Home » , » Ποντάρουν σε εμφύλιο των αγροτών

Ποντάρουν σε εμφύλιο των αγροτών

Από giorgis , Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009 | 1:49 μ.μ.


Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις.
Μέχρι αυτή την στιγμή η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, που εκφράστηκε και χτες με δηλώσεις Χατζηδάκη και Καραμανλή οδήγησαν σε μαζικότητα και νέα μπλόκα.

Η απειλή του Χατζηγάκη ότι η κυβέρνηση θα κατεβάσει τα ΜΑΤ αν οι αγρότες επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους (αυτό εννοούσε ο υπουργός, όταν έλεγε ότι: «εάν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις είναι πλέον αρμοδιότητα άλλου υπουργείου») το μόνο που κατόρθωσε είναι να δημιουργήσει και νέο αγροτικό στον Ισθμό της Κορίνθου.

Ενώ το μήνυμα που έστειλε στους αγρότες χτες ο Καραμανλής μιλώντας στις γυναίκες της Ν.Δ τους εξόργισε.
Με δυο λόγια ο πρωθυπουργός τους είπε ότι τα μέτρα που έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα η κυβέρνηση είναι σύμφωνα με τις «αντοχές της ελληνικής οικονομίας» και ταυτόχρονα τους ζήτησε «να ανοίξουν τους δρόμους, γιατί η ανάγκη είναι επιτακτική».
Δηλαδή τους ζήτησε να υποταχτούν και να αποδεχτούν το ξεκλήρισμά τους.
Η απάντησε που πήρε ήταν απ’ τους αγρότες του Ηρακλείου που έκλεισαν σήμερα το πρωί την Εθνική οδό Ηρακλείου – Χανίων.

Το μόνο που απέμεινε στην κυβέρνηση είναι να «Ποντάρουν σε εμφύλιο», όμως γράφει χαρακτηριστικά το «Εθνος». Και φαίνετε ότι έχει βάση το ρεπορτάζ της εφημερίδας που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με τη γνώριμη -και από το πρόσφατο παρελθόν- τακτική του «κοινωνικού αυτοματισμού» επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους αγρότες και το μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους αποκλεισμούς των εθνικών οδών. .. συνεχίζεται -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- η προσπάθεια για διάσπαση των μπλόκων των αγροτών μέσω των συζητήσεων που διεξάγονται στο παρασκήνιο με τους «γαλάζιους» αγροτοσυνδικαλιστές».

Και όταν υπάρχουν αγροτοσυνδικαλιστές που έχουν ισχυρούς δεσμούς με το κόμμα της Ν.Δ, ειδικά απ’ το μπλόκο των Τεμπών, ένα τέτοιο σενάριο έχει πιθανότητες επιτυχίας.

Αφού όλα τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης απέτυχαν –και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού οι αγρότες ξέρουν ότι οι «αντοχές της οικονομίας» είχαν περιθώρια για να χαρίσουν 28 δις σε μια χούφτα τραπεζίτες και σε μια ώρα βρέθηκαν 900 εκατομμύρια ευρώ για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις δικαστών και βουλευτών- τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να στρατολογήσει κομματικά της αγροτοστελέχη για να προδώσουν τον αγώνα των αγροτών.

Θα το κατορθώσει; Θα δούμε σύντομα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger