Home » , » Οι κεδροσκόποι οργιάζουν, ο Χατζηδάκης μας δουλεύει

Οι κεδροσκόποι οργιάζουν, ο Χατζηδάκης μας δουλεύει

Από giorgis , Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009 | 2:49 μ.μ.

Σε σημερινό δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, διαβάζουμε τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο τύπος πρέπει να ζει σε άλλη χώρα. Γιατί με τα όσα συμβαίνουν στην ντόπια αγορά δεν έχει καμιά επαφή. Το λέμε αυτό γιατί δήλωσε ότι η κυβέρνηση του ενδιαφέρετε για την « προστασία του καταναλωτή», την «ενίσχυση του ανταγωνισμού και την αντιμετώπιση των καρτέλ», ενώ δεν παρέλειψε μα δώσει τα εύσημα του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, «που κάνει και θα εξακολουθήσει να κάνει τη δουλειά της διότι είναι βασικό όπλο της κοινωνίας κατά των καρτέλ».

Καλά, ο γίγαντας υπουργός «μας» ούτε εφημερίδες δεν διαβάζει; Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί μόνο τηλεόραση να παρακολουθούσε και εφημερίδες να διάβαζε θα ήξερε ότι εδώ και χρόνια τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια ληστεύουν ασύδοτα τον ελληνικό λαό με την ανοχή της κυβέρνησής του.

Απλώς και μόνο την σύγκριση στις τιμές πώλησης βασικών προϊόντων στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ε.Ε να έκανε θα έβλεπε πώς στην χώρα μας πως στη χώρα μας, ομοειδή προϊόντα πωλούνται μέχρι και 40% ακριβότερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές, στις οποίες μάλιστα οι μισθοί, συντάξεις, ημερομίσθια είναι σημαντικά υψηλότερα από τα ελληνικά..

Ψωμί, γάλα, τυριά, ρύζια, ζυμαρικά, τα πληρώνουμε σημαντικά ακριβότερα στα ελληνικά ράφια σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Εδώ υπήρξε και το εντελώς «τρελό» -το είδαμε σε ρεπορτάζ του Ευαγγελάτου- σε γερμανικά σούπερ μάρκετ, ελληνικά προϊόντα που εξάγονται από τη χώρα μας, να πωλούνται σε τιμές μικρότερες από τα ελληνικά σούπερ μάρκετ.

Το ότι οι κερδοσκόποι και οι μεσάζοντες οργιάζουν στην ελληνική αγορά το είδαμε και σε πρόσφατη έρευνα του «Εθνους» όπου παρουσιάστηκαν αγροτικά προϊόντα να πωλούνταν ακριβότερα κατά 944 %(!!!) μεταξύ τιμής παραγωγού και καταναλωτή!

Δεν είναι ότι η νεοδημοκρατική κυβέρνηση δεν έχει την «πολιτική βούληση» να αντιπαρατεθεί με μεσάζονται και καρτέλ που οργιάζουν σε βάρος του καταναλωτή.
Είναι η ταξική επιλογή της Ν.Δ να συγκαλύπτει την δράση αυτών των κυκλωμάτων.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger