Home » , » Το θέατρο σκιών της Επιτροπής Διαφάνειας της βουλής και η ουσιαστική παράμετρος του θέματος υποκλοπών για την οποία δεν μιλάει κανένας.

Το θέατρο σκιών της Επιτροπής Διαφάνειας της βουλής και η ουσιαστική παράμετρος του θέματος υποκλοπών για την οποία δεν μιλάει κανένας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 | 3:40 μ.μ.

Τα όσα αναφέρουν οι διαρροές από την σημερινή Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής, η οποία ερευνά υποτίθεται, το σκάνδαλο των ηλεκτρονικών υποκλοπών, πέρα από αναμενόμενα είναι και ανούσια. 

Απαξίωσαν να κάνουν την εμφάνιση τους  οι έμποροι του Predator, Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος, όπως και το κεντρικό πρόσωπο εγκατάστασης του κακόβουλου λογισμικού και πρώην μέλος της επίλεκτης ομάδας του ισραηλινού στρατού Unit 81, Ταλ Ντίλιαν. (Λαβράνος, και Μπίτζιος που διαμένουν στο εξωτερικό, ζήτησαν από την Επιτροπή να τους τεθούν γραπτά ερωτήματα μέσω των ελληνικών προξενείων στο Λονδίνο και τη Ρώμη κάτι που φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με μια ζωντανή κατάθεση) 

Η κατάθεση του Γρηγόρη Δημητριάδη δεν θα παρουσιάσει κανένα ενδιαφέρον, καθώς, σύμφωνα με τις διαρροές θα περιοριστεί να επικαλεστεί το απόρρητο, ώστε να μη δώσει καμία απάντηση επί της ουσίας, ενώ δεν αποκλείεται να αρνηθεί να δεχτεί ερωτήσεις και να καταθέσει μόνο υπόμνημα.

Αν ίσως κάτι έχει ενδιαφέρον, από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που βλέπουν το φως, είναι ότι η Ν.Δ., επέλεξε η συνεδρίαση να είναι μυστική, κάτι που το δικαιολόγησε ο πρόεδρος της επιτροπής  Θ. Μπούρας επικαλούμενος ότι είναι μυστική η διαδικασία γιατί αφορά την ΕΥΠ. 

Αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Ο Γ. Κατρούγκαλος από τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε αυτό συνιστά ομολογία της κυβερνητικής πλευράς ότι Λαβράνος, Μπίτζιος και Ντίλιαν έχουν σχέση με την ΕΥΠ, εφόσον αυτοί έχουν κληθεί για το θέμα των υποκλοπών του Predator. το οποίο σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν το έχει προμηθευτεί καμιά κρατική υπηρεσία.    
Στην ίδια κατεύθυνση και ο Χ. Καστανίδη από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ο οποίος χαρακτήρισε "συγκλονιστική δήλωση", την αναφορά του νεοδημοκρατικού στελέχους, καθώς όπως είπε αυτή αποτελεί ομολογία ενοχής, αφού η εξέταση των παραπάνω μαρτύρων αφορά την εγκατάσταση κει λειτουργία του Predator, καθώς μέχρι τώρα όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες -από τον πρωθυπουργό μέχρι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο- έλεγαν ότι η ΕΥΠ δεν έχει καμιά σχέση μ' αυτό. 

Αλλού όμως θα έπρεπε να εστιαστεί το όλο θέμα, σε μια πτυχή του για την οποία δεν μιλάει κανένας. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί από την συμμετοχή του στην επιτροπή κατάγγειλε σημεία και τέρατα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, που εκτός των άλλων είχαν να κάνουν και με την διερεύνηση της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών
(Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σημερινή συνέντευξη του Κ. Τζαβάρα σε ραδιοφωνικό σταθμό στην οποία απευθύνει αιχμές σε πολλές πλευρές, αλλά στην ουσία συμπεριφέρεται σαν ένας αστός κλασικός πολιτικάντης)  

Τότε η αντίδραση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου ήταν άμεση. "Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι εντελώς άστοχες και άδικες, ενσπείρουν ανησυχία και αμφιβολίες στους πολίτες", μας έλεγε μεταξύ άλλων αυτός ο δικαστικός λειτουργός. 

Και εδώ είναι το ζήτημα. Εχουν περάσει δυο μέρες από τότε που η εφημερίδα Documento αποκάλυψε ότι η "ιδρυματική" εισαγγελέας της ΚΥΠ Βασιλική Βλάχου, η οποία έδινε την έγκρισή της για χιλιάδες παρακολουθήσεις πολιτών, απ' αυτή την βρόμική υπηρεσία, καθώς και ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκη; ο δικαστικός λειτουργός ο οποίος επέτρεψε την σκανδαλώδη αρχειοθέτηση των υποθέσεων του Άδωνι Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, για την εμπλοκή τους στο τεράστιο σκάνδαλο της Novartis, συγκαταλέγονται στα πρόσωπα που παρακολουθούταν από το  λογισμικό Predator. 

Και εδώ επικρατεί "άκρα του τάφου σιωπή"! Ούτε οι εισαγγελείς τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στις παρακολουθήσεις, ούτε ο "ευαίσθητος" Ντογιάκος, αλλά ούτε η λαλίστατη Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχουν κάνει την παραμικρή τοποθέτηση !!! (Το ότι το όλο θέμα για τα αστικά ΜΜΕ θεωρήθηκε ανύπαρκτο, ας μην το συζητάμε, όπως και την παραδοχή ότι το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι για τα μπάζα).

Τέτοια κατάπτωση των δομών της αστικής δικτατορίας τους είναι εντυπωσιακή! Υποθέτουμε ότι αν υπήρχαν παρόμοιες αποκαλύψεις σε ένα άλλο δυτικό κράτος θα δημιουργούταν πολιτικός σεισμός. Στο καθεστώς Μητσοτάκη όμως επικρατούν άλλα δεδομένα.   

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger