Πόσο πιο κάτω θα πέσουν ακόμα τα ΜΜΕ και ειδικά αυτά που διαθέτει ο κουμπάρος της πρωθυπουργικής οικογένειας;
Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που υπάρχει σήμερα στα "ΝΕΑ" και στην ιστοσελίδα της φυλλάδας, το υπογράφει ο γνωστός Βασίλης Λαμπρόπουλος.
Αφού στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα "αποκαλύπτει" ότι τηλεφωνικές υποκλοπές με το Pegasus γινόταν και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινάει το ρεπορτάζ με την "πιασάρικη" ερώτηση: "Μπορεί κάποιος να είχε ενεργοποιήσει - πιθανόν στην ΕΥΠ - την περίοδο 2017-2019, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το ισραηλινό παράνομο λογισμικό κατασκοπείας «Pegasus» και μπορεί ανάμεσα στους στόχους αυτής της παρακολούθησης στην Ελλάδα να ήταν και στελέχη της ΝΔ ή ακόμη κι ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης;"
Στην συνέχεια ο Β. Λαμπρόπουλος γράφει μια σειρά γενικολογίες για να καταλήξει το κείμενο του στο να διαψεύδει παταγωδώς τον πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας !!!
Δεν μιλάμε για τραγέλαφο. Εχουμε να κάνουμε με μια αδίστακτη άθλια προπαγάνδα, η οποία αποσκοπεί στην δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων. Και σε ένα βαθμό το καταφέρνει. Κι αυτό γιατί είναι ελάχιστοι αυτοί που θα διαβάσουν το κείμενο του δημοσιεύματος, συγκριτικά με αυτούς που θα δουν το πρωτοσέλιδο κρεμασμένο στα περίπτερα και θα το ακούσουν να αναπαράγετε από τα ΜΜΕ.
Πάντα μιλούσαμε για την άθλια Πετσωμένη προπαγάνδα που υπάρχει και μας έχει φέρει στην 108 θέση στον κόσμο ως προς την ελευθερία του τύπου. Το σημερινό όμως δημοσίευμα των "Νέων" είναι από τα ανήκουστα και μάλλον μέσο βάλαμε για να είμαστε μόνο στην 108 θέση!
Με δικές μας υπογραμμίσεις παραθέτουμε την κατακλείδα του δημοσιεύματος για να τεκμηριώσουμε τον ισχυρισμό μας:
Το deal με την Ελλάδα
Επιπλέον, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ», οι αντιπρόσωποι του «Pegasus» (σύμφωνα με αναφορές αξιωματούχων, παρών σε αυτές τις συνεννοήσεις ήταν και έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε άλλους εμπορικούς τομείς) πολιορκούσαν τότε κυρίως την ΕΥΠ αλλά και την ΕΛ.ΑΣ. για την πώληση αυτού του συστήματος. Αν το deal είχε επιτευχθεί, θα παρείχε τη δυνατότητα καταγραφής δεδομένων από τις διαδικτυακές πλατφόρμες Viber, Whatsap, Signal κ.ο.κ., όπου δεν μπορούν να παρακολουθηθούν τα συστήματα νόμιμων συνακροάσεων των μυστικών υπηρεσιών και των Αρχών Ασφαλείας που παρακολουθούν τις συνομιλίες μέσω του δικτύου 4G κ.λπ. Σύμφωνα, μάλιστα, με αναφορές στα «ΝΕΑ» στελεχών του τότε κυβερνητικού μηχανισμού, «είχε γίνει συζήτηση, την περίοδο 2018-2019, για απόκτηση του και του "Pegasus" στο πλαίσιο της αντικατάστασης του κεντρικού συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ. Ομως, δεν υπήρξε περαιτέρω συζήτηση λόγω έλλειψης νομοθετικού πλαισίου, ασαφών προδιαγραφών και κόστους».
Χωρίς ασφαλές συμπέρασμα
Ωστόσο, άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες και τεχνικοί σημείωναν ότι «από την έκθεση του καναδικού εργαστηρίου δεν μπορεί να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα για την προέλευση χρήσης του "Pegasus" στη χώρα μας ή αν το δίκτυο της Otenet χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή πλαστών links, ώστε να παγιδευτούν οι στόχοι, ή αφορά τις διευθύνσεις των υπολογιστών που χρησιμοποιήθηκαν για τους υπολογιστές. Καθότι από την περαιτέρω διερεύνηση διαπιστώνεται ότι ο κωδικός ASN 6799 που καταγράφεται στην έκθεση του καναδικού εργαστηρίου αποτελεί μια οικογένεια διευθύνσεων της Otenet που περιλαμβάνει 6.883 sites και χρήση αντίστοιχων διευθύνσεων-κωδικών 1.952.256 υπολογιστών».
Δεν μένεις άφωνος με το μέγεθος της τεράστιας δημοσιοκαφικής απάτης;
Δημοσίευση σχολίου