Home » , » Η λαϊκή κινητοποίηση ματαίωσε ένα πλειστηριασμό - Να ανακαλύψουμε μορφές πάλης για να ματαιώσουμε το έγκλημα που μεθοδεύουν στην τάξη μας. (Βίντεο)

Η λαϊκή κινητοποίηση ματαίωσε ένα πλειστηριασμό - Να ανακαλύψουμε μορφές πάλης για να ματαιώσουμε το έγκλημα που μεθοδεύουν στην τάξη μας. (Βίντεο)

Από giorgis , Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 | 5:28 μ.μ.

Του Γ. Γ.

"Δημοκρατία είναι δυο λύκοι κι ένα πρόβατο που ψηφίζουν για το τι θα φάνε για βραδινό. Ελευθερία είναι ένα καλά οπλισμένο πρόβατο που αμφισβητεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας".

Βενιαμίν Φραγκλίνος,  μέλος της Επιτροπής που συνέταξε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ

Παρακολουθώντας τα βίντεο που υπάρχουν στην ιστοσελίδα 902 όπου αξημέρωτα μια κουστωδία κρατικών υπαλλήλων, ένστολων ή μη σπάνε την πόρτα και εφορμούν σε ένα λαϊκό σπίτι για να πετάξουν στον δρόμο μια χαμηλοσυνταξιούχο και το παιδί της γιατί η κατοικία τους κατέληξε στα νύχια κορακιών για ένα ανεξόφλητο δάνειο 15.000 ευρώ, σε πλημμυρίζει ταξικό μίσος.

Ακούγοντας τον διάλογο που είχε που είχε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κοσιώνης με ένα "εντεταλμένο όργανο της πολιτείας" δεν μπορεί να μην αναλογιστείς τι απάνθρωπα καθάρματα κυκλοφορούν ανάμεσα μας. 
Είναι από την συνομοταξία εκείνων που χαρακτηρίζουν "τρομοκρατική ενέργεια" το γράψιμο ενός συνθήματος στον τοίχο σπιτιού ενός ΑΡΔ, και "επίθεση στο οικογενειακό άσυλο" την παρέμβαση με τρικάκια και πακέτα μακαρόνια, στο εξωτερικό χώρο της κατοικίας κάποιου ανάλγητου εξουσιαστή. Αποτελούν μερίδα της ίδιας ομάδας ατόμων που δεν έχει κανένα πρόβλημα οι δυνάμεις καταστολής να σαπίζουν στο ξύλο διαδηλωτές και τυχαίους ανθρώπους, που απαιτεί να "εφαρμόζονται οι νόμοι" που εκκολάπτουν Πάτσηδες και Σιούφες, που συμβάλλει στο να ανθίζουν λεφτόδεντρα ποτισμένα από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, για να απολαμβάνει τους καρπούς τους η δράκα της παρασιτικής ελίτ. 

Ναι, οι απλές διαπιστώσεις είναι ατελέσφορες. Εδώ πρέπει να θυμηθούμε τον Μαρξ που έγραφε ότι "κάθε βήμα ενός πραγματικού κινήματος είναι σημαντικότερο από μία ντουζίνα προγράμματα" και τον Εγκελς που τόνιζε ότι "ένα γραμμάριο δράσης ισούται με έναν τόνο θεωρίας"

Να ξεφύγουμε από την παραλυτική αντίληψη της αστικής νομιμότητας, να πιστέψουμε στην αποτελεσματικότητα της μαζικής λαϊκής αντι-βίας, να απομακρυνθούμε από κάθε λογική ανάθεσης, να επιλέξουμε τη συλλογικοποίηση μέσα από αμεσοδημοκρατικούς σχηματισμούς και δημιουργία αγωνιστικών παρεμβάσεων με μορφές πάλης που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες.

Σήμερα η μαζική λαϊκή κινητοποίηση ματαίωσε το να βρεθεί στο δρόμο η χαμηλοσυνταξιούχος Ιωάννα Κολουβού και το και το παιδί της. Ομως τα όσα παρακολουθούμε στην περίπτωση της δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνού. Αυτά που πρόκειται να επακολουθήσουν με τους μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών προβλέπονται εφιαλτικά.

Το πιο βασικό απ' όλα είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους αντίδρασης ώστε να μην αφήσουμε να πραγματοποιηθεί αυτό το έγκλημα που μεθοδεύουν σε βάρος της τάξης μας.  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger