Home » , » Ξεκλήρισμα της αγροτιάς

Ξεκλήρισμα της αγροτιάς

Από giorgis , Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008 | 6:53 π.μ.


«Φέτος το βαμβάκι θα πουληθεί μόλις και μετά βίας 22 λεπτά το κιλό από 45 λεπτά πέρσι και το καλαμπόκι 13 λεπτά από 33 πέρσι (...) σε χωριό της Καρδίτσας αγρότης έφτασε στα όρια του εμφράγματος με λογαριασμό (της ΔΕΗ) που έφτανε τα 1.848 ευρώ», έγραφε σε ρεπορτάζ του το «Εθνος».

Και όντος οι κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι αγρότες είναι δραματική.
Η πολιτική που έχει επιβάλει το μεγάλο ευρωπαϊκό κεφάλαιο στην Ε.Ε επιφέρει και στην χώρα μας μαζική εισαγωγή αγροτικών προϊόντων σε εξευτελιστικές τιμές και χωρίς δασμούς από τις τρίτες χώρες, προκειμένου να κερδίσει τις αγορές αυτών των κρατών, να αρπάξει το «ψητό» των κρατικών προμηθειών και βασικά για να αυξήσει τις επενδύσεις κεφαλαίου στις χώρες αυτές.

Ο αγροτικός πληθυσμός της χώρας μας υποφέρει βλέποντας τις σοδιές του απούλητες, τις τιμές στα προϊόντα του εξευτελιστικές.
Και σαν να μην έφτανε αυτό βλέπει ένα αγροτικό κίνημα μαραζωμένο, διασπασμένο (χτες είχαν κινητοποίηση οι αγρότες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ σήμερα έχουν οι Πασόκοι αγρότες ενώ οι δεξιοί αγροτοσυνδικαλιστές αρκούνται προς το παρόν σε διακηρύξεις).

Αν οι φτωχοί και μικρομεσαίοι αγρότες δεν απεγκλωβιστούν απ’ τους αγροτοπατέρες που παριστάνουν τους αγωνιστές αν δεν επιλέξουν οι ίδιοι μορφές αγώνα που θα «πονέσουν» το αστικό καθεστώς τότε το οριστικό ξεκλήρισμα της αγροτιάς είναι ζήτημα χρόνου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger