Home » » Αγρότες και επιχειρηματίες

Αγρότες και επιχειρηματίες

Από giorgis , Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009 | 2:23 μ.μ.

Επειδή το παραμύθι με τις «αντοχές της οικονομίας» που παπαγαλίζει η κυβέρνηση απέναντι στις δίκαιες απαιτήσεις των αγροτών να δούμε την συμπεριφορά της που έχει απέναντι στους επιχειρηματίες.
Μιλάμε ότι θεωρεί «γενναία ενίσχυση» στο εισόδημα των 900.000 αγροτών τα 500 εκατ. ευρώ ενώ το 1,5 δισ. που προσφέρει σε μια χούφτα επιχειρηματιών πιθανόν θα το θεωρεί ψίχουλα.

Ενισχύσεις σε μικρομεσαίους έως 1,5 δισ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ


«Πρόσω ολοταχώς» μπαίνει το αμέσως επόμενο διάστημα το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2007-2013 για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων όλων των κατηγοριών με προϋπολογισμό ο οποίος είναι δυνατό να φτάσει και τα 1,5 δισ. ευρώ….

Το υπουργείο Οικονομίας σχεδιάζει να παρακάμψει (με την έγκριση της Ε.Ε.) και το «εμπόδιο» της κερδοφορίας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επενδυτικής πρότασης στα κοινοτικά προγράμματα. Βασικό επιχείρημα του υπουργείου είναι ότι δεν μπορεί να αποκλείονται από τις χρηματοδοτήσεις υγιείς επιχειρήσεις με εξασφαλισμένη βιωσιμότητα επειδή σε μια χρονιά οικονομικής κρίσης όπως το 2008 έγραψαν ζημιές. Προτείνεται συνεπώς να υπάρχει ως κριτήριο η βιωσιμότητα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα μιας επιχείρησης και όχι αυτή καθ' αυτή κερδοφορία.

Μάλιστα για να μην υπάρξει κάποιο αίσθημα αδικίας μεταξύ κερδοφόρων και μη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί στις κερδοφόρες επιχειρήσεις που θα μπαίνουν στα προγράμματα ένα Bonus υπό τη μορφή μεγαλύτερη επιδότησης.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger