Home » , » Οταν τα "εγκληματικά ΜΑΤ", "λογοδοτούσαν" στην Ε.Ο 17 Νοέμβρη

Οταν τα "εγκληματικά ΜΑΤ", "λογοδοτούσαν" στην Ε.Ο 17 Νοέμβρη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 | 2:00 μ.μ.

Η κτηνωδία των ΜΑΤ ενάντια στον "εχθρό λαό" ξεκινάει από την στιγμή που ιδρύθηκαν.
Μια διμοιρία λοιπόν που ήταν "διάσημη" κατά την εποχή που δρούσε, για την βιαιότητά της ενάντια στους διαδηλωτές,  ήταν αυτή που σαν σήμερα 26 Νοέμβρη του 1985, δέχτηκε επίθεση από την Ε.Ο 17 Νοέμβρη.

Μια έκρηξη παγιδευμένου οχήματος, δίπλα από το λεωφορείο που επέβαιναν αυτοί οι ΜΑΤατζήδες στην Καισαριανή  κοντά στα ξενοδοχεία «Χίλτον» και «Κάραβελ», είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του μπάτσου Ιωάννη Γεωργακόπουλου και τον ελαφρύτερο τραυματισμό 14 συναδέλφων του.

Στην δίκη των φερόμενων μελών της 17 Νοέμβρη παρουσιάστηκαν δεκάδες δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την αγριότητα της συγκεκριμένης διμοιρίας των ΜΑΤ κατά την επιχείρηση εισβολής στο Χημείο, κατά τις συγκρούσεις τη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα ο Λεπέν, κ.α

 Η προκήρυξη της 17 Ν που ακολούθησε μετά απ΄ αυτή την βομβιστική ενέργεια της, απέδιδε την στοχοποίηση των "εγκληματικών ΜΑΤ" σαν "μια δυναμική απάντηση στην εν ψυχρώ δολοφονία του αθώου 15χρονου μαθητή Μ. Καλτέζα, απ' το δολοφόνο Μελίστα. Μια δυναμική απάντηση στη πρόκληση που αποτελεί η παραπομπή του απ' την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη με κατηγορίες αστείες που ουσιαστικά τον αθωώνουν, και η μη κράτηση του".

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger