Home » , , » Παπαρολογία και "θαύματα"

Παπαρολογία και "θαύματα"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 | 3:23 μ.μ.


Αν προσπαθήσεις να εντοπίσεις ποιος απ' τους δυο αρχισυντάκτες που επέλεξαν τα παραπάνω πρωτοσέλιδα είναι μεγαλύτερος πεοβασανιστής, το πιθανότερο είναι να βρεθείς σε αδιέξοδο. 

Τον δημοσιολόγο του "Ελεύθερου Τύπου" ο οποίος διαπιστώνει ¨Ηττα ΣΥΡΙΖΑ στο ντέμπι για τις υποκλοπές" δεν τον σχολιάζουμε. Το βασικό δεν είναι το ότι προκαλεί κατάγματα στην νοημοσύνη μας, αφού έτυχε να παρακολουθήσουμε την σχετική κοκορομαχία, αλλά το ότι δεν διαθέτουμε το ταλέντο του Χριστόφορου Ζαραλίκου να προσεγγίσουμε με τον σωστό τρόπο την θεατρική παράσταση που δόθηκε χτες στην σκηνή του κοινοβουλίου. Υποθέτουμε ότι την αδυναμία μας αυτή, θα αναπληρώσει την Τρίτη ο "προφήτης" μας, στο βίντεο που θα αναρτήσει στο διαδίκτυο.

Μελαγχολούμε όμως που εξακολουθεί να υπάρχει αναγνωστικό κοινό που όχι απλώς πληρώνει για να αγοράζει κίτρινες φυλλάδας, αλλά ασπάζεται και τις απίθανες ηλιθιότητες που γράφουν. Κι αυτό γιατί μπορεί να μας αφήνουν αδιάφορο όσες απιθανότητες και να γράφουν φυλλάδες που κάνουν στρατευμένη δημοσιογραφία και απευθύνονται σε ένα κοπάδι σανοφάγων, η πρέζα της θρησκοληψίας που προσφέρεται απλόχερα στο "χριστεπώνυμο ποίμνιο", είναι όμως ένα κοινωνικό πρόβλημα, άσχετα από το μέγεθος της διάστασης του. 

Το θέμα δεν περιορίζεται σ' αυτά που γράφει μια κίτρινη φυλλάδα. Το ουσιαστικό είναι ότι η ιεραρχία του δόγματος που επικρατεί, δεν παρουσιάζεται ξεκάθαρα να καταδικάσει τέτοια "θαύματα", ρίχνοντας νερό στον μύλο της θρησκοληψίας. 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει μια ανάρτηση σε ιστοσελίδα η οποία αναφέρει: «Συγκλονίζει η μαρτυρία του εκδότη του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, Ανδρέα Καραγιάννη με αυτά που είδε σήμερα. "Βρισκόμουν έξω από την πύλη των Αγίων Ισιδώρων και προσκυνούσα τις εικόνες στην είσοδο και ξαφνικά είδα το σημάδι του Σταυρού πάνω στο πρόσωπο του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου σαν δάκρυ»". Στηρίχτηκε σ' αυτή την φαντασίωση, η κίτρινη φυλλάδα για να κρεμαστεί σήμερα στα περίπτερα γράφοντας για μια "ανατριχιαστική μαρτυρία για θείο σημάδι στους Αγιους Ισιδώρους μετά την απομάκρυνση Λουπασάκη". 

Και δεν είναι τόσο για χαβαλέ το θέμα, όσο φαίνεται με την πρώτη ανάγνωση. "Θαύματα" και "μάγια" είναι δεμένα όπως το νύχι με το κρέας. Τέτοια δημοσιεύματα οδηγούν αφελείς σε μάγους, μέντιουμ, και εξορκιστές που θησαυρίζουν σε βάρος τους. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger