Σε πιάνουν τα γέλια διαβάζοντας τους ισχυρισμούς της Μητσοτάκειας ΕΥΠ απέναντι στον έλεγχο της ΑΔΑΕ όπως τους περιγράφει ο Β. Λαμπρόπουλος στο Βήμα.
Ισχυρισμός 1: τα ηχητικά αρχεία σβήνονται αυτόματα μετά από τρεις μήνες!
«Το αρχείο Ανδρουλάκη διαγράφηκε από τους χειριστές του συστήματος νόμιμων συνακροάσεων γιατί το παλιό αυτό μηχάνημα του οποίου η χωρητικότητα ήταν μικρή λόγω της παλαιότητάς του, με ημερομηνία κατασκευής του περί τα έτη 2000 έως 2003, και είχε τη δυνατότητα να καταγράφει συνομιλίες μόνο μέσω 3G όταν έληγε η ισχύς της διατάξεως του εισαγγελέα και περνούσε μικρό χρονικό διάστημα, δηλαδή περίπου τρεις μήνες, το σύστημα από μόνο του διέγραφε τα αρχεία, χωρίς καμιά απολύτως διάκριση κι εξαίρεση σε κανένα σημείο της μνήμης του και της συγκεκριμένης διαδικασίας. Θα έπρεπε λοιπόν οι χειριστές του να διαγράψουν τα πιο παλιά αρχεία (πάντα με την έγκριση της αρμόδιας Διεύθυνσης που έχει ζητήσει την παρακολούθηση) γιατί αλλιώς θα γίνονταν με αυτόματο τρόπο».
Συμπέρασμα: Δηλαδή, η ΕΥΠ είχε μηχανισμό που έσβηνε τα αρχεία επισυνδέσεων στο τρίμηνο, ενώ εκ του νόμου τα αρχεία τηρούνται τουλάχιστον δύο χρόνια!
Ισχυρισμός 2: Το έγχαρτο υλικό καταστράφηκε και αυτό, γιατί τι να την κάνουμε όλη αυτή τη χαρτούρα;;;
«Αν δεν χρειάζεται το υλικό που έχει συγκεντρωθεί και στα δύο αρχεία – το έντυπο και το ηλεκτρονικό – προκειμένου να προωθηθεί στις δικαστικές αρχές, πρέπει να καταστρέφεται».... «γιατί δεν μπορεί να τηρείται στο διηνεκές».
Συμπέρασμα: Πλήρης επιβεβαίωση των ρεπορτάζ που μιλούσαν για εντολή καταστροφής όλου του υλικού, ψηφιακού και έγχαρτου!
BONUS: Ο υπάλληλος που ελέγχει τις καταγγελίες παρακολούθησης πιστεύει ότι παρακολουθούν και τον ίδιο!
«... στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών υπέβαλε αίτημα για να διαπιστωθεί αν έχει γίνει στόχος παρακολούθησης διοικητικό… μέλος της ίδιας αυτής Αρχής που ερευνά την υπόθεση! Μάλιστα ο αιτών, μέλος της ΑΔΑΕ που υποψιάζεται ότι υποκλέπτονται οι συνομιλίες του και απευθύνθηκε στην… ΑΔΑΕ, έχει διορισθεί να ερευνήσει τις τυχόν συνακροάσεις άλλων πολιτών (συνολικά περίπου 25 άτομα, ανάμεσα σε αυτούς έξι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, πρώην αστυνομικοί) που έχουν εκφράσει τις ίδιες υπόνοιες».
Δημοσίευση σχολίου