Home » » Στο δρόμο του Εφραίμ

Στο δρόμο του Εφραίμ

Από giorgis , Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008 | 5:04 μ.μ.


Μέχρι τώρα για τον δεσπότη Ιωαννίνων, Θεόκλητο είχαμε ακούσει μόνο κάτι νταλαβέρια που είχε με τον Βαβύλη και έναν καλόγερο που ξυρίστηκε, τον Κολοσούζα.
Για περίεργες διαδρομές, όχι και τόσο..χριστιανικές,, του δεσπότη έκαναν λόγο οι φήμες του κυκλοφορούσαν τότε.

Σήμερα ακούσαμε τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου να εκθειάζει το επιχειρηματικό δαιμόνιο του δεσπότη που τζογάρισε σε μετοχές 20 εκατομμύρια ευρώ –λεφτά της «εκκλησίας της Ελλάδος- και σε λίγες μέρες κέρδισε σχεδόν 2 εκατ ευρώ.

Ο ίδιος συμπλήρωσε μάλιστα ότι: «Αν λάβουμε υπ’ όψη ότι η εκκλησιαστική περιουσία είναι εμπίστευμα από 2000 χρόνια και ότι η Εκκλησία έχει ως αποστολή να υπηρετεί διηνεκώς τον λαό του Θεού, τότε είναι υποχρεωμένη να την διαφυλάττει και να την αξιοποιεί προς χάριν του σκοπού της. Υπό αυτή την έννοια εντάσσεται και η επιχειρηματική αξιοποίησή της».

Σωστός ο τύπος. Ο καλός ρασοφόρος πρέπει να κάνει και μπίζνες για να επιτελεί σωστά την αποστολή του. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ηγούμενος Εφραίμ!

Μια απορία μόνο. Γιατί δεν αναθέτουμε σε κάποιους ρασοφόρους να ξελασπώσουν την λεγόμενη «εθνική οικονομία» αφού αποδείχτηκε ότι κατέχουν το θέμα καλύτερα απ’ τον Αλογοσκούφη;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger