Γλύψιμο

Από giorgis , Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008 | 6:00 μ.μ.


Το γλύψιμο που έκαναν στην Ντόρα Μπακογιάννη, στην πρωινή εκπομπή τους στο Mega, Χασαπόπουλος και Σαραντάκος πήγε σύννεφο.
Αβανταδόρικες ερωτήσεις, χαμόγελα συγκατάβασης στις απαντήσεις της, καμιά ένσταση στις τοποθετήσεις της, ακόμα και στις πιο προκλητικές.

Μα είναι δυνατόν να θες να θεωρήσε «σοβαρός» δημοσιογράφος και να καταπίνεις αμάσητα τόσες κραυγαλέες παπαριές που είπε η υπουργός εξωτερικών;
Και, άντε να πούμε ότι δεν γνωρίζουν από εξωτερική πολιτική. Αντε να δεχθούμε ότι έδειξαν «διακριτικότητα» και δεν θέλησαν να φέρουν σε δύσκολη θέση την Μπακογιάννη όταν αναφέρθηκε στην εμπλοκή του αδελφού της Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση της Siemens.
Αλλά όπως και να το κάνουμε δεν είναι δυνατόν να ακούς την Ντόρα να σου μιλάει για την «Δικαιοσύνη που είναι πυλώνας της δημοκρατίας», για «δικαστές που κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους» και «πρέπει να τους προστατεύουμε» και εσύ να μην τις θυμίζεις τα αυτονόητα.
Που οδηγήθηκαν ας πούμε από την «δικαστική διερεύνηση» οι υποθέσεις των ομολόγων, των «κουμπάρων», των υποκλοπών, των Πακιστανών κλπ

Με την ευκαιρία ας παραθέσουμε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΟΝΤΡΑ


Παιδιά για τα θελήματα

Ξεσάλωσαν εντελώς οι διευθύνοντες τα διάφορα κλιμάκια της Δικαιοσύνης. Τους έχει πάρει τόσο πολύ ο κατήφορος που δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα. Επί μια βδομάδα κράταγαν μυστική την άσκηση διώξεων –και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος– για την υπόθεση της εξαγοράς της «Γερμανός» από την Cosmote και όταν η είδηση διέρρευσε και οι δημοσιογράφοι ευλόγως ρώτησαν για τη μυστικότητα, ο μεν προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Πούλιος απάντησε «δεν θεώρησα ότι ήταν τόσο σημαντική υπόθεση» (!!!!), η δε διοίκηση του Πρωτοδικείου, η οποία όρισε τον ανακριτή για την υπόθεση πουλούσε τρελίτσα, δηλώνοντας ότι… κάτι τους θυμίζει η υπόθεση και ότι μάλλον την είχαν χρεώσει σε ανακριτή, αλλά δεν θυμούνταν σε ποιον!!!

Το γιατί έθαψαν την είδηση είναι ευνόητο. Δε βόλευε την κυβέρνηση, ειδικά αυτή τη στιγμή. Φυσικά, κάποια στιγμή θα μαθευόταν. Οι «ανεξάρτητοι δικαστές», όμως, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να βολέψουν την κυβέρνηση. Συμπεριφέρθηκαν σαν παιδιά για τα θελήματα του μεγάρου Μαξίμου. Τι να πεις τώρα γι’ αυτά τα ασπόνδυλα που παριστάνουν τους ανεξάρτητους και αμερόληπτους δικαστές και μοιράζουν χρόνια φυλακής λες κι είναι στραγάλια, όταν πέφτει στα χέρια τους κανένας απ’ αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Αν θέλετε κι άλλη μία απόδειξη, δείτε πως χειρίστηκαν την υπόθεση Κουκοδήμου. Από τότε που το σκάνδαλο Ζαχόπουλου πέρασε στην αφάνεια, η δικαστική πτυχή της υπόθεσης Κουκοδήμου κλειδώθηκε σ’ ένα συρτάρι και ο φάκελος είχε πιάσει αράχνες. Το τελευταίο δεκαήμερο, όμως, από το Μαξίμου δόθηκε η εντολή «φέρτε πίσω τον Κουκοδήμο, για να ξεφορτωθούμε τον Τατούλη, πριν μας την κάνει». Για να γυρίσει ο Κουκοδήμος, πρέπει να αποκατασταθεί δικαστικά. Αμέσως, οι πρόθυμες Φιλιππινέζες έβγαλαν το φάκελο από το συρτάρι, ο Κουκοδήμος διάβηκε στα μουλωχτά την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου και όλα έχουν πλέον τακτοποιηθεί. Ο φάκελος θα πάει για δεύτερη φορά στο αρχείο, για να κάνει παρέα σε νυχτερίδες κι αράχνες, και ο κολαούζος του Ζούγκλα θα επανέλθει δόξη και τιμή στην ΚΟ της ΝΔ (ο Κλαδάς έχει ήδη κλαδευτεί από την ΥπΕΕ και τ’ όνομά του δύσκολα θα ξανακουστεί στην πολιτική πιάτσα).

Το μόνο καλό απ’ αυτή την υπόθεση είναι ότι αποφυλακίστηκαν η Τσέκου με τον Νικολιτσόπουλο. Με τα όργια που συνέβησαν στις πτυχές της υπόθεσης που αφορούσαν την κυβέρνηση, κρίθηκε ότι θα ήταν καλύτερα να αποφυλακίσουν αυτούς τους δύο, που η προφυλάκισή τους συνιστούσε σκάνδαλο. Φυσικά, τόσοι άλλοι προφυλακισμένοι ή φυλακισμένοι με σκανδαλώδεις νομικές διαδικασίες παραμένουν έγκλειστοι, αφού το όνομά τους δεν απασχόλησε την πολιτική επικαιρότητα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger