Home » , , » Το φιάσκο με την Πανεπιστημιακή αστυνομία συνεχίζεται

Το φιάσκο με την Πανεπιστημιακή αστυνομία συνεχίζεται

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 | 4:43 μ.μ.

Σε αρκετές ιστοσελίδες φιλοξενήθηκε η είδηση ότι η κυβέρνηση "παγώνει" την απόφασή της να αστυνομεύσει τους Πανεπιστημιακούς χώρους με το πρόσχημα ότι "δεν υπάρχουν οι «τεχνικές προϋποθέσεις» ώστε να συνεχιστούν οι περιπολίες". 

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ με ανακοίνωση του διαψεύδει την είδηση και μας γράφει ότι «οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί». 

Πάντως και σ' αυτή την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ δεν διευκρινίζεται αν θα υπάρχουν μπάτσοι μέσα στα Πανεπιστήμια ή αν ισχύει αυτό που έγραψε η "Καθημερινή" στις 17/9 ότι "έξω από τις πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και συνοδεία αστυνομικών από τα κοντινά αστυνομικά τμήματα θα περιπολούν τα μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας". 

Εμείς πάντως το είχαμε επισημάνει από την αρχή. Το όνειρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επιβάλλει μπάτσους στους Πανεπιστημιακούς χώρους θα εξελιχθεί σε εφιάλτη, 

Θα παρακολουθούμε φυσικά πώς θα εξελιχθεί το όλο σκηνικό και προς το παρών αρκούμαστε να θυμίσουμε κάποια σχετικά συμβάντα.

Προηγήθηκαν μαζικότατες αντικατασταλτικές πορείες που έγιναν σε μια σειρά πόλεις. Ακολούθησαν τραγελαφικές εικόνες στις οποίες παρακολουθήσαμε μπάτσους να "προστατεύουν" μπάτσους της Πανεπιστημιακής αστυνομίας. Είναι δεδομένη η ξεκάθαρη απόφαση της εκπαιδευτικής κοινότητας-εκτός της ΔΑΠ φυσικά- ότι μπάτσος δεν θα πατήσει το πόδι του σε ΑΕΙ. Δεν είχαν καμιά αποτελεσματικότητα οι τραμπουκισμοί από την ένστολη αλητεία, θύμα τον οποίων έπεσε και ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Κλέωνας Γρηγοριάδης. Ξεσηκώθηκε σάλος μετά την δολοφονική συμπεριφορά των μπάτσων στην συναυλία των Θανάση Παπακωνσταντίνου του Δημήτρη Μυστακίδη και άλλων καλλιτεχνών στο ΑΠΘ.

Δίπλα σ' αυτά προσθέστε και τα όσα διαβάζουμε σε ανάρτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Τούλα:

Στη Θεσσαλονίκη μετά την αναίτια και βίαιη επέμβαση στη συναυλία του Θανάση, που έβγαλε από τα ρούχα τους όχι μόνο όσους αντιτίθενται αλλά και οικογένειες που ήταν εκεί και κόσμο που δεν σχετίζεται με το ΑΠΘ αλλά φρίκαρε με όσα συνέβησαν, η οργή ξεχείλισε.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα. 

Στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου η πτώση της συμμετοχής των φοιτητών σημείωσε βουτιά σε πάρα πολλές σχολές. Οι φοιτητές φοβήθηκαν να πάνε να δώσουν τα μαθήματα του σε ένα περιβάλλον που θυμίζει δικτατορία και υπήρξαν αμφιθέατρα άδεια. Αναρτήσεις τις τελευταίες μέρες στα σοσιαλ το επιβεβαιώνουν.

Οι διαρκείς έλεγχοι, σωματικοί και στοιχείων σε φοιτητές που απλά πήγαιναν στις σχολές τους μέσα στο Campus από αστυνομικούς εξόργισε εκατοντάδες γονείς ακόμα και στελέχη πολιτικά που τα παιδιά τους έπεσαν θύματα τέτοιων ελέγχων και που αισθάνονται ότι το κλίμα πια μέσα στο πανεπιστήμιο είναι εντελώς ακατάλληλο εξαιτίας αυτής της έντασης.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger