Home » , » Μαύρα ράσα, μαύρο χρήμα, η εποχή της μαυρίλας

Μαύρα ράσα, μαύρο χρήμα, η εποχή της μαυρίλας

Από giorgis , Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008 | 6:18 μ.μ.


Είναι γεγονός ότι ο Γ. Κύρτσος ήταν ο πρώτος δημοσιογράφος που διατύπωσε την εκτίμηση ότι έχουν καταλήξει σε κομματικά ταμεία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Μην ξεχνάμε ότι ο Γ. Κύρτσος υπήρξε μυστικοσύμβουλος του Μητσοτάκη και μαζί με τον διαβόητο Γρυλάκη γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για το πώς κινούνται στο παρασκήνιο τα αστικά κόμματα που για μας, τους κοινούς θνητούς είναι αδιανόητα.

Και στην αρχική του τοποθέτηση ο Γ. Κύρτσος επιμένει και στο σημερινό του άρθρο στην “City Press”:

«Με το πέρασμα του χρόνου διαπιστώνουμε πόσο ισχυρό είναι το κύκλωμα του ηγούμενου Εφραίμ. Υποστηρίζεται από δικαστικούς λειτουργούς, αρκετοί από τους οποίους έχουν σχέση με παραθρησκευτικές οργανώσεις. Είναι ενταγμένοι σε αυτό οικονομικοί παράγοντες της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίοι αντλούν τεράστια υπερκέρδη από την εμπορευματοποίηση της επιρροής της Μονής Βατοπεδίου, και γενικότερα του Αγίου Όρους. Στο κύκλωμα ανήκουν ή συνεργάζονται με αυτό κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες που προώθησαν το σχέδιο λεηλασίας του δημόσιου συμφέροντος προκειμένου να δημιουργηθούν εμπορικές υπεραξίες 1,5 δισ. ευρώ και μαύρο πολιτικό χρήμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.».

Το καινούργιο είναι ότι στην άποψη Κύρτσου προσχώρησε και ο Θ. Πάγκαλος που με δήλωση του αφήνει να εννοηθεί ότι στα «μυστικά κομματικά ταμεία» της Ν.Δ εισχώρησε πακτωλός μαύρου χρήματος για να υλοποιηθεί το σκάνδαλο του Βατοπεδίου:
«Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε δωροδοκούμενος είναι δύσκολο να δωροδοκηθεί με παραπάνω από 10 εκατομμύρια, αν αφήσω τη φαντασία μου να οργιάσει. Δεν μπορείς να φας 10 εκατομμύρια στη ζωή σου. Αρα, αν υπάρχει δωροδοκία που πάει σε δεκάδες εκατομμύρια, προφανώς αφορά θεσμούς και όχι πρόσωπα, δηλαδή πολιτικό χρήμα που κατευθύνεται στο κόμμα. Γι αυτό ίσως εξηγείται και η δυστοκία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην προσπάθεια να αποκαλυφθεί η αλήθεια», είναι η δήλωση του Πασόκου Βουλευτή.

«Μαύρο» χρήμα, «μαύροι» πολιτικοί, «μαύρη» δικαιοσύνη … η εποχή της μαυρίλας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger