινε. 

Θεωρούμε ότι οι αναγνώστες/ιες μας αντιλαμβάνονται ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο σε όλο αυτό το σκηνικό που αναφέραμε.
Εγινε μια μεθόδευση, υπήρξε το ντιλ παρασκηνιακά μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ -δεν το γνωρίζουμε ακριβώς μπορούμε όμως να το υποθέσουμε. Η δικιά μου δημοσιογραφική σχολή πάντως με ότι διδάξει ότι με εικασίες δεν μπορείς να παρουσιάζει γεγονότα- και έτσι σήμερα στην βουλή δεν ακούσαμε ονόματα νεοδημοκρατών βουλευτών -παιδεραστών και εθνοπατέρων μαφιόζων.

Υ.Γ: Κάπου διάβαζα μια φράση που είχε πει ο μακαρίτης δημοσιογράφος Ν. Κακαουνάκης: "Ετσι παίζεται το παιχνίδι".  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger