Home » , » Κυβερνητικοί αγροτοπατέρες και αγροτικές κινητοποιήσεις

Κυβερνητικοί αγροτοπατέρες και αγροτικές κινητοποιήσεις

Από giorgis , Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009 | 3:50 μ.μ.

Το γράφαμε και εχτές ότι η κυβέρνηση τα επιστρατεύσει θεούς και δαίμονες για να σπάσει τα μπλόκα των αγροτών.
Και σε ένα σημείο τα έχει καταφέρει.
Τα κομματικά αγροστελέχη της Ν.Δ με επικεφαλής τον Θ. Κοκκινούλη και τον Χρ. Σιδηρόπουλο από χτες είχαν πάρει σβάρνα τηλεοράσεις και ραδιόφωνα μιλώντας ότι «τα συλλαλητήρια έφτασαν σε κάποιο σημείο» ότι «ξεχειλώνει ο αγώνας».
Σε διατεταγμένοι αποστολή οι τύποι και εκτελώντας κομματικές εντολές προσπάθησαν να σπείρουν απογοήτευση και ηττοπάθεια στους εξεγερμένους αγρότες και μεγαλοποιώντας τα ψίχουλα του «πακέτου Χατζηγάκη» προσπάθησαν θα θερίσουν την αποδόμηση των μπλόκων.

Και σε ένα βαθμό με την στήριξη πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ το κατάφεραν.

Οποια και να είναι η κατάληξη των αγροτικών κινητοποιήσεων το παρακάτω δημοσίευμα απ’ την zougla.gr δίχνει την πραγματικότητα τι επιφυλλάσει το παρόν και το μέλλον για τους αγρότες:

"Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι οι παραγωγοί είναι καταδικασμένοι να φυτοζωούν. Οι συγκρίσεις είναι συγκλονιστικές. Οι τιμές ανά κιλό επιτραπέζιου πορτοκαλιού σε χώρες μαζικής παραγωγής, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο και Ελλάδα, κατά το έτος 2006, καταδεικνύουν το πρόβλημα.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
Συγκριτικός πίνακας 2006
ΧΩΡΑ ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ
ΙΣΠΑΝΙΑ 0,50€/ΚΙΛΟ
ΙΤΑΛΙΑ 0.55€/ΚΙΛΟ
ΚΥΠΡΟΣ 0,60€/ΚΙΛΟ
ΕΛΛΑΔΑ 0,22€/ΚΙΛΟ


Επίσης, χαρακτηριστικός είναι ο ακόλουθος πίνακας, που αναδεικνύει την αναντιστοιχία μεταξύ της καθημερινής πραγματικότητας στο κόστος ζωής και τις τιμές με τις οποίες πουλάει τη συγκομιδή του ο παραγωγός στο χωράφι.

Για την αγορά ενός καφέ εσπρέσο με τιμή 3 ευρώ, αντιστοιχούν:

30 κιλά σιτάρι
20 κιλά βαμβάκι
1,5 κιλό ελαιόλαδο
3 κιλά ελιές βρώσιμες
5 κιλά αγελαδινό γάλα
4 κιλά γάλα πρόβειο
"

Οι αγρότες έχουν φτάσει σε βαθμό οικονομικής εξαθλίωσης. Βλέπουν ότι ξεκληρίζονται και το μόνο που του απομένει είναι ο δυναμικός αγώνας. Είναι μονόδρομος αυτή η επιλογή για να ανατρέψουν την κατάσταση που βιώνουν.
Και στην περίπτωση ακόμα που ανοίξουν οι δρόμοι και σπάσουν τα μπλόκα η «επιτυχία» της κυβέρνησης θα είναι εντελώς προσωρινή και θα στηρίζεται σε πήλινα πόδια.

Στην επόμενη κινητοποίησή τους οι αγρότες, αφού θα έχουν συνειδητοποιήσει τον προδοτικό ρόλο των αγροτοσυνδικαλιστών, θα τους έχουν απαξιώσει εντελώς. Παράλληλα νιώθοντας ότι η οικονομική τους κατάσταση πάει απ’ το κακό στο χειρότερο θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και κανένας Κοκκινούλης και Χατζηγάκης δεν θα μπορέσει να τους σταματήσει.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

28 Ιανουαρίου 2009 στις 4:21 μ.μ.

look at my blogg. Pleese :D

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger