Home » , » 9 Νοέμβρη 2022: Κανένας κάβος να μην λύσει! Καμιά προπέλα να μην γυρίσει!

9 Νοέμβρη 2022: Κανένας κάβος να μην λύσει! Καμιά προπέλα να μην γυρίσει!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 | 2:34 μ.μ.

Από την ΠΕΝΕΝ λάβαμε και παραθέτουμε:

24ωρη πανεργατική απεργία: Να «νεκρώσουν» όλοι οι χώροι εργασίας βγαίνοντας όλοι μαζικά στον δρόμο του αγώνα!

Εκατοντάδες οργανώσεις ήδη έχουν λάβει αποφάσεις για κάθοδο στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 9 Νοέμβρη 2022.

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί σε συνθήκες έντασης και κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής όπως αυτή ασκείται από το κεφάλαιο και την κυβέρνηση.

Στο έδαφος αυτής της πραγματικότητας ο εργατικός κόσμος βιώνει έναν πραγματικό γολγοθά με την πρωτοφανή εκτίναξη του πληθωρισμού, την καθημερινή άνοδο στις τιμές της ενέργειας (ηλεκτρικό ρεύμα - φυσικό αέριο – πετρέλαιο – βενζίνη), την ιλιγγιώδη αύξηση σε όλα τα βασικά καταναλωτικά αγαθά!

Εργαζόμενοι – Συνταξιούχοι – λαϊκά στρώματα – νεολαία βλέπουν καθημερινά να καταβροχθίζονται οι μισθοί, οι συντάξεις τους και το βιοτικό τους επίπεδο να κατρακυλάει σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα!

Η χώρα μας κατέχει το θλιβερό ρεκόρ της πρωτιάς στην ανεργία, στην Ευρώπη βρίσκεται σταθερά στις κορυφαίες θέσεις στον πληθωρισμό, την ακρίβεια και την φτώχεια!

Η μακροχρόνια υγειονομική και ενεργειακή κρίση, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας βάζουν την σφραγίδα τους στην χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης του εργαζόμενου λαού στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Η κατάσταση αυτή και οι συνέπειές της δεν πλήττουν όλους όπως ισχυρίζεται το αστικό πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο. Τα μεγάλα θύματα είναι οι μισθωτοί και οι απόμαχοι της δουλειάς!

Τρανή απόδειξη για αυτό είναι ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων στην ενέργεια, τον τουρισμό, την ναυτιλία και πολύ ευρύτερα μας δείχνουν ότι το μεγάλο κεφάλαιο διατηρεί, αυξάνει και πολλαπλασιάζει την κερδοφορία τους.

Η κυβέρνηση έδωσε και δίνει πακτωλό δις ευρώ στις επιχειρήσεις και στην εργοδοσία να ανακάμψει και να απογειώσει τα κέρδη της!

Για τον εργαζόμενο λαό επιφυλάσσει ένα «ξεροκόμματο» με φτωχοεπιδόματα, με τον κατώτερο μισθό στα όρια της φτώχειας, με ένα καθεστώς εργασιακής ζούγκλας για τους χιλιάδες εργαζόμενους μερικής (ελαστικής) απασχόλησης, με νέα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα! 

Στους αγώνες εργαζομένων – νεολαίας προτάσσει τον αυταρχισμό, την βία και την καταστολή με προφανή στόχο την αύξηση της εργατικής εκμετάλλευσης, το χτύπημα κάθε οργανωμένης αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική της, ευαγγελίζεται και προπαγανδίζει νυχθημερόν τα περί ανάπτυξης με τραγικά πενιχρό το αντίκρισμα για τους εργαζόμενους, θεσπίζει και εμπλουτίζει το αντεργατικό της θεσμικό πλαίσιο (νόμος Χατζηδάκη) έτσι ώστε να θωρακίσει την ανεμπόδιστη επιχειρηματική ασυδοσία και τις εμβληματικές επενδύσεις, προχωράει σε αντιδραστικού χαρακτήρα αλλαγές στην παιδεία, τα Πανεπιστήμια, στα δημόσια σχολεία, κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα. 

Η κρίση αυτή αποδεικνύει για πολλοστή φορά ποιοι είναι οι χαμένοι και ποιοι οι κερδισμένοι!

Όλος ο βασικός κορμός των μνημονιακών δεσμεύσεων διατηρείται αλώβητος ενώ οι κυβερνητικές πολιτικές συνεχίζονται στον δρόμο της λιτότητας, των αυστηρών αντιλαϊκών δημοσιονομικών περιορισμών όπως αυτές καθορίζονται από το διευθυντήριο των Βρυξελλών! 

Στον χώρο της Ναυτιλίας δίνει – παρέχει – εξασφαλίζει γη και ύδωρ στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, ενισχύει και διευρύνει τα προνόμιά τους, οδηγεί τα εργασιακά και θεσμικά Ναυτεργατικά δικαιώματα να διολισθήσουν επί της βάσης των «διεθνών κρατούντων», επιδιώκοντας οι έλληνες Ναυτεργάτες να εξισωθούν πλήρως στα δικαιώματα (ΣΣΕ – εργασιακά – κοινωνική ασφάλιση) σύμφωνα με τα ισχύοντα στις σημαίες ευκολίας! Όλα γίνονται θυσία στον βωμό της εφοπλιστικής ανταγωνιστικότητας!

Ρωγμή στην εφοπλιστική παραβατικότητα

Αυτή η βαθιά εφοπλιστόδουλη κυβερνητική πολιτική είχε και έχει την στήριξη των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε επίπεδο ΠΝΟ -Σωματείων και με τον τρόπο αυτό ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός δίνει τα «ρέστα του» η επίθεση να συνεχίζεται ενάντια στους Ναυτεργάτες….

Η ΠΕΝΕΝ βρίσκεται σταθερά και με συνέπεια στην ίδια όχθη με τον Ναυτεργατικό κόσμο, τα προβλήματά του, τόσο των εν ενεργεία όσο και των συνταξιούχων του κύματος, αντιπαλεύει καθημερινά με όλες τις δυνάμεις της αυτή την πολιτική, υπερασπίζεται τα Ναυτεργατικά δικαιώματα, έχει σηκώσει τεράστιο «τοίχος» προστασίας στα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, δίνει μικρές και μεγάλες μάχες μέσα και έξω από τα καράβια να μπει stop στην εφοπλιστική παραβατικότητα και στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική!

Στο πλαίσιο αυτό όλο το φετινό καλοκαίρι ανέπτυξε μια σειρά δράσεις και αγώνες για την εφαρμογή των ΣΣΕ.

Οι μάχες του κλάδου μας σε δεκάδες πλοία όλων των εταιρειών δείχνουν μια αγωνιστική δυναμική η οποία μπορεί να βάλει φρένο στην καταστρατήγηση των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων των Ναυτεργατών.

Με παρακαταθήκη αυτούς τους αγώνες συνεχίζουμε αταλάντευτα την αγωνιστική μας πορεία κάνοντας στην απεργία της 9 Νοέμβρη ένα ακόμη βήμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Όλοι μαζί δίνουμε την μάχη για την επιτυχία της απεργίας της 9 Νοέμβρη για να στείλουμε μήνυμα σε εφοπλιστές – κυβέρνηση – ΥΕΝ ότι δεν κάνουμε βήμα από τα δικαιώματα και τα αιτήματά μας!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger