Home » , » Ο ιθύνων νους του κράτους-παρακράτους ΕΥΠ - Predator έχει όνομα και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο ιθύνων νους του κράτους-παρακράτους ΕΥΠ - Predator έχει όνομα και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 | 6:23 μ.μ.


Υποθέτουμε ότι σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή αστική δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα, οι σημερινές αποκαλύψεις της "ΕφΣυν" και του "Documento" θα είχαν δημιουργήσει πολιτικό σεισμό. Στην Ελλάδα όμως και στο καθεστώς Μητσοτάκη αυτό που συμβαίνει είναι η επιστράτευση ενός τεράστιου επικοινωνιακού μηχανισμού, -χρηματοδοτούμενου με δικά μας λεφτά- ώστε όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας να υποβαθμιστούν και να διαχειριστούν με το μικρότερο δυνατόν πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση. 

Και τώρα δεν μιλάμε γενικά κι' αόριστα για την δημιουργία από "σκοτεινές" δυνάμεις ενός παρακρατικού μηχανισμού όπου θα ίσχυε το ερώτημα του "εθνάρχη" Καραμανλή: "Ποιος κυβερνάει αυτή την χώρα"; Εδώ ο ιθύνων νους που συνέλαβε, μεθόδευσε, υλοποίησε και καθοδηγούσε όλο αυτόν τον κρατικό-παρακρατικό μηχανισμό έχει όνομα. Και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ότι μετά απ' όσα αποκαλύπτονται για την δραστηριότητά του, εξακολουθεί να παριστάνει τον πρωθυπουργό, μόνο με την ρήση του ψεκασμένου Λιακόπουλου "σημάδια των καιρών" μπορείς να την χαρακτηρίσεις και να μελαγχολήσεις. Κι αυτό γιατί μόνο κατάθλιψη μπορείς να αισθανθείς διαπιστώνοντας ότι στις μέρες μας αναβιώνουν κρατικοί - παρακρατικοί μηχανισμοί που λειτουργούσαν την δεκαετία του '50 από το κράτος της δεξιάς στην μετεμφυλιακή εποχή, και ο λαϊκός παράγοντας είναι σε ρόλο θεατή.

Να επανέλθουμε όμως στο κύριο θέμα. Οι αποκαλύψεις που κάνει σήμερα η δημοσιογραφική ερευνητική ομάδα του Documento κατεδαφίζουν και την τελευταία γραμμή της κυβερνητικής άμυνας, που ισχυριζόταν ότι η ΕΥΠ δεν έχει καμιά σχέση με το κακόβουλο λογισμικό Predator. 

Το δημοσίευμα αποδεικνύει ότι ΕΥΠ και Predator αποτελούσαν και αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία ενός επιτελικού παρακράτους. Και το τεκμηριώνει αναφέροντας ότι εκτός από τις περιπτώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη και άλλα άτομα έπεσαν θύματα παρακολούθησης των ίδιων μηχανισμών. Ο ευρωβουλευτής που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος, ο πρώην υπουργός Ενέργειας και νυν Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο διευθυντής της "Kαθημερινής" Αλέξης Παπαχελάς, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος καθώς και ο γενικός διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών Αριστείδης Αλεξόπουλος.

Μετά απ' αυτές τις αποκαλύψεις αναμένουμε να αλλάξει τροπάριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να παραπέμψει το όλο θέμα στις δικαστικές καλένδες.

Την ζοφερή κατάσταση που επέβαλε στην χώρα μας, την παρουσιάζει η εισαγωγή του κειμένου που υπογράφει ο Κώστας Βαξεβάνης:

Ενα δίκτυο κατασκοπείας το οποίο φαίνεται να εμφανίζεται ως εταιρεία κυβερνοασφάλειας είχε εγκατασταθεί στη χώρα και δρούσε με την κάλυψη του Μαξίμου, παρέχοντας ως αντάλλαγμα τις παρακολουθήσεις που επιθυμούσε.

Η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμφανίσει το Predator ως ιδιωτική υπόθεση που δεν συνδέεται με τον ίδιο προσκρούει στα γεγονότα και κυρίως στην επιμονή του να μιλάει αορίστως για «λογισμικό Predator». 

To Predator αποτελεί ένα κακόβουλο λογισμικό που όμως συνδέεται με την εταιρεία Intellexa, την οποία επιμελώς δεν αναφέρει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να δημιουργεί την εντύπωση ότι από πίσω μπορεί να κρύβεται οποιοσδήποτε θέλει να παρακολουθήσει πολίτες ή και κρατικούς αξιωματούχους. 

Η Intellexa συνδέεται με το Μέγαρο Μαξίμου και γι’ αυτό δεν αναφέρεται. Στην πραγματικότητα είναι μια εταιρεία κατασκοπείας, η οποία φτιάχτηκε στα πρότυπα των μυστικών μονάδων UNIT 81 και UNIT 8200 των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ από πρώην στελέχη τους. 

Τον Ιούλιο του 2021 ένας πρώην λοχαγός της UNIT 81 φτάνει στην Αθήνα ως στέλεχος της Intellexa -η οποία έχει συσταθεί τον Μάρτιο ίου 2020- και το σύοτημα μπαίνει σε πλήρη λειτουργία. 

Η Intellexa έχει επαφή με κλειστό κύκλο της ΕΥΠ και αλληλοσυμπληρώνονται στην παρακολούθηση στόχων. H αποκάλυψη σήμερα από το Documento ότι εκτός από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Θανάση Κουκάκη τέσσερις ακόμη στόχοι του Predator ήταν ταυτόχρονα και στόχοι της ΕΥΠ μέσα από «νόμιμες επισυνδέσεις» επιβεβαιώνει το κοινό ενδιαφέρον αλλά και τον κοινό εντολέα των παρακολουθήσεων. 

Πρακτικά στην Ελλάδα από το 2019 λειτουργεί ένα κατασκοπευτικό δίκτυο που εξυπηρετούσε εκτός από σκοπούς τρίτων (πάντα ενάντια στους κανόνες ασφάλειας της χώρας) και την ελληνική κυβέρνηση στις ανάγκες παρακολούθησης. Στο δίκτυο αυτό έχουν δοθεί και χρήματα από την ΕΥΠ και τα απόρρητα κονδύλια τα οποία διαχειρίζεται το ΚΕΤΥΑΚ, το τμήμα της ΕΥΠ που δημιουργήθηκε για την κυβερνοαοφάλεια της χώρας.

Αν ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είχε σχέση και μυστική συμφωνία με την Intellexa SA, τότε η εταιρεία από την εμφάνισή της ακόμη στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχει γίνει φύλλο και φτερό ως εταιρεία στην οποία δραστηριοποιούνται τα πιο επίλεκτα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ. Οχι μόνο δεν έγινε, αλλά ακόμη και μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των παρακολοηθούμενων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται από τον υπουργό Εξωτερικών έως τα στελέχη του Μαξίμου και το περιβάλλον του ίδιου του πρωθυπουργού, ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφεύγει να τη συνδέει με τις παρακολουθήσεις, μιλώντας αόριστα για ιδιώτες τους οποίους ούτε ξέρει ούτε τους κατονομάζει ενώ είναι γνωστοί. 

To Documento έχει συγκεντρώσει πληροφορίες από ασφαλείς πηγές ότι το δίκτυο των ιδιωτικών πρακτόρων είχε επίσης σχέση με το μπλοκάρισμα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, δηλαδή την περίεργη και προβληματική διαδικασία που ανέδειξε πρόεδρο τον Κυρ. Μητσοτάκη. 

Ηταν επίσης αυτό που φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα στη θαλαμηγό της συνεργάτιδάς του Κατερίνας Παναγοπούλου ύστερα από παγίδευση και έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες για να δημιουργηθεί η εικόνα ενός πρωθυπουργού ο οποίος κάνει διακοπές σε κότερο μετά την τραγωδία στο Μάτι. Το ίδιο δίκτυο παρακολούθησε τον Τσίπρα κατά το μυστικό ταξίδι του στη Γαλλία και το εμφάνισε ως οικογενειακή εκδρομή στην Disneyland.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger