Home » , » Σκάνδαλα και κοινοβούλιο

Σκάνδαλα και κοινοβούλιο

Από giorgis , Πέμπτη 23 Απριλίου 2009 | 9:35 μ.μ.

Ο περισσότερος χρόνος στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων αναλώθηκε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις Πασόκων και Νεοδημοκρατικών πολιτικάντηδων, καθώς και σε επιφανειακές εκτιμήσεις των γνωστών τηλεσχολιαστών για την στάση του Σανιδά και αν η δικογραφία για το Βατοπέδιο πρέπει να πάει στην βουλή.

Ατέλειωτο μπλα μπλα χωρίς ουσιαστικά να λένε τίποτα.

Αρχικά να πούμε ότι η στάση του Σανιδά μάλλον στην προσωπική ιδιοσυγκρασία του οφείλεται (του ‘ χει βιδώσει η παπαριά περί «παραπλανημένων υπουργών») παρά σε κυβερνητική μεθόδευση.

Εξάλλου άντε και να υποθέσουμε ότι ερχόταν στην βουλή η δικογραφία για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Το αποτέλεσμα ξέρουμε από ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος.

Και με την ευκαιρία να θυμίσουμε μια απ’ τις δυο σωστές διατυπώσεις που έχει κάνει ο πρώην εθνονταβατζής Στέφανος Τζουμάκας. «Κάθε "καθώς πρέπει" καπιταλιστής έχει τους δικούς του βουλευτές στο κοινοβούλιο», είχε δηλώσει δημόσια.
(Η άλλη αστεράτη διατύπωση του Τζουμάκα που είπε είναι αυτή που φαίνεται στην φωτογραφία)

Άλλωστε είναι αστειότητες να περιμένει κανείς απ’ το κοινοβούλιο τους να τιμωρήσει λαμόγια που εμπλέκονται σε σκάνδαλα.

Ουσιαστικά τι είναι το κοινοβούλιο; Ένα απέραντο εκτροφείο σκανδάλων είναι.
Μια τεράστια βιομηχανία ρυθμίσεων που ευνοούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Πότε τα καπιταλιστικά συμφέροντα ως συνόλου και πότε τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων καπιταλιστών.

Και όταν κάποιο σκάνδαλο βγει στον αφρό φροντίζει άμεσα να το κουκουλώσει.
Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια της Χαλιμάς.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger