Home » , » Κοινοβουλευτικός κρετινισμός

Κοινοβουλευτικός κρετινισμός

Από giorgis , Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008 | 2:51 μ.μ.


«Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα που επιχειρούν να στήσουν δυνάμεις του συστήματος, αξιοποιώντας και την υπόθεση Siemens». Στόχος τους είναι να παρουσιάσουν ως ανανεωμένο το σάπιο πολιτικό σύστημα. Καμιά αλλαγή σε όφελος του λαού δεν θα έρθει από τα πάνω, από τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις πολιτικές ηγεσίες που υπηρετούν το κεφάλαιο. Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ανατροπή, και αυτό μπορεί να γίνει μόνον από τον οργανωμένο λαό, που αγωνίζεται με προοπτική».

Αυτά λέει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ με αφορμή την υπόθεση της Siemens. Απόλυτα σωστή εκτίμηση ότι «Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ανατροπή και αυτό μπορεί να γίνει μόνον από τον οργανωμένο λαό, που αγωνίζεται με προοπτική».

Το πρόβλημα είναι πώς εννοεί το ΚΚΕ ότι μπορεί να γίνει αυτό. Και μας το διευκρίνισε χτες η Παπαρήγα με συνέντευξη που έδωσε στον «Αγγελιοφόρο»: αρκεί να υπάρξει «ριζική ανατροπή του συσχετισμού και του συστήματος» μας είπε. Με δυο λόγια δηλαδή ψηφίστε μας και όλα θα αλλάξουν.

Ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός σε όλο του το μεγαλείο. Ούτε λόγος για οργανωμένες μαχητικές λαϊκές κινητοποιήσεις, ούτε η παραμικρή αναφορά για μορφές πάλης πέρα απ’ τα συνηθισμένα σουλάτσα του ΠΑΜΕ.

Από ένα κόμμα που χαρακτηρίζει προβοκάτορες τους αγωνιζόμενους φοιτητές, από έναν πολιτικό μηχανισμό που φτάνει στο σημείο να αποδοκιμάζει τον αγώνα των Λευκιμμαίων γιατί ξεφεύγει απ’ τα δικά του «αγωνιστικά πλαίσια» δεν θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger