Μια απάντηση

Από giorgis , Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008 | 11:17 μ.μ.

Πήραμε ένα μαιηλ και μας κάνει κριτική γιατί δεν τοποθετηθήκαμε σε δυο γεγονότα.

Το πρώτο είναι η απόλυση από τον Ριζοσπάστη του δημοσιογράφου Γιάννη Κωστάκη.
Ο λόγος είναι απλώς. Ο «Ριζοσπάστης» λειτουργεί όπως κάθε καπιταλιστική επιχείρηση. Να γράφαμε τι; Ότι καταδικάζουμε την απόλυση; Αυτό είναι αυτονόητο. Πόσο μάλλον που τον Γ.Κ τον γνωρίζουμε προσωπικά.
Κάλυπτε για ένα διάστημα την δίκη για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη. Πρόκειται για ένα ντόμπρο παλικάρι –απ’ όσο μπορούμε να εκτιμήσουμε- με σταθερές πολιτικές απόψεις και στο μπράτσο του έχει τατουάζ ένα σφυροδρέπανο.

Οντος δεν κάναμε αναφορά στο μπλοκ μας για την συνάντηση του γιου του Σωκράτη Κόκκαλη με την Αλέκα Παπαρήγα στην εκδήλωση του έκανε το ΚΚΕ στον Γράμμο για να τιμήσει τον Πέτρο Κόκκαλη. Αυτό ίσως ήταν παράληψη μας και το αναγνωρίζουμε. Δεν γίνετε η ηγέτης του Περισσού να δέχεται με ανοιχτές αγκάλες τον εκπρόσωπο μιας απ’ τις μεγαλύτερες και σκληρότερες καπιταλιστικές φαμίλιες σε εκδήλωση τιμής για τον Πέτρο Κόκκαλη. Γιατί ο Πέτρος Κόκκαλης ήταν ένας πραγματικός κουμουνιστής που εγκατέλειψε την καριέρα του (ήταν γιατρός-πανεπιστημιακός) και μια άνετη αστική ζωή και βγήκε αντάρτης στο βουνό.

Αν έλαχε να είναι πατέρας του Σωκράτη Κόκκαλη αυτό δεν μας λέει τίποτα. Αλλά βλέπετε η σχέση του ΚΚΕ με την μαρξιστική –λενινιστική θεωρία έχει τόση σχέση όση έχει η σημερινή φαμίλια Κόκκαλη με τα πιστεύω που είχε ο Πέτρος Κόκκαλης.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger