Home » , » Μια μισή αλήθεια από έναν Πανεπιστημιακό καθηγητή

Μια μισή αλήθεια από έναν Πανεπιστημιακό καθηγητή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 | 5:38 μ.μ.

Δεν έχει καμιά σημασία ότι ο Επίκουρος Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Ακρίτας Καϊδατζής, είναι γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μάλιστα χρημάτισε και κρατικός αξιωματούχος στις κυβερνήσεις του. 

Σαν διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. που είναι όμως κάνει μια σωστή επισήμανση που κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Οταν τονίζει σε ποστάρισμα του ότι η λέξη "δικαιοσύνη" στον κυρίαρχο λόγο συγκαλύπτει ότι είναι τμήμα της κρατικής εξουσίας, ουσιαστικά αναφέρει αυτό που υποστηρίζουμε κι εμείς. 

Η διαφορά μας είναι ότι ο κ. Καϊδατζής σαν αστός νομικός που είναι, αρκείται να αναφέρει αυτό που λέει το αστικό τους Σύνταγμα. Δεν έχει τα περιθώρια να πει την πραγματικότητα ότι δηλαδή αυτή η θεωρία του Μοντεσκιέ περί διάκριση των τριών εξουσιών του κράτους, είναι ένα παραμύθι. Οτι τα όσα μας παπαγαλίζουν περί "αδέσμευτης και ανεξάρτητης δικαιοσύνης", είναι ένας μύθος και ότι η δικαστική εξουσία δεν είναι παρά ένας πυλώνας της αστικής δικτατορίας που βιώνουμε και μάλιστα απ' τους πιο καταπιεστικούς, σκληρά ταξικά και πολιτικά προσανατολισμένος. Που λειτουργούσε, λειτουργεί και θα λειτουργεί πάντα εκφράζοντας και υλοποιώντας την βούληση ή την εικαζόμενη βούληση των κυρίαρχων πολιτικών επιλογών.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger