Home » , , , » Αλήτες Λέρες Εργατοπατέρες

Αλήτες Λέρες Εργατοπατέρες

Από giorgis , Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009 | 12:44 μ.μ.

Μια είδηση που διαβάσαμε στα «ψιλά» του «Εθνους» μας δείχνει την κατάντια και τον βρόμικο ρόλο των εργατοπατέρων. Την αντιγράφουμε για να την σχολιάσουμε:

«Τους 3.600 υπαλλήλους του ΗΣΑΠ μαζί με τα εξαρτημένα μέλη τους ασφάλισε η εταιρεία Commercial Value.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η θυγατρική του ομίλου ΑΣΠΙΣ, η ασφάλιση με ομαδικό συμβόλαιο έγινε με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις "Ενωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ" και "Σωματείο Ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ". Οι καλύψεις αφορούν στους κλάδους ζωής, ατυχημάτων, ευρείας νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης».

Τρέχα γύρευε τι τρελές μίζες θα τσέπωσαν αυτοί οι «συνδικαλισταράδες», οδηγώντας χιλιάδες εργάτες στα νύχια ασφαλιστικών εταιριών, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο.

Το ουσιαστικό είναι άλλο. Την ώρα ακριβώς που η κυβέρνηση συζητάει σοβαρά με τον ΣΕΒ οι επιχειρήσεις να πάψουν να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, με πρόσχημα την κρίση (έχουμε γράψει σε άλλη ανάρτηση σχετικά με τις προτάσεις του ΣΕΒ) οι εργατοπατέρες διαπαιδαγωγούν τους εργάτες ότι οι καπιταλιστές είναι η σωτηρία τους.
Τους περνούν την αντίληψη ότι οι ίδιοι πρέπει να αναλάβουν την ασφάλισή τους, πράγμα που είναι στοιχειώδη υποχρέωση του εργοδότη και φυσικά το άθλιο ασφαλιστικό σύστημα που έχουμε δεν μπορεί να σταθεί δικαιολογία τους.
Χρέος των συνδικαλιστών είναι να παλέψουν να το αλλάξουν και όχι να οδηγούν τους εργάτες όμηρους των καπιταλιστικών ασφαλιστικών εταιριών.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger