Home » , , » Δημοκρατία του κλότσου και του μπάτσου

Δημοκρατία του κλότσου και του μπάτσου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 | 4:12 π.μ.

Πηγή: "ΕφΣυν"

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του κλότσου και του μπάτσου, του κλότσου μεταφορικά και κυριολεκτικά και του μπάτσου παντού - από τα πανεπιστήμια και τις καταλήψεις μέχρι τα σαλόνια των σπιτιών μας. Τη Δευτέρα η αστυνομία έκανε έφοδο με πριόνια στο σπίτι μιας υπό έξωση χαμηλοσυνταξιούχου.

ΧΘΕΣ, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ολόκληρο το οικοδομικό συγκρότημα των Προσφυγικών βρέθηκε σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό, σε μια γιγαντιαία επιχείρηση ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, με πρόσχημα την αναζήτηση ατόμου που εμπλέκεται σε εμπρηστική επίθεση.

ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες έριχνε την ευθύνη για το ξεσπίτωμα της ηλικιωμένης δημοσιογράφου και του γιου της στα ίδια τα θύματα των ληστρικών νόμων οι οποίοι νομιμοποιούν το να χάνει κάποιος το σπίτι του για ένα χρέος μόλις 15.000 ευρώ. Την ίδια ώρα οι πραίτορες του συναδέλφου του της Δημόσιας Τάξης προχωρούσαν σε τουλάχιστον 70 προσαγωγές πολιτών, που παρέμειναν στο αστυνομικό μέγαρο επί ώρες χωρίς να γνωρίζουν γιατί, χωρίς παρουσία δικηγόρου - πολλοί δε εξ αυτών χωρίς καν να μιλούν ελληνικά.

ΣΤΑ ΜΕΣΑ κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούσαν ντοκουμέντα με γονατιστούς ανθρώπους δεμένους πισθάγκωνα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι προσήχθη ακόμα και μια έγκυος τριών μηνών - η γυναίκα ζητούσε επί ματαίω από τους αστυνομικούς ιατρική βοήθεια.

ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορά η κυβέρνηση έδειξε επίσης πώς αντιλαμβάνεται τη μάχιμη, μη ενσωματωμένη δημοσιογραφία. Η αστυνομία, αφού επιχείρησε να περιορίσει τους ανθρώπους των ΜΜΕ ώστε να καλύπτουν υπό τις εντολές της την επιχείρηση, προσήγαγε έναν βραβευμένο φωτορεπόρτερ και μέλος της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Ο Νίκος Πηλός κρατήθηκε άνευ λόγου επί ώρες στη ΓΑΔΑ, ενώ τόσο η αστυνομία όσο και η πολιτική ηγεσία της γνώριζαν πολύ καλά την ιδιότητά του.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ πιέζεται από τις αποκαλύψεις πολλαπλών σκανδάλων και, αντί να απολογείται, επιτίθεται με σφοδρότητα στους πιο αδύναμους. Τη Δευτέρα βρήκε απέναντι της μια ολόκληρη γειτονιά και εκατοντάδες άλλους πολίτες που απέτρεψαν την έξωση της Ιωάννας Κολοβού.

ΧΘΕΣ, εκατοντάδες πολίτες αλλά και δεκάδες φωτορεπόρτερ βρέθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ. Πριν από λίγες μέρες ζήσαμε τη μεγαλύτερη απεργιακή πορεία της τελευταίας δεκαετίας και το ίδιο έγινε στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Το ποτάμι της οργής φουσκώνει, η αλληλεγγύη δυναμώνει.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger