Home » , » Της μαγειρεμένης δημοσκόπησης το κάγκελο

Της μαγειρεμένης δημοσκόπησης το κάγκελο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 | 12:00 π.μ.

Την άποψη μας σχετικά με την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων την έχουμε εκφράσει αρκετές φορές (Δείτε χαρακτηριστικά εδώ και εδώ)

Επειδή υπάρχει μια σχετική συζήτηση στο twitter για την δημοσκόπηση που παρουσίασε to Mega, επαναφέρουμε μια ανάρτησή μας για την εταιρεία Metron Analysis

Υποθέτουμε ότι θα έχετε παρατηρήσει το γεγονός, που παρακολουθούμε κάθε φορά που η κυβέρνηση είναι στιμωγμένη από κάποιο σκάνδαλο. Τότε έρχεται μια δημοσκόπηση που δείχνει ότι το κυβερνητικό κόμμα αυξάνει το εκλογικό του ποσοστό και τροφοδοτεί την καθεστωτική ειδησεογραφία.
 
Εχει καταντήσει τόσο γελοία ποια η κατάσταση, που σε λίγο θα θεωρούμε χάσιμο χρόνου να κάνουμε την παραμικρή αναφορά σε τέτοια θέματα. 

Τώρα τι να πούμε για τη δημοσκόπηση που έκανε μια "από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα" όπως αυτοπαρουσιάζεται η Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA; 
Να θυμίσουμε ότι η ίδια εταιρεία έπεσε έξω 18 εκατοστιαίες μονάδες στο δημοψήφισμα του '15, ότι στις εκλογές του '19 παρουσίαζε την διαφορά μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ στις 12 εκατοστιαίες μονάδες με το ναζιστικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου τρίτο κόμμα με πάνω από 9%; Οτι έδειχνε προβάδισμα του Ανδρέα Λοβέρδου στη μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ;

Οτι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς, παρουσίασε στο Mega τα ευρήματα μιας άλλης δημοσκόπησης σύμφωνα με τα οποία το 1/3 των ψηφοφόρων του ΚΚΕ γουστάρει Κούλη, με το εντυπωσιακό 92% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ να δείχνει την ευαρέσκεια του για το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη;  


Κουραστικοί θα καταντήσουμε να επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο. Οτι δηλαδή τα υποτιθέμενα ευρήματα των δημοσκοπήσεων είναι εντελώς αναξιόπιστα και κάποια βάλθηκαν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ξαφνικά όλοι/ες γίναμε μαζοχιστές
Οτι δηλαδή επικροτούμε μια κυβέρνηση που μας έχει ρημάξει από την ακρίβεια, ότι εξακολουθούμε χαζοχαρούμενα να υποστηρίζουμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που υπογράφουν την καταλήστευση των εισοδημάτων μας, ότι νοιώθουμε ικανοποίηση από το ηλεκτροσόκ κάθε φορά που έρχεται λογαριασμός ρεύματος, ότι είμαστε μες την τρελή χαρά με τους κυβερνώντες που μας έχουν φέρει εφιάλτες για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τον επερχόμενο ψυχρό χειμώνα.  

Αυτό που ίσως έχει μια αξία να επαναλάβουμε σχετικά μ' αυτή την δημοσκόπηση, είναι ότι ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, είναι ο μόνος δημοσκόπος -αν δεν κάνουμε λάθος- που έχει καταγγελθεί δημόσια και μάλιστα από βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου ότι είναι ένας κοινός απατεώνας με αντικείμενο την δημιουργία "φανταστικών δημοσκοπήσεων". 

Να σου αποδίδουν τόσο σοβαρή κατηγορία και μάλιστα δημόσια, να σε προκαλούν να προσφύγεις στα δικαστήρια αν θεωρείς ότι θίγεται η τιμή και η υπόληψη και εσύ να κάνεις τον Κινέζο, οδηγεί σε κάποιες σκέψεις που δεν είναι καθόλου κολακευτικές για τον επικεφαλής της εταιρείας Metron Analysis.

Τουλάχιστον εμείς δεν γνωρίζουμε στον κύκλο μας κάποιο άτομο που θα το έλεγαν δημόσια λαμόγιο και αυτός θα το προσπερνούσε. Προφανώς έχει διαφορετική άποψη από μας για το τι σημαίνει αξιοπρέπεια ο κ. Φαναράς. 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

25 Νοεμβρίου 2022 στις 2:26 μ.μ.

Ακόμα και αν δεν είναι στημένες είναι αναξιόπιστες εκ των πραγμάτων. Όποιος έχει λίγο μυαλό και δεν είναι γίδι απλώς στέλνει στα τσακίδια τους δημοσκόπους βρίζοντας και δεν απαντάει. Αυτοί έχουν εντολές να προχωρούν στον επόμενο μέχρι να βρούν πρόθυμο. Οι απαντήσεις προέρχονται από άτομα χαμηλού πολιτικού επιπέδου και δεν αντικατοπτρίζουν την κοινωνία . Επειδή αυτό το γνωρίζουν οι εταιρείες τελικά μαγειρεύουν τα στοιχεία για να παράξουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Φυσικά υπάρχουν δημοσκοπήσεις που είναι επιστημονικά άρτιες , προσσεγγίζουν τις τάσεις της κοινής γνώμης , προέρχονται από ξένες πρεσβείες και πολυεθνικές , αλλά αυτές δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger