Χτες ήταν ο Γιώργος Παπαχρήστου που στην στήλη του στα "ΝΕΑ" -το άρθρο του το αναδημοσιεύει σήμερα και η ιστοσελίδα in.gr για να το κάνει όσο γίνεται πιο κοινοποιήσιμο- προσπάθησε με κάθε τρόπο να απαξιώσει τον πρώην αρχηγό της Ν.Δ. και πρωθυπουργό με ένα λάβρο κείμενο σε βάρος του Κ. Καραμανλή.
Η ουσία του εστιάζεται στο "δεν δικαιούται δια να ομιλεί" -, ο Κ. Καραμανλής, για να θυμηθούμε και την μνημειώδη φράση του Κουτσόγιωργα- γιατί ήταν "αυτός που πρώτος επέβαλε συσκότισης σε αυτού του είδους τα σκάνδαλα", αναφερόμενος "στις παρακολουθήσεις της Vodafone το οποίο εξελίχθηκε επί των ημερών του" και γιατί "στα 5½ που κυβέρνησε τη χώρα, έγινε το πιο μεγάλο πάρτι στην ιστορία της, με κουμπάρους, κολλητούς και φίλους".
Κα συνέχισε το ίδιο ύφος ο Παπαχρήστου καυτηριάζοντας τον Κ. Καραμανλή: "Γι’ αυτό το έγκλημα, που φτωχοποίησε έναν ολόκληρο λαό, που διέλυσε οικογένειες, που κατέστρεψε τον παραγωγικό ιστό της χώρας, που έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες νέα παιδιά να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό, δεν απολογήθηκε ποτέ".
Την ίδια έμπνευση να ασχοληθεί με το ίδιο θέμα είχε σήμερα και έτερος δημοσιογράφος του Μαρινάκη. Ο Στέφανος Κασιμάτης. (Σύμπτωση θα είναι. Οι "έγκυροι" δημοσιολόγοι δεν γράφουν άρθρα κατά παραγγελία του εργοδότη τους. Α πα πα).
Αυτός όμως κάνει μια χυδαία και με ... ψυχιατρικούς όρους, προσέγγιση στην στάση του πρώην πρωθυπουργού.
"Ο Κώστας Καραμανλής, ο Ακαματος, θύμωσε πολύ με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη,,, Μιλούσαν τα απωθημένα του, φαντάζομαι, Εκεί ήταν η πηγή του λυρισμού, διότι όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός το 2005 και έπεσε θέμα παρακολούθησης του τηλεφώνου του, το ανακοίνωσε στο πανελλήνιο σε μια συνέντευξη - παράσταση, αλλά μετά δεν ακολούθησε τίποτα. Παρότι ήταν ο πανίσχυρος πρωθυπουργός και μπορούσε να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του αξιώματός του, γ υπόθεση θάφτηκε ..." είναι η εισαγωγή του Κασιμάτη για να ρίξει στην συνέχεια την μπηχτή του: "Για να το πω απλά, ο Κώστας Καραμανλής ζητεί από τη σημερινή κυβέρνηση να κάνει αυτά που δεν έκανε η δική του. ...¨.
Μέχρι εδώ θα έλεγες ότι είναι ένα στρατευμένο δημοσιογραφικό κείμενο, που δεν μπορείς να του αποδόσεις καμιά μομφή.
Από δω και πέρα όμως που αρχίζουν οι "ψυχιατρικές διαγνώσεις" ξεκινάει η αθλιότητα: "Ηταν η μπαγιάτικη γεύση ενός ξεπερασμένου και ένοχου παρελθόντος ... Είναι πια τόσο ξεπερασμένος ο Καραμανλής, ώστε η εμφάνισή του να κάνει αισθητή την μπαγιατίλα.... Η επανεμφάνιση Καραμανλή ήταν μια απογοήτευση-χρήσιμη σε όσους καταπιάνονται με την ψυχολογική ερμηνεία του προσώπου",
Εδώ δεν έχουμε την προσπάθεια απαξίωσης ενός προσώπου, το οποίο θεωρείς πολιτικό σου αντίπαλο χρησιμοποιώντας επιχειρήματα εντός ή εκτός εισαγωγικών. Εχουμε μια γραφή Στέφανου Χίου με καλύτερο συντακτικό και πιο προσεγμένο λεξιλόγιο.
Και καταλήγει στο πόνημα του ο Σ. Κασιμάτης:
"Η επανεμφάνιση Καραμανλή έφερε στην ατμόσφαιρα μια ενοχλητική οσμή ναφθαλίνης και μόλις μπήκε Σεπτέμβρης. Είναι νωρίς ακόμα για ναφθαλίνη, ας κλείσουμε ξανά την ντουλάπα".
Το κείμενο αυτό του γραφιά του Μαρινάκη είναι ένα δείγμα το πόσο αδίστακτη και χυδαία μπορεί να υπάρξει η αστική δημοσιογραφία. Τουλάχιστον το κείμενο του Γ. Παπαχρήστου, περιέχει αλήθειες και αντιμετωπίζει από πολιτικό μετερίζι τον Κώστα Καραμανλή.
Ο Κασιμάτης πάει να κάνει ένα χαρμάνι από γεγονότα και ψυχιατρικές προσεγγίσεις και καταλήγει σε μια απίστευτη αθλιότητα. (Μπορεί και να θεωρηθεί και ένα μήνυμα στα στελέχη της Ν.Δ. τι αναμένει όποιον/α διαφοροποιηθεί απ' την κεντρική κομματική γραμμή).
Υ.Γ: Την άποψη μας για τον "ανεπάγγελτο τελμπεχανά" -σύμφωνα Α. Γεωργιάδη- Κ. Καραμανλή την έχουμε διατυπώσει πολλές φορές, οπότε δενν υπάρχουν περιθώρια παρανόησης του κειμένου μας.
Δημοσίευση σχολίου