Home » , » Την κρίση πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν

Την κρίση πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν

Από giorgis , Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009 | 5:08 μ.μ.

Την μισή αλήθεια είπε ο Καραμανλής μιλώντας σήμερα στο υπουργικό του συμβούλιο.

Εβαλε σαν στόχο την «αντιμετώπιση της κρίσης» καθώς όπως ανέφερε «οι συνέπειες από την κρίση επηρεάζουν ολοένα και πιο έντονα και τη χώρα μας καθώς ασκείται ασφυκτική πίεση στην ανάπτυξη, στην απασχόληση και στα οικονομικά του κράτους».

Κι όλη αυτή η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ήταν για να δικαιολογήσει τα νέα φορολογικά μέτρα που έρχονται για να αιτιολογήσει το παραπέρα ψαλίδισμα των κοινωνικών δαπανών.

Δεν θα τολμούσε φυσικά ο Καραμανλής να εντοπίσει ποια τμήματα του ελληνικού λαού είναι αυτά που «περνάνε κρίση».
Μιλάει γενικά κι αόριστα για τη «χώρα» και καθάρισε.

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Την στιγμή που ο εργαζόμενος λαός στενάζει απ’ την ακρίβεια, την φορολογία και την ανασφάλεια, όταν ο εργάτης χάνει την δουλειά του και το χαμόγελο του, όταν ο συνταξιούχος αναγκάζετε να επιβιώσει με συντάξεις πείνας κάποιοι άλλοι θησαυρίζουν.

Τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στην δημοσιότητα είναι αδιάψευστα. Εφοπλιστές, τραπεζίτες και καπιταλιστές κάθε είδους βλέπουν τα κέρδη τους να απογειώνονται, ενώ όσοι κρατάν την «κουτάλα της εξουσίας» έχουν βρει τον «μήνα που τρέφει τους δέκα».

Τα σκάνδαλα και οι ρεμούλες τους που έρχονται στην δημοσιότητα μπορεί να είναι η κορυφή του παγόβουνου μας δίνουν όμως μια γεύση το τι σημαίνει νεοδημοκρατική κυβέρνηση της χώρας.

Για τους καπιταλιστές η «κρίση» μπορεί να εντοπιστεί μόνο στο ότι τα κέρδη τους δεν είναι τόσο αστρονομικά όσα τα περασμένα χρόνια.

Όντος έχουμε μια κρίση καπιταλιστική, δηλαδή οφείλεται στο υπάρχον οικονομικό σύστημα, που δεν μπορεί να ξεφύγει από τέτοια φαινόμενα.
Η κρίση οφείλεται στην υπερσυσσώρευση κερδών από τα μονοπώλια, που υπηρετεί η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της.
Τα μονοπώλια και μόνο πρέπει να την πληρώσουν.

Αυτό που είπε ο Καραμανλής σήμερα ότι «όλοι μαζί πρέπει να την αντιμετωπίσουμε» εξισώνει εκμεταλλευτή και εκμεταλλευόμενο.

Την κρίση πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger