Home » , » Με αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του πρωθυπουργού ο Κ. Βαξεβάνης, τον χαρακτηρίζει ψεύτη και συκοφάντη και του ζητάει 100.000 ευρώ!

Με αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του πρωθυπουργού ο Κ. Βαξεβάνης, τον χαρακτηρίζει ψεύτη και συκοφάντη και του ζητάει 100.000 ευρώ!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 | 9:47 μ.μ.

Το είχε δηλώσει και το πραγματοποίησε ο Κώστας Βαξεβάνης. Οπως το είχε προαναγγείλει, αύριο Πέμπτη  καταθέτει αγωγή κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητώντας 100 χιλιάδες ευρώ. Και αυτό το γεγονός έχει την ιδιαίτερη σημασία του γιατί δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο ένας δημοσιογράφος να αποκαλεί "κοινό συκοφάντη" τον πρωθυπουργό της χώρας και να στρέφεται δικαστικά εναντίον του.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του στον Ν. Χατζηνικολάου, που μεταδόθηκε από τον  ΑΝΤ1 ισχυρίστηκε ότι υπάρχει απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου και μάλιστα το 2016, βάσει της οποία ο εκδότης του Documento «εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο». Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επίσημη απομαγνητοφώνηση που απέστειλε το Μέγαρο Μαξίμου στους κυβερνητικούς συντάκτες, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε: «Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος, το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα. Ήταν ο δημοσιογραφικός υπεύθυνος αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται».

Ο Κ. Βαξεβάνης παρέθεσε στην ιστοσελίδα του την σχετική δικαστική απόφαση που αποδεικνύει ότι το όνομα του δεν εμπλέκεται καν σ' αυτή την απόφαση. Οπότε με την αγωγή που έχει σε βάρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης "ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης που είχαμε την ατυχία να είναι πρωθυπουργός¨, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger