Home » , » Κυβερνητικό παραμιλητό προσπαθεί να βγάλει τους πάντες τρελούς

Κυβερνητικό παραμιλητό προσπαθεί να βγάλει τους πάντες τρελούς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 | 5:27 μ.μ.

Το ότι ο Κώστας Βαξεβάνης και η ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα του Documento έχουν γίνει εφιάλτης στην κυβέρνηση, με τις αποκαλύψεις που κάνουν στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, δεν το συζητάμε.
Είναι αξιοσημείωτη πάντως η προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση να εστιαστεί στο πρόσωπο του συγκεκριμένου δημοσιογράφου και να προσπεράσει άλλες σχετικές αποκαλύψεις που γίνονται από ΜΜΕ τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να τους αποδώσεις αντιπολιτευτική διάθεση, όπως το "Βήμα" και η "Καθημερινή".

Κυριακή σήμερα και φαίνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έβλεπε τον ύπνο του τον εκδότη του Documento. Εχοντας την αίσθηση ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε δεξιούς σανοφάγους μας γράφει στον λογαριασμό του στο f/b: "Με πρωτοστάτη τον κ. Βαξεβάνη -ο οποίος έχει ως αρχή του πως οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί είναι πραγματικό- εξακολουθεί η σε συνέχειες δημοσίευση στον Τύπο διαφόρων μυθιστορημάτων γύρω από την υπόθεση των λογισμικών παρακολούθησης και των επισυνδέσεων… Για άλλη μια εβδομάδα αναπτύσσονται ευφάνταστοι ισχυρισμοί, δίχως κανένα απολύτως στοιχείο και τεκμήριο". 

Αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου πρέπει να παρουσιαστεί και να χαρακτηρίσει ψεύτη και συκοφάντη τον δημοσιογράφο του συγκροτήματος ΜΜΕ του Μαρινάκη, Βασίλη Λαμπρόπουλο. Κι αυτό γιατί μόλις πριν λίγες μέρες, την Τρίτη 15/11, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξη που έδωσε στο Mega όταν ρωτήθηκε αν οι κρατικές αρχές ασφαλείας διαθέτουν το λογισμικό Pretadot απάντησε επί λέξη: «Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι καμία ελληνική αρχή ασφαλείας δεν το διαθέτει και δεν το χρησιμοποίησε ποτέ. Η ελληνική πολιτεία, το ελληνικό κράτος δεν είχε καμία συναλλαγή με εταιρείες που παράγουν, εμπορεύονται και διακινούν αυτά τα λογισμικά. Η ΕΥΠ ούτε άμεσα ούτε έμμεσα έχει κάνει χρήση αυτού του λογισμικού». 

Σήμερα όμως, δημοσίευμα που υπογράφει ο Β. Λαμπρόπουλος στο "Βήμα" όχι απλώς διαψεύδει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά αναφέρει και σε ποιο κτίριο της ΕΥΠ ήταν εγκατεστημένο το κακόβουλο λογισμός ισχυριζόμενος μάλιστα ότι διαθέτει και τα ονόματα των αστυνομικών που το χειριζόταν. 
Και εδώ για το κυβερνητικό φερέφωνο και φυσικά για την κυβέρνηση του είναι μονόδρομος: 'Η παραδέχονται ότι πιάστηκαν με ένα κοπάδι γίδες στην πλάτη ή καλούν τον δημοσιογράφο του Μαρινάκη να αποδείξει τα όσα επικαλείται! Αλλη επιλογή δεν υπάρχει.

Υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος εξίσου σοβαρή. Το ποιόν των κυβερνητικών στελεχών που παρουσιάζονται να παρακολουθούνται από ένα στενό κύκλο του Μαξίμου. Και καλά ο θλιβερός Δένδιας. Αλλά ούτε και η Ντόρα να μην κάνει την παραμικρή δημόσια δήλωση όταν αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθείτε αυτή και τα παιδιά της;

Αυτός πια που το τερμάτισε είναι ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Είναι ο ορισμός "με φτύνουν και λέω ότι ψιχαλίζει". 

Πάμε να δούμε αρχικά μια σχετική αναφορά που έχει ο Β. Λαμπρόπουλος σήμερα στο "Βήμα" και στην συνέχεια την τοποθέτηση που έκανε ο υπουργός Επικρατείας με άρθρο του στην "Καθημερινή":

Η υπόθεση των σκηνοθετημένων επιθέσεων στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη που είχε αναδειχθεί τον Απρίλιο του 2021, όπως και το παρασκήνιο που υπέκρυπτε, φαίνεται να "επιβεβαιώνει" πιθανόν την καταγγελλόμενη υποκλοπή των συνομιλιών -σύμφωνα με την λίστα που δημοσίευσε το Documento- του υπουργού επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη!

Η "αποκαλυπτική" δράση του παρουσιαστή

Ατομα που εμφανίζονται να πρωταγωνιστούν στον χειρισμό του παράνομου λογισμικού Pretador φαίνεται να γνώριζαν -όπως αποκαλύπτει το Βήμα- από τις αρχές του 2021 SMS και άλλα δεδομένα από το κινητό του κ. Γεραπετρίτη που αφορούν τις συνεννοήσεις του με τον κατηγορούμενο δημοσιογράφο. 

Προχωρώντας μάλιστα σε "διαρροές" προς πολλές κατευθύνσεις για αυτές τις επαφές και τα SMS Γεραπετρίτη - Φουρθιώτη προκειμένου να καταδείξουν ότι "ο υπουργός Επικρατείας ήταν αυτός που διατηρούσε επαφή, στήριζε και ίσως ενημέρωνε τον συγκεκριμένο τηλεπαρουασιαστή και όχι άλλα κυβερνητικά στελέχη για τους οποίους είχαν διατυπωθεί υπόνοιες". 

Και αυτό γιατί τότε η οικονομική υποστήριξη του Φουρθιώτη από την επονομαζόμενη "λίστα Πέτσα", η διαρκής φρούρησή του από ισχυρές ομάδες αστυνομικών, η αμφιλεγόμενη υποστήριξή του από ορισμένα στελέχη της ΝΔ και η πληροφόρησή του είχαν προκαλέσει σημαντικά ερωτήματα για τους αρωγούς και τα αφανή στηρίγματά του εντός του κυβερνητικού κόμματος".


Το πόσο εξουσιαστικό παχύδερμο, χωρίς ίχνος τσίπας είναι ο Γ. Γεραπετρίτης μας το υποδηλώνει με το άρθρο του σήμερα στην "Καθημερινή". Γνωρίζοντας ήδη ότι είναι θύμα υποκλοπών από την ΕΥΠ και το παράνομο λογισμικό μας γράφει: «Η άρση απορρήτου του κυρίου Ανδρουλάκη και η ύπαρξη κακόβουλων λογισμικών στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για την ανάδειξη σοβαρών συστημικών παθολογιών. Προφανώς, κανένας δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με όσα συνέβησαν. Αναγνωρίζοντας τα λάθη, οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά». 
Το ανέκδοτο με τον βιασμό και το "πονάν ωρέ τα παλικάρια" το γνωρίζεται. Ακριβώς σ' αυτό τον ρόλο ο Γεραπετρίτης.

Μιας και μιλήσαμε για την ¨Καθημερινή", γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν κάνει καμιά αναφορά στο άρθρο της Ι. Μάνδρου που υπάρχει σ' αυτό το έντυπο το οποίο κι αυτό διαψεύδει τους ισχυρισμούς του, ότι δήθεν η ΕΥΠ δεν διαθέτει το παράνομο λογισμικό Pretedor; 
Δηλαδή θέλει ο Γ. Οικονόμου να μας πείσει ότι και οι δικαστές συνωμότησαν εναντίον της κυβέρνησης;

Ενα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το κείμενο που αναφέραμε:   

Απόρρητες καταθέσει, άρσεις απορρήτου από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, συμβάσεις από την ΕΥΠ για προμηθέα πάσης φύσεως και η εξέταση μαρτύρων που θεωρούνται «κλειδιά» συνθέτουν τις συντονισμένες ενέργειες των εισαγγελέων που διερευνούν τις καταγγελίες για παρακολουθήσεις.

Το κλιμάκιο των εισαγγελέων -Αγγελική Τριανταφύλλου, Kώστας Σπυρόπουλος, υπό την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου- έχει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», προχωρήσει σε σαρωτικές κινήσεις και έχει συλλέξει σημαντικά στοιχεία, που ενδέχεται να πυροδοτήσουν εξελίξεις στις δικαστικές έρευνες για τις υποκλοπές και το παράνομο λογισμικό Predator.

Στοιχεία από καταθέσεις υπαλλήλων της ΕΥΠ και στελεχών εταιρειών, αλλά και υλικό από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, ήδη οι εισαγγελείς έχουν λάβει με απόλυτη μυστικότητα καταθέσεις από υπαλλήλους της ΕΥΠ, εργαξομένους σε εταιρείες (Intellexa και Krlkel) που εμπλέκονται στις παρακολουθήσει με το παράνομο λογισμικό, ενώ παράλληλα έχουν υποβάλει αιτήματα για άρση απορρήτου των επικοινωνιών.

Συνολικά προσώρας έχουν εξεταστεί, πλην δημοσιογράφων και καταγγελλόντων, πέντε μάρτυρες από ΕΥΠ και εμπλεκόμενες εταιρείες.
 

Για να μην υπάρξει καμιά παρανόηση να σημειώσουμε ότι εμείς είμαστε πολύ επιφυλακτικοί αν τελικά αποκαλυφθεί σε όλες τις διαστάσεις του το σκάνδαλο των ηλεκτρονικών υποκλοπών. Δεν μπορεί να μην σημειώσουμε όμως ότι είναι εντυπωσιακή η απελπισμένη κυβερνητική προσπάθεια που επιδιώκει να μας βγάλει όλους τρελούς. Να παρουσιάζονται δηλαδή στοιχεία από 4 εφημερίδες -να αναφέρονται μέχρι και τα ονόματα των αστυνομικών που διαχειριζόταν Pregator για λογαριασμό της ΕΥΠ- να υπάρχουν σχετικές δικαστικές έρευνες και η κυβέρνηση να επιμένει ότι δεν είχε προμηθευτεί το παράνομο λογισμικό!!!.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger