Home » , » Εχουμε ελπίδα αδέλφια;

Εχουμε ελπίδα αδέλφια;

Από giorgis , Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 | 7:05 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Πριν κάποιο καιρό και με αφορμή μια είδηση που συνάντησα, η οποία μας πληροφορούσε ότι ρασοφόροι και χριστεπώνυμο ποίμνιο έκαναν δέηση στον Υψιστο να βρέξει για να σβήσει μια πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει είχα κάνει μια ανάρτηση με τίτλο "Για να μην βαφτίζουμε τις μαλακίες σε θρησκευτικό συναίσθημα"

Βλέποντας την είδηση που παραθέτουμε στην φώτο θυμηθήκαμε ένα κείμενο μας στο οποίο αναφέραμε το πόσο έχουν συμβάλει οι κίτρινες φυλλάδες στην επικράτηση της θρησκοληψίας σε βαθμό που δεν θα μας φανεί παράξενο, στην πορεία να δούμε κίνημα που θα διεκδικεί απ' τον Θεοδωρικάκο να φτιάξει «Επιτροπή για την Προώθηση της Αρετής και την Αποτροπή της Έκλυσης των Ηθών». 
Αυτός είναι ο τίτλος της θρησκευτικής αστυνομίας που λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1926 στην Σαουδική Αραβία. (Αυτοί οι μπάτσοι συλλαμβάνουν μοιχούς, ομοφυλόφιλους και κατηγορουμένους για "θρησκευτική παρέκκλιση" για να 'ρθουν στην συνέχεια οι μουλάδες –κάτι αντίστοιχο με τους δικούς μας δεσποτάδες- και να αποδώσουν «δικαιοσύνη», διατάζοντας δημόσια μαστιγώματα, κόψιμο χεριών...).

Το κείμενο που επικαλεστήκαμε παραπάνω αφορά τον παπά των "Αγίων" Αναργύρων ο οποίος έχει μετατρέψει τον "ναό του κυρίου" όπου "λειτουργεί", σε φάμπρικα παραγωγής θαυμάτων, με εργαλείο τον "θαυματουργό" σταυρό που διαθέτει. (Ρίξτε μια ματιά εδώ για να μην επαναλαμβανόμαστε).

Οτι είναι απατεώνας αυτός ο ρασοφόρος το έχει καταγγείλει δημόσια και ο δεσπότης Αργολίδας Νεκτάριος λέγοντας ότι "Υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα ... Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή, είναι όλες καταπέλτης αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα… Πρόκειται για απάτη ολκής… "
Το έκανε προφανώς γιατί ο παπάς των "Αγίων" Αναργύρων λειτουργεί ανεξάρτητα από την μητρική εταιρεία παραγωγής ... θαυμάτων. 

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Ποιο σημαντικό είναι για μένα το ότι υπάρχουν κόμματα που όχι απλώς αποφεύγουν να ανοίξουν μέτωπο με το θρησκευτικό σκοταδισμό αλλά συνεργάζονται και με θρησκόληπτα άτομα ...

Επίλογος με ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Βασίλη Ραφαηλίδη «Λαοί της Ευρώπης, Καταγωγή και χαρακτηριστικά»:

... Ο λαός δεν είναι κάτι το καθεαυτό εξαγιασμένο, αλλά μια δυνατότητα και για το καλύτερο και για το χειρότερο, όπως έλεγε ο Μαρξ. Τα υπόλοιπα χύμα «φιλολαϊκά» είναι χυδαίος λαϊκισμός. Το λαό τον βοηθάς όχι όταν τον χαϊδεύεις, αλλά όταν τον εκπαιδεύεις.

Μόνο η παιδεία θα μπορούσε να διορθώσει τα πράγματα σε τούτον τον άθλιο κόσμο, τον γεμάτο όχι μόνο από άθλιους ιεροεξεταστές, αλλά και από πανάθλιους σκλάβους εθελοντές, όπως λέει ο Νίτσε, έτοιμους να υποταχτούν στον κάθε ισχυρό, είτε αυτός βρίσκεται στον ουρανό, είτε στη γη. 

Είναι κωμικό να φωνάζεις «ζητώ η ελευθερία» και να τρέμεις την κόλαση. Είναι ανόητο να μάχεσαι κατά των δικτατόρων, έχοντας στο κεφάλι σου τον αόρατο αρχιδικτάτορα. Δεν είναι τυχαίο που οι επίγειοι δικτάτορες περιστοιχίζονται από φανατικά θρησκευόμενους.

... Η ελπίδα είναι ψυχολογικό φαινόμενο μεταφυσικά κατοχυρωμένο. Η ελπίδα δεν είναι βεβαιότητα, είναι προσδοκία.

Κι αν μου πουν πως είμαι ανόητος που ελπίζω στον καλύτερο κόσμο που είναι νάρθει, θα τους πω πως είμαι λιγότερο ανόητος απ’ αυτούς που ελπίζουν στον «άλλο κόσμο». Που, αυτός, θάρθει έτσι κι αλλιώς και χωρίς καμιά απολύτως προσπάθεια απ’ τη μεριά του προς το παρόν ζώντος ανθρώπου.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger