Home » , » Ι. Ντογιάκος: Συνειδητά μετέτρεψε την ιστάμενη δικαιοσύνη σε ραβδούχο του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Ι. Ντογιάκος: Συνειδητά μετέτρεψε την ιστάμενη δικαιοσύνη σε ραβδούχο του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 | 9:15 μ.μ.

Μ' αυτούς που μπλέξαμε θα ξεχάσουμε και τα λίγα που ξέρουμε! Προβαίνει ο Ι. Ντογιάκος σε μια ολοφάνερα συνταγματική εκτροπή, δέχεται τα πυρά απ' όλο τον δικαστικό κόσμο που θέλει να διατηρήσει ίχνη αξιοπρέπειας, και η κυβέρνηση στον ... κόσμο των "αρίστων".

Την στιγμή που με μια αναλυτική και άκρως τεκμηριωμένη τοποθέτηση ο Χρήστος Ράμμος αποδεικνύει ότι  "δεν έχει αρμοδιότητα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να γνωμοδοτεί για την ΑΔΑΕ", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στέκεται στην πρόκληση που απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας  στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία δηλώνει: "παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας, σας περιμένω να με συλλάβετε". 

Από πότε ρε γίγαντα, μια κριτική σε γνωμοδότηση ενός εισαγγελέα -να προσπεράσουμε αν εμπίπτει στα καθήκοντα του- αποτελεί "μη σεβασμό στη Δικαιοσύνη"; Λίγο ακόμα και θα μας πεις ότι αυτόματα κάτι που ισχυρίζεται ο Ντογιάκος έχει την ισχύ νόμου! 

Η απάντηση όμως που έλαβε από την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, είναι εύστοχη:

Ας δώσουμε όμως τον λόγο στον δικηγόρο Θανάση Καμπαγιάννη:

 Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, αντί για Θεματοφύλακας της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, αναδεικνύεται σε Εφιάλτη της εκτελεστικής εξουσίας.  

Η σημερινή γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία επιχειρείται προληπτική καταστολή των προαναγγελθέντων ελέγχων της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στους ιδιώτες παρόχους, αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών της χώρας. Την ελληνική εισαγγελία την υπηρέτησε και ο Παύλος Δελαπόρτας, αλλά και ο Κωνσταντίνος Κόλλιας. Δεν θέλει πολλή σκέψη τη δόξα ποίων ζήλεψε ο συντάκτης της γνωμοδότησης. 

Θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει στη μνημειώδη σύγχυση που διακατέχει τον γνωμοδοτούντα Εισαγγελέα ανάμεσα στις διατάξεις περί γνωστοποίησης σε ιδιώτη νόμιμης επισύνδεσης για λόγους εθνικής ασφάλειας και στις διατάξεις περί ελεγκτικών αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ, της ανεξάρτητης αρχής που λογοδοτεί στο Κοινοβούλιο. Ωστόσο, το περιεχόμενο της γνωμοδότησης δεν είναι νομικό, αλλά αμιγώς πολιτικό. 

Σε μια κρίσιμη στιγμή, που η εκτελεστική εξουσία αποδείχτηκε ότι εργαλειοποίησε τη διαδικασία νόμιμων επισυνδέσεων διά της έκδοσης εισαγγελικών διατάξεων για λόγους “εθνικής ασφάλειας” με την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων, κοκ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αντί να διερευνήσει το σκάνδαλο, απειλεί ευθέως τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΑΔΑΕ με ποινικές κυρώσεις: φτάνει μάλιστα στην έσχατη ασχημία να επικαλείται το άρθρο του Ποινικού Κώδικα περί κατασκοπείας. Κατάσκοπος ο Ράμμος που ανταποκρίνεται στο θεσμικό του καθήκον να διερευνήσει τις υποκλοπές και όχι αυτοί που τις διέπραξαν… Τέτοια ντροπή. 

Ο κύριος Ντογιάκος μέχρι σήμερα αδρανούσε. Σήμερα συνειδητά μετέτρεψε την ιστάμενη δικαιοσύνη σε ραβδούχο του καθεστώτος Μητσοτάκη. Το όνομά του θα γραφτεί με μελανά γράμματα στα χρονικά της ελληνικής δικαιοσύνης. 

Οι στιγμές είναι οριακές. Όσες και όσοι σιωπούσαν ή αμφέβαλλαν, ήρθε πλέον η ώρα να μιλήσουν. 

Θ. Καμπαγιάννης, δικηγόρος, σύμβουλος στο ΔΣ του ΔΣΑ με την Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

11 Ιανουαρίου 2023 στις 6:04 π.μ.

Ο Ντογιακος είναι ένας στυγνος καταλύτης της δημοκρατίας και του συντάγματος
Δεν μπορεί όμως να μείνει επ άπειρον στο απειροβλητο

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger