Home » , » Γεωργιάδης, Παπαχρήστου, Φουρλεμάδης: Ενα τρίο όλο επιτυχίες.

Γεωργιάδης, Παπαχρήστου, Φουρλεμάδης: Ενα τρίο όλο επιτυχίες.

Από giorgis , Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 | 8:11 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Ας ξεκινήσουμε με μια άσκηση μνήμης. Προφανώς γνωρίζεται τον ευσεβή κύριο στην πρώτη εικόνα της αρχικής φωτογραφικής σύνθεσης, ο οποίος φιλάει με τόση ευλάβεια το χέρι του ιερωμένου για να λάβει προφανώς την 'θεία φώτιση" κατά την χθεσινή θρησκευτική τελετή αγιασμού των υδάτων. 
Αλλωστε ο υπουργός, Αδωνης Γεωργιάδης ίσως είναι το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο στην χώρα μας. 
Ξέρετε όμως ποιος είναι ο εκπρόσωπος του θεού, ο οποίος δίνει την ευλογία του στο κυβερνητικό στέλεχος; Επειδή πιθανόν να το αγνοείται να σαν τον συστήσουμε.  

Ο εικονιζόμενος ρασοφόρος ονομάζεται Δημήτρης Φουρλεμάδης. Εχει χειροτονηθεί ιερέας από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ, έχοντας το προνόμιο να μην ανήκει σε κάποια μητρόπολη και έτσι δεν είναι υποχρεωμένος να φοράει μόνιμα ράσα, κυκλοφορώντας εκτός "θρησκευτικών καθηκόντων" και σαν "λαϊκός", αλλά παράλληλα με την άδεια του οικείου δεσπότη, μπορεί να ντυθεί παπάς και να "λειτουργεί" σε όποια εκκλησία θέλει. 

Αυτό είναι το τυπικό μέρος του πράγματος. Πάμε τώρα και στο ουσιαστικό για να δούμε τίνος χέρι φίλησε ο Αδωνις για να εκδηλώσει τον σεβασμό του στην θρησκεία, αν και μπορεί να σκεφτεί κάποιος κακοπροαίρετος σαν εμάς ότι υποκλίθηκε ο υπουργός στον παπά για το πόσο εύκολα καθάρισε -και με την βούλα της αστικής "δικαιοσύνης" μάλιστα-  σαν μεγαλολαμόγιο και απατεώνας που είναι.

Ο Δ. Φουρλεμάδης, υπήρξε στενός συνεργάτης του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, (που για να πούμε την αλήθεια μέχρι και εμείς θα γινόμαστε χριστιανοί αν ο μακαρίτης αρχιπαπάς μας όριζε κληρονόμους του) και από τα πιο έμπιστα άτομα του. 
Αυτός ήταν και ο λόγος που τον έχρισε επικεφαλή της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη»

Ελα ντε όμως που ο διάολος έσπασε το πόδι του και πριν κάποια χρόνια, το 2016, αποκαλύφθηκε ότι εκατομμύρια ευρώ, που επί χρόνια έρρεαν αφειδώς από τον δημόσιο κορβανά στα ταμεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη», κατέληγαν στην επίγεια χαρισάμενη ζωή του Φουρλεμάδη και της κλίκας. 

Ετσι, λοιπόν βρέθηκε μια τεράστια «μαύρη τρύπα» (9,5 εκατομμύρια ευρώ) στα ταμεία της ΜΚΟ, που διαχειριζόταν ο "πνευματικός" που πρόσφερε την "θεία φώτιση" στον Αδωνι.

Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί ο Φουρλεμάδη στο σκαμνί του κατηγορουμένου έχοντας σε βάρος του μια σειρά κακουργήματα (της υπεξαίρεσης, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, της συνέργειας σε αυτή, της απιστίας κ.α).

Το φινάλε της υπόθεσης, που υπήρξε στις δικαστικές αίθουσες, είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον.  

Πρωτόδικα, ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Δημήτρη Φουρλεμάδη, δικάζεται ισόβια.

Στην συνέχεια οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον κρίνουν ομόφωνα ένοχο γιατί "ιδιοποιήθηκε παράνομα ποσό 5,1 εκατ. ευρώ", και .... τον στέλνουν σπίτι του, αφού του επέβαλαν 16ετή κάθειρξη λόγω της βαρύτητας των αδικημάτων, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του σε δεύτερο βαθμό.

Αμφιβάλει κανένας ότι σε ένα τέτοιο πρόσωπο, πόσο μάλλον όταν φοράει τα "ιερά" άμφια και ψάλει επικλήσεις στον Υψιστο δεν πρέπει να δείξεις "σεβασμό"; 
Οπότε εμείς αντιλαμβανόμαστε πλήρως γιατί ο Αδωνις εκτέλεσε μ' αυτόν τον εκπρόσωπο του θεού τα θρησκευτικά του καθήκοντα.

***

Πάμε παρακάτω τώρα να σχολιάσουμε τηλεγραφικά την "ευγνωμοσύνη" που εκφράζει ο Α. Γεωργιάδης, στον Γιώργο Παπαχρήστο, -η δεύτερη φώτο που παραθέτουμε-, αν και πριν αυτό θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον δημοσιογράφο του Μαρινάκη: Τι έγινε με την δικαστική έρευνα που υπήρχε, όταν αποκαλύφθηκε ότι το όνομα σου περιλαμβανόταν στην λεγόμενη "λίστα" Νικολούδη, εμφανιζόμενος με έμβασμα στο εξωτερικό πάνω από 2 εκατ. ευρώ ποσό που πιθανόν προερχόταν από "μαύρο χρήμα" και φοροδιαφυγή; Γιατί αυτή την υπόθεση την έφαγε το σκοτάδι;

Εμφανίζεται, λοιπόν τώρα ο Αδωνις Γεωργιάδης να "ευχαριστεί" τον Παπαχρήστο για την "ιδιαιτέρως τιμητική αναφορά" σ' αυτόν, που έκανε σε άρθρο του στα "ΝΕΑ", επειδή έλαβε το μέρος του σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση που είχε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο

Εδώ μόνο να γελάσει μπορεί να κανένας. Λες και δεν γνωρίζουμε τις φιλικές σχέσεις που έχουν το «λιβανιστήρι της σαπίλας» και «πληρωμένη γραφίδα της διαπλοκής» -όπως είχε χαρακτηρίσει ο Π. Πολάκης τον Παπαχρήστου- με τον Α. Γεωργιάδη

Λες και λησμονούμε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διόρισε την σύζυγο -νηπιαγωγού στο επάγγελμα- του "έγκριτου", διοικητή στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». (Παλαιότερα η ίδια ήταν διορισμένη από τον Α.  Λοβέρδο διοικήτρια στο νοσοκομείο Αγ Όλγα). 

Το να καμαρώνει δηλαδή ο τύπος με τα "αδιευκρίνιστα ποσά", και τα μαϊμουδένια πόθεν έσχες του, επειδή λαμβάνει τα εύσημα του Γ. Παπαχρήστου, και να αισθάνεται ικανοποίηση γιατί ο ιερωμένος  Δημήτρης Φουρλεμάδης του μεταλαμπάδευσε την "θεία χάρη", μπορείς να το θεωρήσεις και αυτονόητο. Οπως λέει και ο λαός μας "δείξε μου τους φίλους σου ..."  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger