Home » » Η δικαιοσύνη στο απόσπασμα

Η δικαιοσύνη στο απόσπασμα

Από giorgis , Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008 | 1:48 μ.μ.



ΑΛΛΕΣ εποχές δημοκρατικής και συνταγματικής αταξίας θυμίζουν τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον χώρο της Δικαιοσύνης. Και επιβεβαιώνουν τους φόβους που έχουν εκφραστεί δημόσια πλέον από πολιτικούς αλλά και δικαστικούς λειτουργούς.

ΠΡΩΤΟΝ ότι οι παρεμβάσεις στο έργο των δικαστών και των εισαγγελέων και η προσπάθεια πολιτικού επηρεασμού τους έχουν πλέον γίνει καθεστώς.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεθοδευμένο σχέδιο κουκουλώματος των σκανδάλων της σημερινής κυβέρνησης που οδηγεί σε παραβίαση όλων των αρχών της δημοκρατικής τάξης και της δικονομίας. ΓΙΑ το ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο δεν υπάρχει φυσικά αμφιβολία. Για ποιο λόγο διαφορετικά θα επιχειρούσαν να μας παραπλανήσουν δύο εβδομάδες τώρα που ασκούνται πιέσεις στους εισαγγελείς να μη στείλουν- όπως ήθελαν- τον φάκελο στη Βουλή; Και αντί για τις ουσιαστικές διαφωνίες μάς λένε- υπουργείο και εισαγγελείς- για δήθεν «ενημέρωση» του προϊσταμένου και για τον διαδικαστικό υποτίθεται διορισμό τρίτης εισαγγελέως- συντονίστριας. ΕΙΝΑΙ μάλιστα πιθανόν να μη μαθαίναμε τίποτα από όλα αυτά αν δεν αντιδρούσαν πλέον οι ίδιοι οι εισαγγελείς, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να παραιτηθούν και να καταστρέψουν τις καριέρες τους προκειμένου να μην υποχρεωθούν να παραβιάσουν τον νόμο και τη συνείδησή τους.

ΜΠΡΟΣΤΑ στην κατακραυγή αναγκάστηκε να παρέμβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Το πλήγμα στη Δικαιοσύνη ωστόσο και κατ΄ επέκταση στη δημοκρατική τάξη είναι ήδη βαρύ.

ΚΑΙ γίνεται βαρύτερο από τις διαρροές για άγνοια του υπουργού και την προσπάθεια να μετατεθούν οι ευθύνες όλων αυτών των χειρισμών στους προϊσταμένους της Εισαγγελίας.

ΜΑ αν αλήθεια ο υπουργός δεν γνώριζε τίποτα, τότε θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί από μόνος του αντί να του το ζητά η αντιπολίτευση!

Εφημερίδα "ΝΕΑ"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger