Home » , » Της παρακολουθήσεως το κάγκελο ...

Της παρακολουθήσεως το κάγκελο ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 | 1:45 π.μ.

Αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με τις τηλεφωνικές υποκλοπές της ΕΥΠ τότε υπάρχει πιθανότητα μέχρι και να κοπεί η όρεξη για διακοπές στον Κυρ. Μητσοτάκη. (Χλωμό αυτό αλλά όχι απίθανο).

Είναι αλήθεια πάντως ότι αυτό είναι ένα πολύ "πιασιάρικο" θέμα για να κάνει αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ. Απ' αυτή την άποψη θεωρούμε ότι δεν ήταν τυχαία η αποστροφή του Α. Τσίπρα στην ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία, του κόμματος του. Πιστεύουμε ότι γνωρίζει πολύ περισσότερα απ' όσα είπε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά ο κος Μητσοτάκης είναι πλέον βαθιά τραυματισμένος από την υπόθεση των υποκλοπών. Η υπόθεση έχει βάθος και δε θα σβήσει, ούτε θα ξεχαστεί. Γιατί δε πρόκειται για κάποια τυχαία περιστατικά, αλλά για ένα μοντέλο διακυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε κάποιο λάθος ή κάποια αστοχία. Έτσι κυβερνούσε. Το σύστημα Μητσοτάκη άκουγε όσους ήθελε, όποιους ήθελε και όποτε ήθελε. Όχι μόνο από όταν ανέλαβε την εξουσία. Και είναι τόσο μεγάλο το εύρος των υποκλοπών, ιδιαίτερα με τα σύγχρονα και παράνομα λογισμικά παρακολούθησης, που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει και συνέχεια».

Προσέξτε και κάτι άλλο. Για λόγους που δεν γνωρίζουμε, αλλά υποθέτουμε, η εφημερίδα "Καθημερινή" έχει διαφοροποιηθεί από τον Ομιλο ΜΜΕ του Αλαφούζου, στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών από την ΕΥΠ. 

Εχει την δυνατότητα να το κάνει γιατί ο διευθυντής της Αλέξης Παπαχελάς, διαθέτει μετοχές εκατομμυρίων ευρώ, σ' αυτή την επιχείρηση, χωρίς να είναι μόνο αυτό. Είναι από άλλη "πάστα" δηλαδή ο Παπαχελάς από τον διευθυντής του ραδιοφώνου του Σκάι Βασίλη Χιώτη και τον Αρη Πορτοσάλτε ο οποίος έχει τον βασικό λόγο στην τηλεόραση του Φαλήρου. Και τον τελευταίο καιρό με το θέμα που έχει ανακύψει παίζονται πολλά παρασκηνιακά παιχνίδια. Αυτό το ανέφερε ξεκάθαρα και ένα άρθρο της Κυριακάτικης Καθημερινής.

Νομίζουμε ότι και εκεί εντάσσεται και το κείμενο του πρεσβευτή της αλητοδημοσιογραφίας όπως είχαμε χαρακτηρίσει τον αρθρογράφο αυτής της φυλλάδας και από τα πιο πιστά δημοσιοκαφρικά κυβερνητικά μαντρόσκυλα Πάσχο Μανδραβέλη που βρήκε αντικείμενο να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση γράφοντας σε κείμενο του:  

"Φτάσαμε στο σημείο που για κάποιους άγνωστους (ακόμη και στον πρωθυπουργό) «εθνικούς λόγους» παρακολουθείται ο αρχηγός ενός κόμματος. Για «εθνικούς λόγους» πάλι οι υπεύθυνοι αρνούνται να εξηγήσουν στη Βουλή (σε αυτή που λογοδοτεί ακόμη και ο πρωθυπουργός) ποιοι είναι οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτό που ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «λάθος». Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι νόμιμο, αλλά σίγουρα είναι παράλογο. Οχι μόνο διότι κάπου πρέπει να λογοδοτεί και ο εκάστοτε αρχηγός της ΕΥΠ, αλλά διότι έτσι εξασφαλίζεται ότι τα λάθη θα συνεχιστούν. Το «εθνικόν ασαφές» δεν είναι μόνο αντιδημοκρατικό, είναι και ζημιογόνο".

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger