Home » , » Στην χώρα των Πάτσηδων και των Μαραβέγιων, θρηνούμε έναν 70χρονο οικοδόμο που έχασε την ζωή του παλεύοντας για το μεροκάματο.

Στην χώρα των Πάτσηδων και των Μαραβέγιων, θρηνούμε έναν 70χρονο οικοδόμο που έχασε την ζωή του παλεύοντας για το μεροκάματο.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 | 10:50 μ.μ.

Πώς να σχολιάσεις το ότι στην χώρα των Πάτσηδων και των Μαραβέγιων, στο κράτος που θεωρεί τσιφλίκι του η ηγετική κλίκα της δεξιάς, και μοιράζει απλόχερα δημόσιο χρήμα στα "δικά" του παιδιά, στο καθεστώς που έχει οδηγήσει σε εξαθλίωση τους απόμαχους της δουλειάς με τις συνάξεις φιλοδώρημα που χορηγεί, στον απλό κόσμο, σήμερα θρηνούμε άλλο ένα νεκρό στο κυνήγι του μεροκάματου; 

Και μάλιστα αυτό το έγκλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο γιατί ο άνθρωπος της τάξης μας που έχασε την ζωή του πέφτοντας από σκαλωσιά ύψους 10 μέτρων ήταν ένας 70χρονος εργάτης, που σ' αυτή την ηλικία αναγκαζόταν και εργαζόταν στην οικοδομή, είτε επειδή έπρεπε να συγκεντρώσει ένσημα για να πάρει σύνταξη, είτε γιατί τα ψίχουλα που πιθανόν του χορηγούσαν δεν έφταναν για να προμηθευτεί ούτε τα βασικά.

Να έχεις φάει τα νιάτα σου στις οικοδομές, να έχεις φτάσει στην έβδομη δεκαετία της ζωής σου και αντί να περνάς το υπόλοιπο της ζωής σου παίζοντας με τα εγγόνια σου και απολαμβάνοντας την παρέα φίλων σου -αν συμμετέχεις και σε κινητοποιήσεις του κλάδου σου, ακόμα καλύτερα- το να αναγκάζεσαι να δουλέψεις, αυτό από μόνο του είναι έγκλημα. Και τέτοια εγκλήματα δεν έχουν μόνο θύματα έχουν και θύτες. Και αυτοί δεν είναι άλλοι παρά όσοι στηρίζουν το πολιτικό σύστημα των Λάτσηδων και των Πάτσηδων.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger