Home » » Για την ανωνυμία των blogs

Για την ανωνυμία των blogs

Από giorgis , Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009 | 7:02 π.μ.

Το «φακέλωμα» και η φίμωση κάθε ενοχλητικής φωνής είναι στα γονίδια της Δεξιάς παράταξης.
Δεν χρειάζεται καν να περάσουμε σε ιστορική αναδρομή για να τεκμηριώσουμε αυτή μας την τοποθέτηση αρκεί να δούμε κάποιες τελευταίες μεθοδεύσεις τις νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης.

Την προσπάθεια φίμωσης του indymedia την έχουμε σχολιάσει και το ίδιο θα κάνουμε τώρα για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τα blogs.

Για να γίνουμε απολύτως κατανοητοί παραθέτουμε δημοσίευμα Κυριακάτικης φυλλάδας:
«ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Επιβάλλεται επωνυμία στα blog
Διπλή παρέμβαση για τα blogs και την παιδοφιλία μέσω του διαδικτύου θα επιχειρήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει εδώ και καιρό.
Τη σύνταξη του έχει αναλάβει πλέον προσωπικά ο Νίκος Δένδιας, έχοντας ως άξονα αναφοράς σχετική οδηγία της ΕΕ και αντίστοιχη αμερικανική. Στόχος είναι να κατατεθεί εντός διμήνου, αν και φαίνεται πως μάλλον θα καθυστερήσει καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει να κατηγορηθεί πως ασκεί λογοκρισία στο διαδίκτυο.

Δύο είναι οι βασικοί άξονες. Η προσπάθεια επιβολής της επωνυμίας στα blogs από τη στιγμή που έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα ή μεταφέρουν ειδήσεις και η άσκηση διώξεων για παιδοφιλία, ακόμη και αν πρόκειται για ένα άτομο που χρησιμοποιεί το υλικό αυτό. Κοινός παρονομαστής είναι πάντως η δυνατότητα που δίνει η τεχνολογία να εντοπιστούν οι χρήστες, όπως λένε στο υπουργείο, ακόμη και αν χρησιμοποιούν άλλους servers.

Το νομοσχέδιο θα ζητάει από τα blogs να αναρτούν ποιος είναι ο υπεύθυνος, αλλά σε πρώτο επίπεδο δεν φαίνεται να μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις αν κάποιος επιμείνει στην ανωνυμία του. Όμως, αν κάποιος θεωρήσει πως συκοφαντείται, μπορεί έπειτα από έρευνα και να εντοπιστεί ο server και ο υπολογιστής από τον οποίον έφυγαν τα κείμενα. Ετσι όμως μπαίνουν στο στόχαστρο και site που κινούνται στον αναρχικό χώρο, ενώ η πρακτική αυτή είναι πιθανό να αποτελέσει όχημα για πολιτική λογοκρισία. Οι διαφορές είναι πολύ λεπτές. Δεύτερο ζήτημα είναι τα σχόλια.
Ο υπεύθυνος του blog θα είναι υπεύθυνος για τα δυσφημιστικά σχόλια. Αν υπάρχουν θα πρέπει να τα κατεβάζουν».

Και μόνο που στο ίδιο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης κάνουν χαρμάνι τα blogs με την παιδοφιλία φαίνετε η πουστιά που επιχειρείτε.
Τι σχέση έχουν ρε μπαγλαμάδες τα blogs με την παιδοφιλία;
Επειδή στο διαδίκτυο μπορεί να συναντήσεις και μπλόκερς και παιδόφιλους;
Ε. και;
Και στην βουλή σας μπορεί να ‘ρθει μια πουτάνα για κάποιον δικό της λόγο.
Πάει να πει ότι και η βουλή σας είναι μπουρδέλο;


Αλλωστε υπάρχει η υπηρεσία «Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος» που έχει αρμοδιότητα, εκτός των άλλων, να ασκεί διώξεις στους εμπλεκόμενους σ’ αυτό το αποκρουστικό βίτσιο. Τα blogs τι θέλετε και τα μπλέκετε;

Πάμε παρακάτω. Το υπό κατάθεση νομοσχέδιο μιλάει για «επιβολή της επωνυμίας στα blogs από τη στιγμή που έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα». Πως διάολο μπορεί να γίνει τούτο;
Και να υποθέσουμε –πράγμα που δεν το πιστεύουμε- αυτό που επικαλείται το δημοσίευμα, δηλαδή ότι ο χρήστης μπορεί να εντοπιστεί ακόμα και αν χρησιμοποιεί ξένο server δεν σας έχουν πει ότι υπάρχουν δεκάδες προγράμματα που επιτρέπουν την ανώνυμη πλοήγηση στο διαδίκτυο; Χωρίς να είναι δηλαδή ορατή η IP του χρήστη.

Όταν σε όλο τον κόσμο είναι κατοχυρωμένη, και συνταγματικά σε κάποιες χώρες, η ανωνυμία των blogs, εσείς εδώ είστε από άλλου παπά ευαγγέλιο;

Για να πούμε την αλήθεια όλη αυτή η φάση πιο πολύ σαν ανέκδοτο μας φαίνεται.

Μας θυμίζει την ιστορία με τον αλήστου μνήμης υπουργό Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρούδα. Πρέπει να ήταν αρχές της δεκαετίας του ’80 ‘όταν είχε αρχίσει η συζήτηση για την δημιουργία ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα.
Ο υπουργός προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ ήταν κάθετος τότε. Δεν συζητούσε καν την ιδέα ότι μπορεί να έσπαγε το μονοπώλιο της ΕΡΤ.
Όταν οι δημοσιογράφοι του έθεσαν το ενδεχόμενο ότι κάποιος που ήθελε μπορούσε να δημιουργήσει τηλεόραση και να εκπέμπει δορυφορικά απ’ το εξωτερικό ο Μαρούδας έδωσε μια απάντηση που έμεινε στην ιστορία: «Αν χρειαστεί θα καταρρίψουμε και τους δορυφόρους»!!

Αλλά για να επανέλθουμε στο θέμα μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση πάει να κάνει παρέμβαση στην μπλοκόσφαιρα. Το σκηνικό αρχικά το είχε στήσει στην εποχή της παντοδυναμίας του ο Ρουσόπουλος. (Αλήθεια, που έχεις εξαφανιστεί Θεόδωρε; Μας έχεις λείψει).

Ας θυμηθούμε τι γράφαμε τότε σε ανάρτηση μας:

"Το τελευταίο έργο του Ρουσόπουλου έχει τίτλο: «Αναδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης» και το πληρώσαμε μόνο 700.000 ευρώπουλα.

Ανάμεσα στα άλλα που έχει στόχο αυτό το έργο είναι και κάτι που αφορά τους μπλόκερς.

Ο κυβερνητικός μας εκπρόσωπος προφανώς επηρεασμένος από την «θεία χάρη» που εκπέμπει ο πνευματικός του πατέρας σκέφτηκε κάτι απλό. Σου λέει ο άνθρωπος, δεν γίνετε κάθε μπαγλαμάς και κάθε αλανιάρα να παρουσιάζετε στο διαδίκτυο και να γράφει στο μπλοκ του/της ότι του/ης καυλώσει.

Ετσι λοιπόν ο Ρουσόπουλος θα έχει στο υπουργείο του μια ειδική ομάδα «Ράμπο» οι οποίοι κάθε μέρα θα παρακολουθούν τι γράφετε στα blogs.

Και φυσικά όταν διαπιστώνουν ότι αυτά που γράφονται θίγουν την υπουργάρα μας θα γίνεται «παρέμβαση της υπηρεσίας» για να υπάρξει βελτίωση. (Με ποιο τρόπο θα γίνετε αυτή η «παρέμβαση» το φαντάζεστε υποθέτουμε).

Μας έχει αφήσει άναυδους τι ιδέες κατεβάζει η γκλάβα του υπουργού προπαγάνδας.

Σίγουρα θα τον ζήλευε ο Γκέμπελ αν ζούσε!"

Και να ολοκληρώσουμε με μια τοποθέτηση για μας που γράφουμε σ’ αυτό το blog.
Οσα επικαλούμαστε στις αναρτήσεις μας τα ίδια ακριβώς υπερασπιζόμαστε και στην προσωπική μας ζωή, αλλά και στις κινηματικές διαδικασίες στις οποίες συμμετέχουμε. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να υπογράψουμε επώνυμα τα κείμενα μας. Υπερασπιζόμαστε όμως κάθε μπλόκερς που έχει επιλέξει την ανωνυμία για τους δικούς του λόγους, αρκεί να μην την χρησιμοποιεί για να συκοφαντεί, εκβιάζει, προβοκάρει.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger