Home » , » Ενας χρόνος από τον θάνατο του εργάτη Σ. Δαγκλή που σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα

Ενας χρόνος από τον θάνατο του εργάτη Σ. Δαγκλή που σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 | 11:16 μ.μ.

Πηγή: 902

ΕΝΕΔΕΠ: Ανυποχώρητος αγώνας για να μη θρηνήσουμε άλλους εργάτες (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με μια λιτή και σεμνή εκδήλωση στην πύλη της COSCO τιμήθηκε ο Δημήτρης Δαγκλής, ο εργάτης που πριν έναν χρόνο σκοτώθηκε την ώρα της εργασίας και ξεχείλισε την οργή των εργατών για τα εργοδοτικά εγκλήματα.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και η Μαρούσα, αδερφή του Δημήτρη Δαγκλή.

Τοποθετήθηκε μαρμάρινη πλάκα στην πύλη της COSCO, στην οποία αναγράφεται «Στη μνήμη του συναδέλφου μας Δημήτρη Δαγκλή που στις 25-10-2021 σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας. Αθάνατος».

Βαθιά συγκινημένη, μιλώντας στους συναδέλφους του αδερφού της, η Μαρούσα ανέφερε ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία των εργαζομένων ώστε ο Δημήτρης να είναι ο τελευταίος που σκοτώνεται.

Θα συνεχίσουμε ανυποχώρητα τον αγώνα για να μην ξαναθρηνήσουμε άλλα θύματα, τόνισε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Επισήμανε ότι με τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι όχι μόνο της COSCO, αλλά και όλοι οι ναυτεργάτες και μεταλλεργάτες διαμήνυσαν προς την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους ότι θα συνεχίσουν ακόμα πιο αποφασιστικά για να μη δουν άλλον συνάδελφό τους να σακατεύεται.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger