Home » , » Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο κάτεργο του Βακάκη Jumbo -Η αστυνομία σε ρόλο μπράβων της εταιρείας (Βίντεο)

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο κάτεργο του Βακάκη Jumbo -Η αστυνομία σε ρόλο μπράβων της εταιρείας (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 | 5:52 μ.μ.


Για μια ακόμα φορά σήμερα οι άντρες της αστυνομίας αναλαμβάνουν τον ρόλο των μπράβων της εργοδοσίας. Μετά από την αντιμετώπιση που είχαν οι απεργοί της "Μαλαματίνα" από τις δυνάμεις καταστολής, σήμερα οι ένστολοι υφιστάμενοι του Θεοδωρικάκου τέθηκαν στην υπηρεσία του καπιταλιστή Βακάκη, μετά το σοβαρό ατύχημα που έγινε σε ένα μαγαζί του Jumbo στο Παγκράτι που είχε σαν αποτέλεσμα τρεις εργάτες να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Μετά από σπάσιμο ιμάντα ασανσέρ που είχε σαν αποτέλεσμα τρεις εργάτες, ηλικίας 30-40 ετών, να πέσουν από ύψος και στην συνέχεια τραυματισμένοι να μεταφερθούν από το ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, η εργοδοσία της επιχείρησης αποφάσισε να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του καταστήματος, χωρίς να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για τις αιτίες του ατυχήματος, και ποιος ευθύνεται για το αποτέλεσμα που μπορούσε να είναι πολύ πιο δραματικό. Οπως μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο κατέφτασαν έξω από το κατάστημα Jumbo τρία περιπολικά καθώς και άντρες της ΔΙΑΣ για να διασφαλίσουν την απόφαση της διοίκησης να κρατήσει ανοικτό το μαγαζί μετά το εργατικό ατύχημα 

Από την άλλη πελάτες και προσωπικό του καταστήματος στηρίζουν την απόφαση του σωματείου να κλείσει τώρα το κατάστημα για να γίνουν όλοι οι έλεγχοι και να αποδοθούν ευθύνες.  

Μάλιστα, σε ανάρτηση του το το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει ότι «Το Σωματείο είναι εδώ. Οι υπεύθυνοι για άλλη μια φορά άφαντοι. Το κατάστημα λειτουργεί σα να μη συνέβη τίποτα!»

Εδώ να θυμίσουμε ότι ο ιδιοκτήτης των Jumbo, Απόστολος Βακάκης έχει μετατρέψει τις επιχειρήσεις του σε κάτεργα στα οποία επικρατεί ο εργασιακός μεσαίωνας.

Στερεύουν τα λόγια από την αναλγησία της εργοδοσίας και του κράτους μπροστά στο νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα σε κατάστημα των Jumpo. Την ίδιο στιγμή που συνάδελφοι εργαζόμενοι αντί γιο το καθημερινά μεροκάματο βρίσκονται τραυματισμένοι στο νοσοκομείο ύστερα οπό την πτώση ανσανσέρ. η εργοδοσία διατηρεί το κατάστημα ανοιχτό και αστυνομία που ήρθε αργοπορημένη. κάθεται προς το παρών σούζα και δεν κλείνει τον χώρο δουλειάς.

Οι συνάδελφοι των τραυματισμένων εργαζομένων είναι σοκαρισμένοι, οι πελάτες αποχωρούν αλλά η κερδοφορία της επιχείρησης ξεπερνάει τον πόνο, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Το μάτια μας είναι στραμμένα στους τραυματισμένους συναδέλφους μας! Συνάδελφοι οπό τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. βρίσκονται στο κατάστημα από την πρώτη στιγμή, κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες γιο να στηριχθούν οι συνάδελφοι και για να μην υπάρχει συγκάλυψη.

Την ίδια στιγμή η επιθεώρηση εργασίας είναι αόρατη με ευθύνη της κυβέρνησης που την έχει ξεπουπουλιάσει. ώστε όλα να λειτουργούν στο όρια της προστασίας των κερδών και όχι της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων. Γι' αυτό και τις τελευταίες μέρες μετράμε δεκάδες εργατικά ατυχήματα, που αρκετά από αυτά είναι θανατηφόρα.

Δε θα προσαρμοστούμε σε αυτήν την κανονικότητα!

Εδώ και τώρα:

Να στηριχθούν με κάθε τρόπο οι συνάδελφοι που τραυματίστηκαν!

Να κλείσει τώρα το κατάστημα! Όταν είναι για να καταστείλουν εργατικούς-λαϊκούς αγώνες. εισαγγελείς και δε χάνουν δευτερόλεπτο.

•     Να πραγματοποιηθούν επί τόπου έλεγχοι

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger