Home » , » Τέσσερα χρόνια χωρίς τον σύντροφο Τάσο Κατιντσάρο

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον σύντροφο Τάσο Κατιντσάρο

Από giorgis , Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 | 11:00 π.μ.

Του  Γιώργη Γιαννακέλλη.

Συμπληρώνεται σήμερα τέσσερα χρόνια από την ημέρα που "έφυγε" από κοντά μας, ένας καλός φίλος, ένας υπέροχος σύντροφος, ένας αταλάντευτος αγωνιστής, ένας άνθρωπος που δεν έλειψε από καμιά λαϊκή κινητοποίηση, από κανέναν εργατικό αγώνα τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο μοναδικός Τάσο Κατιντσάρος. Βιβλίο της νεότερης ιστορίας μας, αφού από τα μαθητικά του χρόνια ακόμα πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου μέσα από την Κομμουνιστική Οργάνωση «Μαχητής». Και από τότε συμμετείχε σε όλους τους μεγάλους πολιτικούς αγώνες της μεταπολίτευσης.

Στρατευμένος σταθερά στο επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα, γνωριστήκαμε όταν ήταν στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Από την πρώτη στιγμή, διαπιστώσαμε ότι έχουμε πάρα πολλά κοινά και κύρια το πάθος μας για την πρόσφατη ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας μας.
Μπορεί να είχαμε διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις σε κάποια ζητήματα, αυτό δεν μας εμπόδισε όμως να είμαστε σύντροφοι και φίλοι, έχοντας ατέλειωτες δημιουργικές συζητήσεις.

Κάποτε λέγαμε να συγκεντρώσουμε ότι υλικό είχε στην διάθεση του για την "Κομμουνιστική Οργάνωση Μαχητής", στην οποία ο Τάσος ήταν ιδρυτικό μέλος και να το ανεβάσουμε στο διαδίκτυο. Μου είχε φέρει σχετικά έντυπα και φωτογραφίες. Είχε πολύ ανάλογο υλικό ο Τάσος.
Είχα ξεκινήσει μια σχετική προσπάθεια στον προσωπικό μου ιστότοπο. Ηταν όμως πολύ χρονοβόρα όλη αυτή η διαδικασία, οι προσωπικές και κινηματικές ανάγκες πολλές και έτσι αυτή η προσπάθεια έμεινε ανολοκλήρωτη.

Τιμώντας την μνήμη του αλησμόνητου συντρόφου, παραθέτουμε ένα βιντεάκι που είχαμε φτιάξει προς τιμή του, την μέρα των γενεθλίων του το 2013 και παραθέτοντας όσα κείμενα του υπάρχουν στους ιστότοπους μας.


Διαβάστε ακόμα:

 Ο Τ. Κατιντσάρος για τον θάνατο του Ι. Ισιδωρόπουλου την Πρωτομαγιά του ’76 και τα γεγονότα που ακολούθησαν (Ηχητικό)

Δεκέμβρης ’44: “Αυτά τα κόκκινα σημάδια είναι από αίμα…

Παλεύοντας για ένα σύγχρονο επαναστατικό πολιτικό υποκείμενο

Το κορίτσι με τις «κονσέρβες Σκόμπι»

Τάσος Κατιντσάρος: Η χειρόγραφη Πρωτομαγιά

Ο Τ. Κατιντσάρος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Τάσος Κατιντσάρος: Απ' την Απριλιανή δικτατορία μέχρι σήμερα 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger