Home » » Της φυλακής τα σίδερα...

Της φυλακής τα σίδερα...

Από giorgis , Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008 | 4:03 μ.μ.



Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αφού απέτυχε παταγωδώς, να περιορίσει έστω και ελάχιστα την φοροδιαφυγή των καπιταλιστών, προσανατολίζετε να μας γυρίσει δεκάδες χρόνια πίσω εφαρμόζοντας το μέτρο της προσωποκράτησης σε όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν κάποια οικονομική εκκρεμότητα που έχουν με το κράτος. Θέλουν δηλαδή να γεμίσουν τις φυλακές με πολίτες που αδυνατούν να εξοφλήσουν κάποιες εισφορές στο ΙΚΑ, στο ΤΕΒΕ κ.λ.π.

Και μιλάμε πάντα για απλούς εργαζόμενους γιατί οι επιχειρηματίες- καπιταλιστές έχουν αναγάγει σε επιστήμη την φοροδιαφυγή. τις απάτες και τις κομπίνες.

Και όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ημερησία»: «Πότε όμως, όμως, στο παρελθόν ο θεσμός της προσωποκράτησης συνέβαλε στον εντοπισμό των φοροκλεπτών; Πότε ευνοήθηκαν τα δημόσια έσοδα από το συγκεκριμένο μέτρο;
Η απάντηση είναι, ποτέ. Tο μόνο που συνέβη είναι να καταρρακωθεί η αξιοπρέπεια χιλιάδων πολιτών, κατά κύριο λόγο μη εχόντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη φυλακή για ελάχιστα χρέη. Με το μέτρο της προσωποκράτησης οι φυλακές είναι αυτές που θα γεμίσουν μικρο-οφειλέτες, αλλά τα ταμεία του κράτους θα συνεχίσουν να μένουν άδεια...»

Με τέτοια μέτρα προχωράει ο εκσυγχρονισμός για τον οποίον μιλούσε σήμερα ο Καραμανλής στην Κ.Ε του κόμματος του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger