Home » , » "Σφάζει με το γάντι", τον Μητσοτάκη, δημοσίευμα του "Βήματος"

"Σφάζει με το γάντι", τον Μητσοτάκη, δημοσίευμα του "Βήματος"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 | 7:55 μ.μ.

Σαν κολλημένη βελόνα γραμμοφώνου, τα κυβερνητικά στελέχη, με πρώτον τον Πρωθυπουργό έχουν επαναλάβει άπειρες φορές ότι καμιά κρατική υπηρεσία, ούτε φυσικά και η ΕΥΠ δεν έχει στην κατοχή της το κακόβουλο λογισμικό Predator. Κι ενώ είχα προηγηθεί μια σειρά αποκαλύψεις που αποδείκνυαν το αντίθετο, ο Μητσοτάκης εξακολουθούσε να επιμένει. «Πρέπει να εκλείψει κάθε σύγχυση που προκαλείται μεταξύ παρακολουθήσεων με παράνομα λογισμικά και νόμιμες επισυνδέσεις. Δεν υπάρχει σύστημα Predator στις ελληνικές υπηρεσίες», μας έλεγε από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός.

Ερχεται, λοιπόν σήμερα δημοσίευμα του "Βήματος" -το υπογράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος- που αποκαλύπτει ότι όχι μόνο λειτουργούσε παράλληλα με τους μηχανισμούς της ΕΥΠ το Predator -ανάλογη αποκάλυψη κάνει και το Documento- αλλά αναφέρει όχι μόνο σε ποιο χώρο που διαθέτει η ΕΥΠ είχε εγκατασταθεί, αλλά ισχυρίζεται ότι διαθέτει και τα ονόματα των αστυνομικών, οι οποίοι κάτω από τις εντολές του Παναγιώτη Κοντολέοντας και του Γρηγόρη Δημητριάδη το χειριζόταν.

Εντεχνα το δημοσίευμα αποφεύγει να χαρακτηρίσει ψεύτη τον πρωθυπουργό και να του προσδώσει την κύρια ευθύνη για την λειτουργίας αυτού του κρατικού -παρακρατικού μηχανισμού ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων, αλλά όποιος διαβάσει το κείμενο του Λαμπρόπουλου, διαπιστώνει ότι "σφάζει με τον γάντι" τον Μητσοτάκη, αν και αποφεύγει να τον κατονομάσει. 

Μετά από τα δημοσιεύματα της "ΕφΣυν", του Documento και του "Βήματος" εκτιμούμε ότι θα είναι απολαυστική η επόμενη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απ' τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ενα μέρος απ' το δημοσίευμα του Β/ Λαμπρόπουλου, που αναφέραμε:

Στο πίσω μέρος, προς την πλευρά του Υμηττού, του διώροφου κτιρίου των εγκαταστάσεων της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή που προοριζόταν να φιλοξενήσει μονάδες των μυστικών υπηρεσιών για την "ασφάλεια του κυβερνητοχώρου", είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε την περίοδο 2020 -2022 το παράνομο λογιασμικό Predator που φέρεται να παρακολουθούσε δεκάδες πολιτικούς, δημοσιογράφους επιχειρηματίες και άλλους ιδιώτες. 

Στο συγκεκριμένο χώρο έδιναν παρών αστυνομικοί που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ κυρίως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής αλλά και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες. .. Τα ονόματα αυτών είναι στην διάθεση της εφημερίδας μας.... 

Η ομάδα αυτή που είχε διαχειριστεί το Predator φέρεται να είχε προϊσταμένη μια αξιωματικό της ΕΛΑΣ που είχε πολυετή παρουσία στην προαναφερόμενη υπηρεσίας της Αστυνομίας αλλά και σε άλλες υπηρεσίες των σωμάτων ασφαλείας. Η συγκεκριμένη αξιωματικός είχε τοποθετηθεί στην ΕΥΠ με ευθύνη ελέγχου του συστήματος "νόμιμων ακροάσεων" ύστερα από μεσολάβηση άλλου στελέχους της ΕΛΑΣ με τον οποίο διατηρούσε πολύχρονες σχέσεις. Ο εν λόγω αστυνομικός ήταν στενός συνεργάτης του επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου που φέρεται ότι συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου λογισμικού στην χώρα μας. 

Επιπλέον η εν λόγω αξιωματικός, η οποία υπέγραφε και το αίτημα για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, θεωρούταν η πιο στενή συνεργάτης του τότε διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος. Ο κ. Κοντολέων με τη σειρά του ήταν προσωπική επιλογή του πρώην στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, για τον οποίο μάλιστα υπήρχε σχετική νομοθετική ρύθμιση επειδή δεν είχε την απαραίτητη μόρφωση για να αναλάβει το σχετικό πόστο.


Αυτονόητο είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί τόσο αφελής πολίτης ο οποίος θα δεχθεί ότι για όλο αυτό το σκηνικό είχε άγνοια ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger