Home » , » Ο Κούγιας υπερασπιστής του εν δυνάμει δολοφόνου μπάτσου - Γιατί λιμνάζει η δίκη σε βάρος του Κούγια για "αντιτσιγγανική και ρατσιστική ρητορική";

Ο Κούγιας υπερασπιστής του εν δυνάμει δολοφόνου μπάτσου - Γιατί λιμνάζει η δίκη σε βάρος του Κούγια για "αντιτσιγγανική και ρατσιστική ρητορική";

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 | 5:36 μ.μ.

Πιθανόν να ενημερωθήκαμε ότι την υπεράσπιση του εν δυνάμει δολοφόνου μπάτσου, ο οποίος "φύτεψε" μια σφαίρα στο κεφάλι ενός 16χρονου παιδιού, το οποίο αυτές τις ώρες χαροπαλεύει, θα αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας. 

Σύμφωνα με τον αυτοαποκαλούμενο "μοντελοπνίχτη", πρώτα "θα διαβάσει την δικογραφία, και θα συναντήσει" και μετά θα αποφασίσει οριστικά αν θα αναλάβει την υπεράσπισή του, αλλά αυτοί οι ισχυρισμοί είναι κούγικες τσιριτζάντζουλες. Ολη η τοποθέτηση που έκανε στην τηλεοπτική εκπομπή του Γ. Παπαδάκη δείχνουν ότι αυτός θα είναι ο βασικός νομικός συμπαραστάτης του μπάτσου - πιστολέρου.

Αφού, λοιπόν ο Κούγιας, με τον γνωστό αλήτικο τρόπο του εκφράστηκε με υποτιμητικό τρόπο απευθυνόμενος σε κάποιους "κλαρινογαμπρούς συνάδελφούς", για να τους υποδείξει ότι δεν "δικαιούνται δια να ομιλούν", καθώς "δεν γνωρίζουν την υπόθεση", ανέλαβε να μας πει τί γνωρίζει ο ίδιος. Κι αυτά που είναι σε γνώση του δικηγόρου, τον κάνουν να επικαλείται ότι ο εν δυνάμει δολοφόνος μπάτσος είναι "ένας φτωχός καλοκάγαθος αστυνομικός, ένας εξαιρετικός άνθρωπος, που έχει δυο παιδιά".

Πριν επανέλθουμε στον Κούγια, δυο επισημάνσεις. Οπως κατάγγειλε από την πρώτη στιγμή ο δικηγόρος του θύματος, από την πρώτη στιγμή έχει στηθεί μια φάμπρικα από την κυβέρνηση συγκάλυψης του εγκληματία μπάτσου. ο οποίος επεδίωξε μια εν ψυχρώ δολοφονία. Αλλωστε τα βίντεο που έχουν δημοσιοποιηθεί κάνουν σμπαράλια το κυβερνητικό αφήγημα, που με τόση θέρμη υποστηρίζουν τα ΑΡΔάκια, για να καλύψουν τον ένστολο εγκληματία. Στην μεθόδευση για ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση του "οργάνου της τάξεως", συμμετέχει και η αστική δικαιοσύνη με την κατηγορία που του απέδωσε "για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο", ενώ το αδίκημα και "εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης", είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Και επανερχόμαστε στον Κούγια για να εστιαστούμε σε κάποιες αντιλήψεις που ήδη έχει εκφράσει και πάνω σ' αυτό τον καμβά θα οικοδομήσει την υπερασπιστική γραμμή του εντολέα του. Αυτές θα εστιαστούν ότι το θύμα της δολοφονικής μπατσάδικης ενέργειας είναι Ρομά, Θα κάνει αντιγραφή ενός άκρατου αντιτσιγγανισμού, άλλων ιστορικών εποχών, προσαρμοσμένο στα σημερινά δεδομένο. 

Αν θυμάστε, ο συγκεκριμένος δικηγόρος είχε βγάλει το "κοινωνικόμετρο" και "βαθμολόγησε" τους ψηφοφόρους, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηριχθεί σε ψήφους των ρομά, των "ιδιαιτεραιοτήτων" και κάποιων ποινικών, λέγοντας πως δεν είναι το ίδιο ποιοτική η ψήφος τους, με άλλων, όπως των ελεύθερων επαγγελματιών.

Και αυτές οι απόψεις του Κούγια, σε ένα βαθμό μπορείς να τις ξεπεράσεις. Φέρτε όμως στην μνήμη σας τις δημόσιες δηλώσεις που είχε κάνει τότε που είχε αναλάβει την υπεράσπιση ενός φονιά στην Κόρινθο, ο οποίος σκότωσε εν ψυχρώ έναν τσιγγάνο γιατί θεώρησε ότι πήγε να του κλέψει δυο κότες. Ηταν στην κυριολεξία εξοργιστικές. 
Ολόκληρες "διατριβές" έκανε τότε ο Κούγιας σεργιανώντας τα τηλεοπτικά κανάλια, για την "εγκληματικότητα των Ρόμα" και το "πόσο σωστός άνθρωπος και οικογενειάρχης" ήταν ο δολοφόνος εντολέας του. Ακριβώς, τα ίδια θα ξαναπεί και τώρα υπερασπιζόμενος τον εγκληματία μπάτσο της Θεσσαλονίκης.

Κλείνουμε με μια ερώτηση: Πάρα πολλούς μήνες δεν κρατάει ο Εισαγγελέας "για μελέτη και επεξεργασία", την δικογραφία με την μήνυση που κατέθεσε το "Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" σε βάρος του Κούγια για «ακραία, πρωτίστως αντιτσιγγανική αλλά και ρατσιστική κατά των μεταναστών, ομοερωτοφοβική/τρανσφοβική, και γενικότερα υποτιμητική και προσβλητική ρητορική»;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger