Home » , » Το σημερινό Δελτίο μπατσάδικης εγκληματικότητας και κάποιες αναφορές από το παρελθόν

Το σημερινό Δελτίο μπατσάδικης εγκληματικότητας και κάποιες αναφορές από το παρελθόν

Από giorgis , Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 | 2:52 μ.μ.

 Του Γ. Γ

Το "Δελτίο μπατσάδικης εγκληματικότητας", εμπλουτίζεται σήμερα με το αναλυτικό ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιώργος Πρωτοψάλτης στην ιστοσελίδα ieidiseis. "Σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί στο Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής, αποτελούσαν τον «πυρήνα» του κυκλώματος που διευκόλυνε την είσοδο και έξοδο αλλοδαπών στη χώρα και προέβαινε στην ψευδή βεβαίωση ταξιδιωτικών εγγράφων", μας γράφει, μια δραστηριότητα που εξασφάλιζε σε κάθε μπάτσο επιπλέον μηνιάτικο μέχρι 10.000 ευρώ.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο. Σκόπιμο θεωρώ όμως να φρεσκάρουμε την μνήμη μας. 

Εχει περάσει πάνω από μια δεκαετία όταν έγραφα ένα χρονογράφημα με πρωταγωνιστή ένα λαμόγιο μπάτσο και δημοσιεύτηκε σε μια στήλη που διατηρούσε σε μια βδομαδιάτικη εφημερίδα, την ΚΟΝΤΡΑ. (Το αναδημοσίευσα στο μπλοκ μας). Το θυμήθηκα τώρα βλέποντας την μεθοδευμένη προσπάθεια που παρακολουθούμε για να βγουν στο φινάλε πεντακαθαρίδηδες οι μπάτσοι - βιαστές του Α.Τ Ομονοίας.

Πριν αρκετά χρόνια συγκεκριμένα τον Μάρτη του 2015, ένας διαβόητος, θεωρούμενος τότε ο πιο «σκληρός» και παράλληλα ο πιο πολιτικοποιημένος ποινικός κρατούμενος των Ελληνικών φυλακών, ο Βασίλης Στεφανάκος -αποφυλακίστηκε μετά από 9χρόνια στην φυλακή τον Αύγουστο του 2016 και δολοφονήθηκε, από άλλους μαφιόζους, τον Γενάρη του 2018- είχε δώσει μια συνέντευξη στην δημοσιογράφο Μαρία Δήμα στην "ΕφΣυν", και στην οποία είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Κι αν έχουν μια ιδιαίτερη σημασία τα λεγόμενα του Β. Στεφανάκου, είναι γιατί ήταν ένα πρόσωπο που πέρα απ' το ότι ήταν βουτηγμένο στην παρανομία (κατηγορήθηκε και δικάστηκε έχοντας σε βάρος του τον μισό ποινικό κώδικα. Από υποθέσεις εκβιασμών στο χώρο της νύχτας, μέχρι για συμμετοχή στην πρώτη απόδραση Παλαιοκώστα-Ριζάι με ελικόπτερο απ’ τις φυλακές Κορυδαλλού), είχε και ένα άλλο χαρακτηριστικό. Οπως ανέφερε ένα άρθρο του "Βήματος" -το υπέγραφε ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος- στις 25 Νοέμβρη του 2008, ο Στεφανάκος όταν ήταν στις δόξες του είχε δεκάδες μπάτσους στην δούλεψη του.

«Είκοσι αστυνομικοί κάλυπταν τον Βασίλη Στεφανάκο. Και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εργάζονταν σε νυχτερινά κέντρα του "αρχινονού"» είχε γράψει το «Βήμα».

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα, σ' αυτά που δήλωνε ο δολοφονημένος πλέον ποινικός κρατούμενος στην συνέντευξη που είχε δώσει σε δημοσιογράφο της "ΕφΣυν".

Αναδημοσιεύουμε την απάντηση που έδωσε ο Στεφανάκος σε ερώτηση που του είχε τεθεί:

• Ποια η γνώμη σου για υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης;

- Δεν υπάρχει καμία σοβαρή παρανομία που να γίνεται χωρίς τη συμμετοχή-κάλυψη ή ακόμα και για λογαριασμό των υπηρεσιών της Ασφάλειας. Ναρκωτικά, τζόγος, πορνεία, εκβιασμός, ακόμη και οι τσαντάκηδες δουλεύουν μόνον με την Ασφάλεια. Οι ασφαλίτες προστατεύουν νομίμως ή παρανόμως όλους τους πάμπλουτους. Κρυφακούν και συλλέγουν πληροφορίες για τους πάντες, τις οποίες είτε τις πουλάνε ή τις κρατάνε προκειμένου να ασκήσουν επιρροή ή για άλλους λόγους. Δημιουργούν φακέλους με πραγματικά και στημένα κακουργήματα και τα εμφανίζουν όταν θέλουν ή καθόλου για να επηρεάσουν τους ρουφιανοπαράνομους.

Πολιτικοί και μέλη των οικογενειών τους, δικαστές και μέλη των οικογενειών τους, εκκλησία, δημοσιογράφοι κλπ., στο πρώτο παράπτωμα θα μετατραπούν σε εργαλεία της Ασφάλειας. Με αυτούς κάνουν τη δουλειά τους, επιβιώνουν και όταν αλλάζουν τα πρόσωπα παραμένουν οι θέσεις.

Ισως είναι η μόνη εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger