Home » , » Κι όμως, το Ισραήλ οδηγείται σε ήττα

Κι όμως, το Ισραήλ οδηγείται σε ήττα

Από giorgis , Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009 | 5:14 μ.μ.


Του Δημήτρη Κουφοντίνα στο "Πρώτο Θέμα"

490 Παλαιστίνιοι νεκροί, 2.148 τραυματίες.
Δεν πρόκειται για τον απολογισμό της χριστουγεννιάτικης σφαγής {390 νεκροί και 1.800 τραυματίες) στη μαρτυρική Γάζα.
Είναι ο αριθμός των θυμάτων που προκάλεσε τους προηγούμενους μήνες ο σιωνισμός από το 2006, όπως ανακοίνωσε στις αρχές Δεκεμβρίου η Παλαιστινιακή Αρχή.

Αυτοί οι αριθμοί αποκαλύπτουν ότι η γενοκτονία δεν περιορίζεται στις μεγάλες πολεμικού τύπου επιχειρήσεις, αλλά είναι παράλληλα και συστηματική, ναζιστικού τύπου, την οποία χρόνια τώρα φροντίζουν να κρατούν οε «φυσιολογικούς» για τα διεθνή ΜΜΕ ρυθμούς, ώστε να μην αποτελούν γι' αυτά είδηση και να μην ξεπερνούν τα όρια ενεργοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης.

Τούτη τη φορά, σε μέρες Χριστουγέννων, την ιερή υποτίθεται γι' αυτούς μέρα του Σαββάτου, εξαπέλυσαν τη δολοφονική επιδρομή τους με σκοπό να ξεκαθαρίσουν επιχειρησιακά τη Λωρίδα της Γάζας, αυτή την ιστορικά κορυφαία εστία αντίστασης, να εξουδετερώσουν τη στρατιωτική ικανότητα των ένοπλων οργανώσεων και να υποχρεώσουν την πολιτική της ηγεσία σε ταπεινοπική συμφωνία.

Το ίδιο σχέδιο επιχείρησαν Ισραήλ και ΗΠΑ πριν από δυόμισι χρόνια στον Λίβανο. Και όσο ο «πόλεμος» γινόταν από μακριά, με βομβαρδισμούς από τον αέρα, πίστευαν ότι πάνε καλά.
Οιαν όμως άρχισε ο κανονικός πόλεμος, πόλεμος θέσεων, εισβολέας εναντίον μαχητή, τότε ήρθε η πανωλεθρία.
Τα πολυδιαφημισμένα αήττητα τανκς Μερκάβα εξουδετερώνονταν από τις παλαιού τύπου βελτιωμένες αντιαρματικές ρουκέτες των ανταρτών και οι επίλεκτες χερσαίες δυνάμεις των Ισραηλινών δεν μπόρεσαν να κυριεύσουν ούτε ένα χωριό.
Το κράτος του Ισραήλ, οι ΗΠΑ και ο Μπλερ παραδέχτηκαντην ήττα.
Ηττα στρατιωτική, αλλά κυρίως ηθική και πολιτική. Καταρρακώθηκε το γόητρο τους, ανατράπηκε η πολιτική τους στην περιοχή, αναθάρρησαν οι εχθροί τους: αποδείχτηκε ότι η ένοπλη αντίσταση μπορεί να είναι επιτυχής.

Η ίδια αποτυχία προδιαγράφεται και τώρα.
Η πρώτη αιφνιδιαστική επίθεση απέτυχε. Το ηθικό παραμένει υψηλό, ο κοινωνικός ιστός αντί να διαρραγεί, ενισχύεται.

Η στρατιωτική ικανότητα αντίοτασης των Παλαιστινίων αποδεικνύεται ότι δεν έχει θιγεί σοβαρό, τόσο σε τεχνικά μέσα όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.
Στο πεδίο οι διαφορετικής πολιτικής διοίκησης αντάρτικες ομάδες συγκροτούνται σε ενιαία επιχειρησιακά σχήματα.
Οι στρατοκράτες του Ισραήλ, δέσμιοι των ρατσιστικών τους προκαταλήψεων, περιφρόνησαντον αντίπαλο, υποτίμησαν έναν περήφανο λαό.
Τώρα, η εφιαλτική προοπτική τηλεοπτικών εικόνων Παλαιστινίων παιδιών να χορεύουν γύρω από κατεστραμμένα άρματα μάχης (Ισως και χτυπώντας τα με τα... παπούτσια τους) λειτουργεί αποτρεπτικά για τις στρατιωτικά απαραίτητες στον σχεδιασμό τους χερσαίες επιχειρήσεις.

Ομως, εφόσον οι στρατιωτικοί τους στόχοι δεν επιτυγχάνονται, μπορούμε να μιλάμε για στρατιωτική ήττα.
Σίγουρα όμως πρόκειται ήδη για πολιτική και ηθική ήττα.

Οι ένοπλες οργανώσεις της Χαμάς δεν λύγισαν, αρνούνται να δεχτούν εκεχειρία αν δεν αρθεί ο αποκλεισμός.

Η συμβιβασμένη ηγεσία της Φατάχ αναγκάζεται να συνταχθεί μαζί τους. Οι υποταγμένες ηγεσίες των αραβικών χωρών βλέπουν να διευρύνεται το χάσμα με τους λαούς που εκδηλώνουν με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη τους.
Οι λαοί όλου του κόσμου εξεγείρονται, καταγγέλλουν τη συνενοχή, την υποκριτική στάση εξομοίωσης θύτη-θύματος που ακολουθούν οι πολιτικές τους ηγεσίες.
Ως προπομπός αυτού του κλίματος, το περασμένο καλοκαίρι δύο ελληνικά ψαροκάικα έσπασαν τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας εκφράζοντας όλη την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον αγώνα των Παλαιστινίων.

Την ίδια ώρα, η ελληνική πολιτική ηγεσία παρέδιδε τον εθνικό εναέριο χώρο στις αεροπορικές δυνάμεις των σιωνιστών, σε μια άσκηση-προσομοίωση επίθεσης στο Ιράν.

Παρέδιδε ταυτόχρονα και τη μυστική συχνότητα και τον κώδικα λειτουργία» των ρωσικών αντιαεροπορικών ΤΟΚ-Μ1, τα ίδια μ' αυτά που «συμπτωματικά» έχει προμηθευτεί και το Ιράν.
Τώρα, όμως, η ελληνική πολιτική ηγεσία βρίσκεται στριμωγμένη από τον καθολικό λαϊκό αποτροπιασμό προς το Ισραήλ και προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα.

Ισραήλ και ΗΠΑ διεξάγουν αυτή τη στιγμή τον πρώτο πόλεμο της νέας εποχής, με νέα γεωπολιτικά δεδομένα, που αναδιαμορφώνεται μέσα από τη βαθιά οικονομική κρίση.
Και αυτόν τον πόλεμο τον χάνουν.

Δημήτρης Κουφοντίνας -Ειδική πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger