Home » » Κομματικό πτυχίο

Κομματικό πτυχίο

Από giorgis , Σάββατο 9 Αυγούστου 2008 | 8:44 π.μ.


Αν έχεις «κομματικό πτυχίο» με καλό βαθμό τότε το μέλλον σου είναι εξασφαλισμένο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης.

Ο τύπος την δεκαετία του ’80 ήταν καθηγητής λυκείου. Αυτός όμως δίδασκε μαθήματα κομματικού πατριωτισμού υπό τις οδηγίες του μέντορα του Σωτήρη Κούβελα στο κομματικό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας.

Φαίνεται ότι τα κατάφερνε στα κηρύγματα του και οι εργοδότες του έδωσαν προαγωγή. Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τον έκαναν γενικό γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ για να μάθει τα κόλπα καλύτερα.
Αφού αποφοίτησε με άριστα κι από κει τον Φλεβάρη του 1990 του έδωσαν συχνότητα και έκανε το τηλεοπτικό κανάλι New Channel.

Εκεί ήταν και η μεγάλη αρπαχτή. Μοσχοπούλησε την τηλεοπτική συχνότητα, αγόρασε ένα σαπιοκάραβο και δημιούργησε την ναυτιλιακή εταιρία ΣΑΟΣ. Από κει και πέρα όλα του πήγαν ζάχαρη.
Με τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών που έπαιρνε απ’ το κράτος βρέθηκε να έχει 11 καράβια.
Όλα φυσικά τα’ αγόραζε μισοτιμής αφού ήταν σαπιοκάραβα για πέταμα. Το «Παναγία Σουμελά», ας πούμε είναι ναυπήγησης του έτους 1976, το «Αρσινόη» του έτους 1979, το «Νόνα Μαίρη» είναι ναυπήγησης του έτους 1972, το «Σαμοθράκη» του έτους 1976, το «Κάβειρος» του 1977, το «Παναγία Αγιάσου» και το «Παναγία Κρημνιώτισσα».είναι ναυπήγησης του έτους 1973.

Μην ρωτήσετε πώς πέρναν άδεια ότι είναι αξιόπλοια αυτά τα σαπάκια γιατί θα είναι αφελής η ερώτηση.

Το αποτέλεσμα πάντως είναι ότι από το 2004 έως τις 17 Ιουλίου του 2008 η εταιρεία ΣΑΟΣ, του Μανούση μέσω πέντε θυγατρικών της, εισέπραξε το ποσό των 31.481.504,09 ευρώ από το υπουργείο Αιγαίου με το πρόσχημα ότι τα πλοία της εκτελούν «άγονες γραμμές».
Μιλάμε για πολύ χοντρά μπακίρια που είναι η δικαίωση του "κομματικού πτυχίου".

Μα θα ήταν και αδικία ο άνθρωπος με τόσες κομματικές προσβάσεις να παρέμεινε ένας απλός καθηγητής λυκείου. Δεν συμφωνείτε;

Τώρα το πώς βγήκαν στον αφρό τα τσαμπασλήκια του Μανούση με κυβερνητικά στελέχη δεν ξέρουμε. Πιθανόν να τα χάλασαν στην ταρίφα. Συμβαίνουν αυτά και στις πιο καλές οικογένειες. Ειδικά στις μαφιόζικες.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger